راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

رکورد سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه‌ی فین‌تک زده شد

در شش‌ماهه‌ی اول سال 2018 میلادی، مبلغ سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه‌ی فین‌تک به 41.7 میلیارد دلار رسید. این مبلغ، در مقایسه با کل سرمایه‌ی جذب‌شده در سال 2017، پیشرفت چشمگیری داشته است.

از سال 2014 تا 2017، شاهد رشد مداوم سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه‌ی فین‌تک بوده‌ایم. میزان رشد مرکب سالانه‌ی (CAGR) آن حدود 18.5 درصد بوده و از 19.9 میلیارد دلار در سال 2014، به 39.4 میلیارد دلار در سال 2017 رسیده است. این روند، در نیمه‌ی اول سال 2018 شتاب بیشتری پیدا کرد و با انجام 789 معامله، 41.7 میلیارد دلار تأمین مالی در حوزه‌ی فین‌تک انجام شد.

در نیمه‌ی اول سال 2018، دو اَبَر سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی فین‌تک انجام شد که ارزش هرکدام از آن‌ها، بیش از یک میلیارد دلار بود.

سرمایه‌گذاری 14 میلیارد دلاری ماموت (mammoth) در سیستم پرداخت علی‌پی که متعلق به کمپانی چینی آنت‌فایننشیال (Ant Financial) است، یکی از همین ابرمعاملات است. شرکت هلدینگ تماسک (Temasek Holdings) و موسسه‌ی جی‌آی‌سی (GIC) نیز یک سرمایه‌گذاری مشترک را با سکویا کپیتال (Sequoia Capital) و واربورگ پینکوس (Warburg Pincus) در رده‌ی C انجام دادند. یک‌سوم از کل جذب سرمایه‌ی انجام‌شده در شش‌ماهه‌ی اول سال 2018، به این معامله اختصاص دارد.

تعداد معاملات انجام‌شده در حوزه‌ی سرمایه‌گذاری فین‌تک، در سال 2015 به 2251 مورد رسید و پس‌ از آن، یک روند نزولی را طی کرده است. همان‌گونه که در نمودار بالا می‌بینید، این سیر نزولی در سال 2018 نیز ادامه داشته و تعداد معاملات انجام‌شده در نیمه‌ی اول این سال به 789 مورد رسیده که برابر است با 43.9 درصد از کل معاملات سال 2017.

 

سه‌ماهه‌ی دوم سال 2018، از رشد چشمگیری در ارزش سرمایه‌گذاری برخوردار بوده و رکورد تأمین مالی در طول یک دوره‌ی سه‌ماهه را به خودش اختصاص داده است.

رکورد جذب سرمایه‌ی حوزه‌ی فین‌تک در سه‌ماهه‌ی دوم سال 2018 زده شد و به رقم 32.2 میلیارد دلار رسید. این مبلغ، در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، 3.2 برابر شده است. حتی اگر دو اَبَر معامله‌ی بیش از یک میلیارد دلاری را هم نادیده بگیریم، باز هم رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری انجام‌شده در طول یک دوره‌ی سه‌ماهه، به این بازه‌ی زمانی تعلق می‌گیرد.

درست است که بیش‌ترین تأمین مالی در طول این سه ماه اتفاق افتاده، ولی تعداد معاملات انجام‌شده، با کاهش مواجه شده و به 381 مورد رسیده است. از نظر کمترین تعداد معاملات ثبت شده‌ در بین سال‌های 2014 تا سه‌ماهه‌ی دوم سال 2018، این بازه‌ی زمانی دومین رتبه را دارد.

نتیجه، آن بوده که ارزش متوسط معاملات (بدون در نظر گرفتن ابرسرمایه‌گذاری‌ها) روندی صعودی داشته و از 26.5 میلیون دلار در سه‌ماهه‌ی اول سال 2018، به 41.5 میلیون دلار در سه‌ماهه‌ی دوم این سال رسیده است.

