راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

معرفی کتاب پایان پول / داستان بیت‌کوین، رمزارزها و انقلاب بلاکچین

ماهنامه عصر تراکنش / مساله اصلی درباره ارزهای رمزنگاری‌شده احتمالا این است که درک واقعی از این تازه‌واردها کار سختی است. دلیل آن هم این است که ما تا به حال هر وقت از پول و ارز و سکه صحبت کرده‌ایم، از واقعیت‌های فیزیکی و قابل لمس گفته‌ایم. از پولی صحبت نکرده‌ایم که بر مبنای یک فناوری نوظهور باشد و بخواهد کل نگرش ما را تغییر بدهد. کتاب «پایان پول، داستان بیت‌کوین، ارزهای رمزنگاری‌شده و انقلاب بلاکچین» می‌خواهد دقیقا به این نگرش، شکلی درست بدهد و ابهامات آن را رفع کند.

ازاینجا می‌توانید کتاب پایان پول را پیش خرید کنید

کتاب نثری ساده و روان دارد و به تمام سوالات اساسی خوانندگان درباره ارزهای رمزنگاری‌شده و بلاکچین پاسخ می‌دهد. نکته مثبت دیگر کتاب که آدام روتستین از موسسه نیواساینتیست آن را نوشته، این است که شما بدون داشتن تخصص و اطلاعات اولیه درباره بیت‌کوین و بلاکچین هم می‌توانید به پاسخ‌هایتان برسید.

کتاب «پایان پول» در فصل اول به «بیت‌کوین: اصول اولیه» می‌پردازد و به سوال‌های اساسی پاسخ می‌دهد. بیت‌کوین دقیقا چیست؟ چطور می‌توانید آن را به دست آورید؟ و چه چیزی می‌توانید با آن بخرید؟ چطور از بیت‌کوین استفاده کنیم؟ آیا امکان دارد ساتوشی ناکاموتوی واقعی خودش را معرفی کند؟ اینها پرسش‌هایی است که نویسنده در این فصل مطرح کرده و به آنها پاسخ داده است.

شاید مهم‌ترین سوال درباره ارزهای رمزنگاری‌شده این باشد که «چه چیزی را با بیت‌کوین می‌توانم بخرم؟» نویسنده در فصل اول این موضوع را یادآور شده است: «در اوایل پیدایش بیت‌کوین، افراد زیادی وجود نداشتند که بتوانند با آن چیزی بخرند. بازار مواد مخدر و دیگر اقدامات غیرقانونی جزء اصلی‌ترین بازارهایی بودند که در ابتدا، بیت‌کوین را در معاملات خود به کار بردند. امروزه بسیاری از کسب‌وکارهای اصلی مستقیما بیت‌کوین را پذیرش می‌کنند و شرکت‌هایی نظیر بیت‌پی و کوین‌بیس امکانی برای مشتریان‌شان فراهم آورده‌اند که بتوانند برای هر تراکنش کارتی اعتباری از بیت‌کوین استفاده کنند.»

فصل دوم به تولد بیت‌کوین پرداخته و به یک معمای دیگر درباره بیت‌کوین پاسخ داده شده است؛ اینکه آیا امکان دارد ساتوشی ناکاموتوی واقعی خودش را معرفی کند؟ نویسنده به پاسخی کوتاه اکتفا نکرده و اتفاقا به تشریح تاریخچه این موضوع پرداخته است.

فصل سوم این کتاب به چگونگی خلق یک ارز می‌پردازد؛ «آیا رمزنگاری برای افرادی است که چیزی برای پنهان‌کردن دارند؟»

آدام روتستین تلاش می‌کند تا ذهنیت‌های منفی درباره بیت‌کوین را از بین ببرد. او می‌نویسد: «رمزنگاری دیگر صرفا برای سایفرپانک‌ها و جاسوسان نیست. هر خدمت دیجیتالی که ما استفاده می‌کنیم از رمزنگاری استفاده می‌کند و اطلاعات را در هم می‌آمیزد تا به ما حریم خصوصی آنلاین هدیه دهد. رمزنگاری از سوابق پزشکی، اطلاعات بانکی و پیام‌هایی که از طریق اینترنت ارسال می‌کنیم، محافظت می‌کند. با توجه به اینکه بسیاری از کانال‌های ارتباطی و اطلاعاتی‌مان از سیستم‌های دیجیتالی استفاده می‌کنند، احتمال اینکه شخصی تلاش کند از اطلاعات‌مان سوءاستفاده کند، رو به افزایش است. به همین دلیل است که هر سرویس دیجیتالی از رمزنگاری برای کمک به مصون‌ماندن ما استفاده می‌کند تا به ما حریم خصوصی را اعطا کند که انتظارش را داریم، اما همه رمزنگاری‌های استاندارد با یکدیگر برابر نیستند. برخی از آنها به‌آسانی شکسته می‌شوند و برخی از آنها دارای حفره‌های امنیتی هستند. به همین دلیل افراد در حال یادگیری فناوری‌هایی نظیر تور و رمزنگاری کلید عمومی هستند تا بتوانند خود را از خطرات حفظ کنند.»

در فصل چهارم، نویسنده به مفهوم بلاکچین پرداخته و به توضیح ارتباط این فناوری و ارزهای رمزنگاری‌شده پرداخته است. «بلاکچین، اختراع ساتوشی ناکاموتو، قلب و روح ارزهای رمزنگاری‌شده است و ارزهای رمزنگاری‌شده را از سایر ارزهای دیجیتال یا مجازی متمایز می‌کند. بلاکچین از بیت‌کوین محافظت می‌کند و اینکه فردی بخواهد یک بیت‌کوین تقلبی بسازد را غیرممکن می‌سازد. مسلما این اختراع دلیل اصلی موفقیت بیت‌کوین در برابر سایر ارزهای مجازی است که شکست خورده‌اند. ارزهای سنتی به تولید اسکناسی متکی‌اند که توسط یک منبع رسمی مانند بانک یا خزانه‌داری کل تایید شده و قابل ردیابی هستند. این ویژگی‌ها ارزهای سنتی را از جعل اسکناس تا حدود زیادی مصون نگه می‌دارد. وجود بلاکچین به این معنی است که بیت‌کوین در حقیقت نیازی به وجود خارجی ندارد.»

فصل پنجم به معدن‌کاوی طلا به روش دیجیتال اختصاص پیدا کرده است. شما پاسخ پرسش‌هایی مانند چگونگی تولید ارزهای رمزنگاری‌شده و نیز چگونگی استفاده از تجهیزات را در این فصل خواهید یافت.

در پاسخ به این سوال تاکید شده است که بلاکچین‌های جدید پیوسته در حال معرفی‌شدن هستند. برای مثال در سال ۲۰۱۶ دو نوع جدید از بلاکچین، به نام‌های اتریوم و ریپل ظهور پیدا کردند و از دیگر ارزهای رمزنگاری‌شده پیشی گرفتند تا به‌ترتیب بعد از بیت‌کوین به دومین و سومین ارز رمزنگاری‌شده از نظر حجم بازار سرمایه تبدیل شوند. همچنان که شرایط فناورانه و اقتصادی، فرایند معدن‌کاوی را به سمت تکامل هدایت می‌کند، وضع موجود ادامه پیدا خواهد کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.