راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

وُتا تراکنش‌های مالی شما را به یک شبکه اجتماعی خرید تبدیل می‌کند

اگر شما هم مثل من، ساعات قابل‌توجهی از روزتان را در اینترنت و فضای مجازی سپری کرده باشید، احتمالا با نام شبکه اجتماعی بلیپی (Blippy) مواجه شده‌اید. بلیپی ظهور ناگهانی و رشد سریعی داشت و کاربرد آن، به اشتراک گذاشتن لیست خریدها توسط کاربران بود. در سال ۲۰۱۰، این شبکه اجتماعی با قیمت ۴۶.۲ میلیون دلار ارزش گذاری شد. پس از گذشت اندک زمانی، کاربران جهانی به این نکته پی بردند که وجود یک شبکه اجتماعی اختصاصی برای مشاهده و به‌اشتراک‌گذاری خریدهای دیگران، لزومی ندارد! حال حدس بزنید چه اتفاقی افتاده است؟ اخیرا، یک نفر اپلیکیشنی شبیه به بلیپی راه‌اندازی کرده و آن را وُتا (Vota) نامیده است.اگر کنجکاو شدید که در مورد اپلیکیشن وُتا بیشتر بدانید،  شما را به مطالعه این مقاله دعوت می‌کنیم.

معرفی اپلیکیشن وُتا

وُتا تراکنش‌های مربوط به کارت اعتباری و همچنین مکان‌های بازدید شده توسط کاربر را به صورت اتوماتیک، ثبت می‌کند. کاربر می‌تواند این گزارشات مالی را به صورت خصوصی برای خودش نگه دارد و یا در صورت تمایل، اطلاعات را با خانواده و دوستانش به اشتراک بگذارد. مزیت جانبی این اپلیکیشن، شناسایی هر گونه سواستفاده مالی و کلاهبرداری از طریق کارت اعتباری است.

به احتمال زیاد این سوال برایتان پیش آمده که با وجود شکست اپلیکیشن مشابه، چرا کسی دوباره دست به انجام چنین کاری زده است؟

در جواب این سوال باید بگوییم: برخی از استارت‌آپ‌ها، «خیلی زود» راه‌اندازی می‌شوند، زودتر از آن زمانی که مردم نیاز به ارزش‌افزوده آن‌ها را درک کرده باشند؛ یا اینکه مثلا اگر اقدام X را به جای Y انجام می دادند، موفق می شدند.

نسل جوان امروز، خیلی راحت‌تر از نسل قبلی، اطلاعات مالی‌اش را در فضای اینترنت به اشتراک می‌گذارد. محبوبیت بالای وِنمو (Venmo) این ادعا را ثابت می‌کند. ونمو در کنار این که یک سیستم پرداخت موبایلی است، امکان مشاهده لیست خرید دوستانتان را نیز فراهم می‌کند. ونمو  ابزاری کاربردی و سودمند است. اگر می‌خواهید چکتان را پاس کنید، اگر می‌خواهید کرایه تاکسی را حساب کنید، اگر می‌خواهید پولی را به حساب بانکی‌تان واریز کرده و یا برداشت کنید و … ونمو به کارتان می‌آید! اپلیکیشن وُتا ، تراکنش‌های کارت اعتباری شما را به Check-In تبدیل می‌کند.

مزیت وُتا نسبت به بلیپی در آنست که تراکنش‌های کارت اعتباری و میزان موجودی حساب بانکی کاربر را با همه دنیا به اشتراک نمی‌گذارد.

بنیان‌گذاران اپلیکیشن Vota چه کسانی هستند؟

ایده وُتا اولین بار توسط Kiyo Kubo و  Nick Farina مطرح شد. اسامی نام برده شده، بنیانگذاران مِری‌دیان (Meridian) هستند. مِری‌دیان یک کمپانی تکنولوژی مبتنی بر مکان‌یابی بوده و پنج سال پیش توسط Aruba Networks احداث شد؛ این کمپانی، بعدها به HP ملحق شد. این دو نفر در سال 2016، HP را با قصد دستیابی به اهداف بهتر، ترک کردند.

کوبو می‌گوید: «یکی از مسائلی که متوجه آن شدیم، این است که افراد چیزی در مورد امور مالی شخصی نمی‌دانند؛ لذا تصمیم گرفتیم کمک‌هایی را در این زمینه ارائه کنیم.»

