راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

هوش مصنوعی چگونه فضای فین‌تک را تغییر خواهد داد؟

فین‌تک با داده‌های مالی، پول و سرمایه انسان‌ها سروکار دارد که مهم‌ترین داده‌ها و اطلاعات در زندگی شخصی و مشاغل به شمار می‌رود؛ بنابراین ایجاد تغییرات همگام با فناوری از الزامات صنعت فین تک است. در کنار حسابداری که از ابتدا با داده‌های مالی در ارتباط بوده است، بانکداری جدید نیز به‌واسطه ورود هوش مصنوعی به این صنعت به سمت داده‌های مالی و تحلیل آن‌ها برای پاسخگویی به نیاز مشتریان خود حرکت کرده است.

در دنیای فناوری امروز هوش مصنوعی به‌عنوان فناوری که سعی دارد فرایندهای هوش انسانی را شبیه‌سازی کند، به جایگاه ویژه‌ای دست‌یافته است؛ به‌گونه‌ای که به‌واسطه رشد و پیشرفت روزافزون آن، سبک زندگی در تمامی ابعاد تغییر کرده است. البته صنایعِ مرتبط با فناوری، نسبت به دیگر صنایع بیشتر تحت تأثیر تغییرات و تحولات هوش مصنوعی قرار گرفته‌اند و برای ماندن در عرصه رقابت و رسیدن به هدف اصلی، ناچار به همگام‌شدن هرچه بیشتر با هوش مصنوعی و الزامات آن هستند. بحث مالی و فناوری‌های مرتبط با آن از جمله حوزه‌هایی است که شدیداً تحت تأثیر هوش مصنوعی قرار گرفته است، زیرا نیاز کاربران و مشتریان آن افزایش سرعت و دقت در ارائه خدمات مالی است.


فین‌تک و ضرورت تغییر در جهت هوش مصنوعی


فین‌تک با داده‌های مالی، پول و سرمایه انسان‌ها سروکار دارد که مهم‌ترین داده‌ها و اطلاعات در زندگی شخصی و مشاغل به شمار می‌رود؛ بنابراین ایجاد تغییرات همگام با فناوری از الزامات صنعت فین تک است. در کنار حسابداری که از ابتدا با داده‌های مالی در ارتباط بوده است، بانکداری جدید نیز به‌واسطه ورود هوش مصنوعی به این صنعت به سمت داده‌های مالی و تحلیل آن‌ها برای پاسخگویی به نیاز مشتریان خود حرکت کرده است.

هوش مصنوعی به‌کاررفته در حسابداری می‌تواند اکثر وظایف حسابداری را درزمانی کوتاه‌تر و با نتایجی بهتر انجام دهد. درواقع محاسبات حسابداری به کمک هوش مصنوعی در سطحی بالاتر قرار خواهد گرفت و به کمک داده‌های مالی ارائه‌شده توسط هوش مصنوعی می‌توان با شناخت بهتری از مشتریان به نیازهای آن‌ها پاسخ داد. البته ورود هوش مصنوعی به حسابداری نباید نگرانی حذف حسابداران از حوزه کسب‌وکار را به وجود آورد. زیرا هوش مصنوعی بخشی از وظایف انسانی یعنی تحلیل داده‌ها و ارزیابی اطلاعات جمع‌آوری‌شده را انجام می‌دهد و وظایف و مسئولیت‌های منابع انسانی این بخش را به سمت تخصصی‌تر شدن هدایت می‌کند. به‌بیان‌دیگر، جمع‌آوری و تحلیل دقیق و کامل اطلاعات، خلأ مهم در حسابداری است که به مدد هوش مصنوعی این خلأ برطرف می‌شود.

نقشی که هوش مصنوعی در نظام بانکداری ایفا کرده است، بسیار متفاوت‌تر از نقش آن در دنیای حسابداری است. زیرا بانکداری سنتی بیشتر با حضور فیزیکی مشتریان و دغدغه‌های مالی آن‌ها سروکار داشته است، درحالی‌که بانکداری جدید به دنبال تغییر در تمام فرایندهای بانکی و تدوین مدل کسب‌وکاری جدید با محوریت فناوری‌های جدید دیجیتال است.

