راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد / اسامی شرکت‌های متخلف بورسی را افشا می‌کنیم

به گفته مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار قرار است اسامی افراد یا ناشرانی که آرای منجر به جریمه نقدی، سلب صلاحیت و امثال این موارد دارند، در بازار سرمایه افشا شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با روزنامه ایران ضمن بیان اینکه با انجام اقدامات مهم، یک اطمینان نسبی در بازار سرمایه از اسفندماه سال گذشته ایجاد شد که در ماه‌های بعد این روند ادامه داشت، گفت: «همین آرامش نسبی، باعث شد تا ورود پول حقیقی به بازار سرمایه هم افزایش یابد. ناگفته نماند عوامل متعددی در بازار سرمایه تأثیرگذار بوده که یکی از این موارد مهم، بازارهای جهانی و جنگ اوکراین و روسیه بود که باعث شد رکود اقتصادی در جهان ایجاد شود.»

به گفته او، این اتفاق منجر به ریزش قیمت جهانی ازجمله در فلزات اساسی، نفت و پتروشیمی شد و بر روند شرکت‌های بورسی در داخل کشور هم اثرات خود را گذاشت و بخشی از رشد بازار هم از دست رفت، هرچند که آمارهای سه‌ماهه اول امسال نشان داد که شرکت‌ها سودآوری خوبی داشته و از لحاظ بنیادین، شرکت‌ها و بازار سرمایه در شرایط خوبی قرار دارند.

عشقی با تأکید بر اینکه گزارش‌ها نشان می‌دهند که بازار سرمایه از لحاظ روانی در یک ثبات نسبی قرار گرفته است، گفت: «در این مدت کوتاه حضور دولت سیزدهم، انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری؛ ازجمله صندوق‌های اهرمی و تضمین اصل سرمایه راه‌اندازی شده‌اند.»

طبق اعلام رئیس سازمان بورس، پرداخت سود شرکت‌ها از طریق سامانه سجام پیگیری شده و در حال حاضر سود سهامداران به‌صورت الکترونیکی پرداخت می‌شود.

به گفته عشقی، راه‌اندازی سامانه توثیق سهام به عنوان یک طرح دیگر در مدت‌زمان کوتاه، اقدام بعدی بوده که انقلابی ایجاد خواهد کرد.

رئیس سازمان بورس در خصوص فهرست دارندگان اطلاعات نهانی نیز عنوان کرد: «در حال حاضر بخشی از دارندگان اطلاعات نهانی در مجموعه خود ناشران حضور دارند، ازجمله نهادهای مالی، حسابرسان، بازرسان قانونی و دستگاه‌های ذیربط سیاست‌گذار در امر قیمت‌گذاری بخصوص در مورد مواد اولیه شرکت‌ها یا حتی هر نوع عاملی که بر روند سود و زیان شرکت‌ها تأثیرگذار هستند. همه این سازمان‌ها باید لیست دارندگان اطلاعات نهانی خود را در اختیار سازمان بورس قرار دهند، زیرا سازمان بورس سامانه‌ای را در این راستا تعریف کرده تا اطلاعات دارندگان اطلاعات نهانی، به همراه افراد تحت تکفل خود در این سامانه ثبت شود. در این پیوست، حتی هر نوع معاملاتی که توسط آنها انجام می‌شود در سامانه مذکور ثبت و رصد خواهد شد که آیا معاملات آنها، ارتباطی با افراد و دارندگان اطلاعات نهانی دارد یا خیر.»

به گفته او، در حال حاضر بالای ۲۰ سازمان و نهاد، به اطلاعات نهانی دسترسی دارند که سازمان بورس و اوراق بهادار با آنها مکاتبه کرده و تا به حال هشت سازمان، لیست دارندگان اطلاعات نهانی خود را در اختیار سازمان بورس قرار داده‌اند، هرچند که بخشی از این ارگان‌ها هنوز هم لیست درخواستی را در این خصوص ارائه نکرده‌اند.

او ادامه داد: «در حال حاضر سازمان بورس از طرق مختلف در حال پیگیری است تا این سازمان‌ها فهرست دارندگان اطلاعات نهانی را به سازمان بورس اعلام کنند که بعد از قرار دادن اطلاعات مذکور در سامانه، امکان نظارت بر آنها نیز مهیا شود.»

رئیس سازمان بورس در خصوص افشای آرای تخلف ناشران گفت: «با توجه به اینکه در حال حاضر تأخیر در افشای اطلاعات ناشران بورسی و همچنین موارد تخلف بسیار کم شده، بنابراین نظارت‌های مستمر سازمان بورس تشدید یافته است. یکی از موارد و اقدامات مهم برای اولین بار در بازار سرمایه که سازمان بورس به‌تازگی دنبال کرده، انتشار آرای تخلفات است که بر این اساس، به فعالان بازار سرمایه اعلام خواهد شد که چه ناشرانی در سازمان بورس آرای تخلف دارند.»

او ادامه داد: «به عبارت بهتر، قرار است اسامی افراد یا ناشرانی که آرای منجر به جریمه نقدی، سلب صلاحیت و امثال این موارد دارند، در بازار سرمایه افشا شود.»

عشقی بیان کرد: «واقعیت این است که وضعیت شرکت‌های اخراجی از بازار سرمایه با شرکت‌های ورشکسته متفاوت است.»

او با توضیح اینکه روند فعالیت در شرکت‌های ورشکسته متوقف بوده و مدیر تسویه باید با سهامداران تسویه کند، تأکید کرد: «با توجه به اینکه شرکت‌های اخراج‌شده از بازار سرمایه سهامی عام هستند، در بازار پایه با محدودیت‌ها و سطح ریسک‌های متفاوت مورد معامله قرار می‌گیرند.»

رئیس سازمان بورس بیان کرد: «در حال حاضر تمام ابزارها در بازار سرمایه دارای یک سطح از ریسک هستند، بنابراین معامله‌گران دقت داشته باشند که برخی از ابزارها در بازار سرمایه دارای ریسک کمتر و برخی هم دارای ریسک بیشتر هستند. واقعیت این است که بازار پایه در قیاس با بازار اصلی، دارای ریسک به‌مراتب بیشتری است. ناگفته نماند که یکی از معضلات در بازار سرمایه سال ۹۹ افرادی بودند که بدون شناخت از مختصات بازار، سهام شرکت‌های حاضر در بازار پایه را خریداری و زیان هم کردند. فراموش نکنیم که شرکت‌های ورشکسته هم در بازار پایه در قالب تابلوی‌های نارنجی و قرمز معامله شدند که سرمایه‌گذاران باید در معاملات در این سهم‌ها هم دقت بیشتری کنند.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.