محیط کاربری اپلیکیشن وُتا (Vota)
محیط کاربری اپلیکیشن وُتا (Vota)

طرز کار اپلیکیشن وُتا

اپلیکیشن وُتا امکان اتصال بین کارت‌های اعتباری صادر شده از Chase ،Capital One ،Wells Fargo ,Citi  ,US Bank و سایر ویزا کارت‌ها را فراهم می‌کند. بدین وسیله کاربر می‌تواند به آسان‌ترین شکل ممکن، گزارشی از مکان‌ها و هزینه‌های خود داشته باشد و در صورت تمایل، این اطلاعات را با خانواده و دوستانش به اشتراک بگذارد. وُتا گزارشات ذکر شده را به صورت لحظه‌ای ضبط می‌کند. این قابلیت، کاربر را در شناسایی سریع کلاهبرداری مالی از حسابش، یاری می‌کند.

 

مشکلات پیش رو و راه‌حل‌های ارائه شده

کوبو اذعان دارد که با سختی‌هایی در فروش اپلیکیشن وُتا روبرو است.

 او می‌گوید: «می‌دانیم که افراد تمایل چندانی به به‌اشتراک‌گذاری گزارش‌های مالی‌شان ندارند.»

اقدامات انجام شده برای مقابله با این عدم تمایل، عبارتند از «حذف نمایش قیمت به دلار»، «اشتراک‌گذاری به دلخواه کاربر»، «امکان مخفی کردن و نشان دادن هر کدام از خریدها به صورت جداگانه» و «عدم به‌اشتراک‌گذاری تراکنش‌هایی مثل خرید آنلاین». این اقدامات خوب هستند، اما ممکن است کافی نباشند.

اپلیکیشن Vota
اپلیکیشن وُتا

مشاهده میز غذای زیبا افراد، برای کاربران بسیار دلنشین است. سوآرم (Swarm) این کار را انجام داده و با موفقیت روبرو شده است. این کار، روشی مناسبی برای ارتباط مداوم با دوستان و شناختن مکان‌های دیدنی به صورت غیر مستقیم است.

همان گونه که مطرح کردیم، به‌اشتراک‌گذاری مکان‌هایی که یک کاربر در آن حضور داشته، دلنشین است؛ ولی اگر این فعالیت پرطرفدار با لینک شدن به کارت اعتباری و دسترسی عمومی به اطلاعات مالی همراه شود، کاربران را فراری خواهد داد.

برای جذب افراد به سمت این نوع از اپلیکیشن‌های مالی، انگیزه‌هایی مثل «گزارش مالی سودمند» و «مشاهده فعالیت دوستان» به تنهایی کارساز نیستند و تمهیدات بیشتری باید اندیشیده شود. این شرکت به فکر همین تمهیدات بیشتر است.

کوبو می‌گوید: «ایده اصلی این اپلیکیشن، توسعه بینش مالی افراد در زندگی شخصی است. با این حال، رفتار کاربران در نسخه بتا، ما را مجاب کرد که بخش اجتماعی این اپلیکیشن را نیز تقویت کنیم.»

 

در واقع، تمرکز اصلی روی پیگیری گزارشا‌های مالی است، نه غذا خوردن!

وُتا قصد دارد خدمات متنوع‌تری را ارائه کندو مقبولیت خود را در بین عموم گسترش دهد. کمک در افزایش پس‌انداز کاربران، از جمله این خدمات است. این کار می‌تواند با برجسته‌سازی فعالیت‌های کوچک و دور از اهمیت، گزارش خرج‌های اضافی‌کاری و … انجام گیرد.

داشتن اپلیکیشنی که هم باعث جلوگیری از کلاهبرداری مالی می‌شود، هم گزارش‌های روزانه هزینه‌ها را در اختیار کاربر قرار می‌دهد، هم به افزایش پس‌انداز کمک می‌کند، هم اشتراک آیتونز را به کاربر یادآوری می‌کند و همچنین پس از اتمام یک فصل از پخش سریال مورد علاقه فرد، پیامی با محتوای «لغو آبونمان ماهانه سایت» برایش ارسال می‌کند، بسیار کاربردی خواهد بود.

به اشتراک گذاشتن انتخابی گزارش هزینه‌ها توسط اپلیکیشن، یک روش عالی برای هم‌اتاقی‌های خوابگاه و اعضای یک خانواده است.

اتفاقات جالب و هیجان‌انگیزی می‌تواند در اپلیکیشن وُتا انجام گیرد و توجه عموم را به سمت استفاده از این اپلیکیشن سوق دهد. وُتا هنوز به این دست از ویژگی‌های کاربردی مجهز نشده و به همین علت، به نظر می‌رسد که «خیلی زودـ وارد بازار شده است. اپلیکیشن وُتا برای اندروید و iOS به صورت رایگان در دسترس است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.