برای خدمات فناوری محور صنعت بانکداری در دنیای دیجیتال امروز می‌توان به دنبال دستیابی به ویژگی‌های جدیدی بود که مهم‌ترین این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • دسترسی بدون قید و محدودیت زمانی و مکانی

انسان امروز همزمان با تغییر سبک زندگی، تاب محدودیت‌های زمانی و مکانی برای رسیدن به اهداف و نیازهای خود را ندارد. به همین دلیل در هر صنعتی دسترسی بدون محدودیت می‌تواند یک ویژگی لازم و مزیت رقابتی باشد. در نظام بانکداری مبتنی بر فناوری جدید، ارائه خدمات همواره در دسترس از اصلی‌ترین تغییرات خواهد بود. البته دنیای حسابداری نیز توانسته است به کمک نرم‌افزار حسابداری آنلاین محدودیت در دسترسی اطلاعات را حذف کرده است.

  • شخصی‌سازی خدمات

از بانکداری دیجیتال انتظار می‌رود با بررسی داده‌های هر یک از مشتریان به سمت شخصی‌سازی خدمات حرکت کند و دغدغه‌های مالی مرتبط با خدمات بانک را تنها در زمان نداشتن موجودی کافی در حساب‌ها به مشتری منتقل کند.

  • درهم‌آمیزی

نیاز جامعه امروز از خدمات بانکی تغییریافته است. انسان پرمشغله امروز ترجیح می‌دهد بانک مسئولیت توجه به دغدغه و نیازهای مالی وی را بر عهده بگیرد تا وقت کافی برای رسیدگی به دیگر امور زندگی را داشته باشد. درواقع در این ویژگی سعی می‌شود از تخصص بانک در زمینه مالی برای بهبود سطح زندگی استفاده شود و خدمات آن محدود به حضور فیزیکی در بانک و انجام کارهای معمول نباشد.

  • پیش‌بینی نیازهای زندگی مشتریان

 با ورود هوش مصنوعی به‌نظام بانکداری و ایجاد بانکداری دیجیتال، می‌توان انتظار داشت که بانک از طریق پیگیری و تحلیل رفتارهای مالی مشتریان خود، پیشنهاد‌های جدید در زمینه ایجاد تغییر بهینه در سبک زندگی به آن‌ها ارائه کند.

  • فراگیری و شمول

در هر زمینه و صنعتی برای ایجاد رفاه بیشتر در زندگی و حذف تمایز بین اقشار مختلف از فناوری بهره گرفته‌شده است. بنابراین در بانکداری جدید نیز می‌بایست محدودیت در استفاده از خدمات بانکی برای سنین مختلف و یا اقشار خاص جامعه حذف شود.


ضرورت تغییر در دنیای مدرن


فناوری پیوسته در حال تغییر است که درنتیجه آن جهان پیرامون ما نیز تحولات بسیاری را به چشم دیده است. به‌ویژه در دنیای رقابتی کسب‌وکارهای امروز، تحول از شرایط ضروری برای ادامه حیات است. درواقع با همگام شدن با نوآوری‌های جدید و ایجاد تحول می‌توان امیدوار بود که یک کسب‌وکار می‌تواند به حیات خود ادامه دهد اما بدون ایجاد تحول این امید نیز وجود نخواهد داشت.

در سازمان‌های بزرگ اعمال تغییر و تحولات جدید گامی بسیار سخت است، به‌گونه‌ای که استعاره به رقص درآوردن فیل‌ها برای بیان میزان سختی چنین کاری استفاده‌شده است. صنعت حسابداری و بانکداری به دلیل نقش مهمی که در حیات شخصی و حیات کسب‌وکارها ایفا می‌کنند، به‌عنوان مهم‌ترین صنایع که باید تحولات لازم برای همگام شدن با نوآوری‌های جدید را در اولویت قرار دهند، معرفی‌شده‌اند.

با در نظر گرفتن فناوری‌های جدید، صنعت بانکداری باید از تأمین صرف زیرساخت‌های مالی به سمت تصمیم‌گیری برای مردم در جهت نحوه هزینه کردن پول آن‌ها تغییر پیدا کند.

در دنیای حسابداری نیز همواره نرم‌افزارهای حسابداری در جهت تغییرات تکنولوژی حرکت کرده‌اند. با توجه به محدودیت‌های مالی استارتاپ ها در خرید نرم‌افزارهای حسابداری و نیاز امروزه کاربران که همان دسترسی بدون محدودیت، سادگی محیط و امنیت بیشتر در حفظ اطلاعات مالی است، نسل جدید نرم‌افزارهای حسابداری یعنی نرم‌افزار حسابداری آنلاین به بازار ارائه‌شده است.

راهکار ابری در نرم‌افزار حسابداری، مناسب‌ترین پاسخ به نیاز دسترسی سریع به اطلاعات مالی است که اغلب تصمیم‌گیری‌ها در زمینه رشد و توسعه کسب‌وکار به‌واسطه این اطلاعات اتخاذ می‌شوند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.