 

صنعت جهانی فین‌تک، به سرعت در حال تکامل است

در بین سال‌های 2014 تا 2017، شاهد رشد چشمگیری در ارزش سرمایه‌گذاری‌های این حوزه بوده‌ایم. در طول این دوره‌ی زمانی، سهم معادلات زیر یک میلیون دلاری، از 41 درصد به 15.7 درصد رسیده است. این روند، در نیمه‌ی اول سال 2018 نیز ادامه یافت و آمار سرمایه‌گذاری‌های زیر یک میلیون دلاری به 3.4 درصد رسید.

در نقطه‌ی مقابل، درست برعکس این روند اتفاق افتاد و سهم سرمایه‌گذاری‌های بیش از 20 میلیون دلاری، از 12.1 درصد در سال 2014، به 23.6 درصد در سال 2017 رشد کرد. در شش‌ماهه‌ی اول سال 2018 این آمار، جهشی بزرگ را تجربه کرد و به عدد 38.3 درصد رسید.

الگوی سرمایه‌گذاری‌هایی با ارزش بیشتر و تعداد کمتر، نشان می‌دهد که صنعت جهانی فین‌تک، به سرعت در حال بالغ شدن است.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که بخش وام‌دهی همتا به همتا (Marketplace Lending)، در بین سرمایه‌گذاری‌های زیر یک میلیونی، کمترین سهم را دارد و تنها 20.4 درصد را شامل می‌شود؛ همین بخش، با جذب یک‌سوم از سرمایه‌های بالای 20 میلیون دلاری، توانسته جایگاه اول این سرمایه‌گذاری‌ها را به خودش اختصاص دهد.

 

در طی ده معامله‌ی برتر شش‌ماهه‌ی اول سال 2018، 22 میلیارد دلار جذب سرمایه انجام شده است

وقتی رقم ده سرمایه‌گذاری بزرگ شش‌ماهه‌ی اول سال 2018 را با هم جمع می‌بندیم، به عدد 21.8 میلیارد دلار می‌رسیم که برابر است با 52.3 درصد از کل سرمایه‌ی جذب شده در این دوره‌ی زمانی.

همان‌گونه که قبلاً اشاره شد، بزرگ‌ترین تأمین مالی نیمه‌ی اول سال 2018 را آنت فایننشیال جذب کرده که ارزشی برابر با 14 میلیارد دلار داشته است. در رتبه‌ی دوم، یک جذب سرمایه‌ی 4 میلیارد دلاری قرار دارد که توسط بلاک.وان (Block.one) انجام شده است. بلاک.وان، یک ارائه‌دهنده‌ی راهکارهای کاربربه‌کاربر (end-to-end) بلاکچین بوده و این سرمایه را در مرحله‌ی عرضه‌ی اولیه‌ی ارزهای رمزنگاری‌شده (ICO) جذب کرده است. بهتر است بدانیم که عرضه‌ی اولیه‌ی سکه‌ی بلاک.وان، بزرگ‌ترین مورد انجام‌شده‌ی این بخش تا به امروز به شمار می‌رود.

نام سنس‌تایم (SenseTime)، که تأمین‌کننده‌ی فناوری تشخیص چهره در پکن است، دو مرتبه در لیست 10 سرمایه‌گذاری برتر به چشم می‌خورد. این شرکت، در ابتدا یک جذب سرمایه‌ی 600 میلیون دلاری را توسط علی‌بابا در سری C انجام داد و سپس، توانست یک سرمایه‌گذاری 620 میلیون دلاری را در سری C+ جذب کند. تایگر گلوبال منیجمنت (Tiger Global Management)، سیلورلیک پارتنرز (Silver Lake Partners)، فیدلیتی اینترنشنال (Fidelity International) و اچ‌او‌پی‌یو (HOPU) در مشارکت با هم این سرمایه‌گذاری 620 میلیون دلاری را انجام دادند. مبلغ این بودجه، در راستای تحقیق و توسعه و استخدام محققان بااستعداد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

نکته: داده‌های این تحقیق، از پایگاه داده‌ی فین‌تک گلوبال (FinTech Global) استخراج شده‌اند.

منبع: Fintech.global

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.