پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ارزشمندترین استارتآپهای مالی جهان را بشناسید
ندا لهردی / اقتصاد و صنعت بانکداری جهانی در سالهای اخیر وابستگی بیشتری به تکنولوژی، ابزارها و خدمات مبتنی بر آن پیدا کردهاند. ظهور پدیده استارتآپهای مالی یا «فینتک» هم نتیجه پیوند دو صنعت بانکداری و تکنولوژی است. از خدمات پرداخت گرفته تا انتقال و ارسال پول، حالا استارتآپها به دنیای خدمات مالی نفوذ کرده و بسیاری از استعدادهای جوان مشغول در بانکها و مؤسسات مالی را اغوا کردهاند.
روند رشد سریع استارتآپهای فینتک از نگاه تیزبین سرمایهگذاران هم دور نمانده و آنها را به حضور در این عرصه جدید و رو به رشد ترغیب میکند. با این اوصاف ترکیبی از شیفتگان تکنولوژی که تیشرت میپوشند با سرمایهگذاران و مدیران مالی کتوشلوارپوش، قرار است آینده سرویسهای مالی را تغییر بدهند. در واقع به دلیل اهمیت این موضوع است که مجله معتبر بیزینس اینسایدر به بررسی، انتخاب و معرفی ارزشمندترین استارتآپهای مالی یا فینتک پرداخته است که در اینجا با آنها آشنا میشویم:
1. Ant Financial
این استارتآپ چینی که در سال 2004 تأسیس شده، در واقع مجری بزرگترین سرویس ارائهدهنده خدمات پرداخت موبایلی چین یعنی Alipay با 450 میلیون نفر کاربر و 170 تراکنش روزانه است. Alipay زیرمجموعه غول تجارت الکترونیک چین یعنی Alibaba است. این شرکت با افزایش سرمایه 5/ 4 میلیارد دلاری حالا ارزشی برابر 60 میلیارد دلار داشته و بهاینترتیب ارزشمندترین استارتآپ فینتک جهان است.
2. Lufax
یک استارتآپ چینی دیگر که در واقع یک پلتفرم وامدهنده مستقیم در یکی از بزرگترین کشورهای جهان است. این شرکت خدمات آنلاینش را در صد فروشگاه در 80 شهر چین ارائه میدهد. Lufax از زمان تأسیسش در سال 2011 تاکنون 20 هزار وام با مجموع ارزش 5/ 2 میلیارد دلار ارائه کرده است. جالب است بدانید که این استارتآپ تحت نظارت و کنترل Ping An Insurance، ارزشمندترین شرکت بیمهگذار چین است. حالا Lufax با افزایش 69/ 1 میلیارد دلاری سرمایهاش، ارزشی برابر 5/ 18 میلیارد دلار دارد و بهعنوان دومین استارتآپ فینتک جهان شناخته میشود.
3. JD Finance
این استارتآپ چینی ارائهدهنده خدمات مالی، ساختاری گرهخورده با خرید آنلاین دارد و در سال 1998 تأسیس شده است. این استارتآپ در واقع زیرمجموعهای از فروشگاه آنلاین JD.com است و اعتبار لازم را به مشتریان برای خرید از این فروشگاه آنلاین میدهد. این استارتآپ با افزایش یک میلیارد دلاری سرمایهاش حالا ارزش 7 میلیارد دلاری دارد.
4. Qufenqi
یک استارتآپ چینی دیگر که امکان خرید اقساطی محصولات الکترونیک را به مشتریانش میدهد. این شرکت نوپا که در سال 2014 راهاندازی شده است، در مدتی کوتاه درآمد و سود خوبی به دست آورده و در حال تبدیل شدن به یکی از بهترین استارتآپهای مالی ازنظر سرعت رشد است. این شرکت با رشد سرمایه 874 میلیون دلاری حالا ارزشی برابر 9/ 5 میلیارد دلار دارد.
5. Stripe
اولین استارتآپ مالی آمریکایی این فهرست که درزمینهٔ پرداخت آنلاین برای شرکتها و کسبوکارها فعالیت میکند. حالا شرکتهای مهم و شناختهشدهای مانند: Fitbit، Pinterest، Twitter، Salesforce.com، Lyft و The Guardian از خدمات این شرکت استفاده میکنند. این استارتآپ در سال 2010 در سانفرانسیسکو تأسیس شده است و حالا با رشد سرمایه 260 میلیون دلاری، ارزش 5 میلیارد دلاری دارد.
.
6. SoFi
یک پلتفرم وامدهنده شخصی برای دانشجویان که در سال 2011 در سانفرانسیسکو تأسیس و راهاندازی شد. این استارتآپ از زمان تأسیسش تابهحال بیش از 10 میلیارد دلار وام به حدود 150 هزار نفر از اعضایش ارائه داده است و حالا با افزایش سرمایه 3/ 1 میلیارد دلاری، ارزشی برابر 4 میلیارد دلار دارد.
7. Credit Karma
این استارتآپ سانفرانسیسکویی که در سال 2007 تأسیس و راهاندازی شده است، درزمینهٔ ارائه رایگان گزارشهای آنلاین حسابهای اعتباری و ارزش پرداخت شده برای آنها با هدف تبلیغات مربوط به محصولات مالی، فعالیت میکند. این شرکت که بازوی سرمایهگذاری گوگل یعنی Google Capital یکی از مهمترین سرمایهگذاران آن است، حالا 60 میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. این استارتآپ حالا با افزایش سرمایه 368 میلیون دلاری، ارزشی برابر 5/ 3 میلیارد دلار داشته و هفتمین استارتآپ ارزشمند فینتک دنیا است.
8. Oscar Health
این استارتآپ نیویورکی ارائهدهنده خدمات بیمه سلامت آنلاین و دیجیتال است که در سال 2013 تأسیس شده است. این استارتآپ تنها بعد از 16 ماه از تولدش، ارزش یک میلیاردی به دست آورد و سرمایهگذاران مهمی مانند پیتر تییل یکی از مؤسسان شرکت PayPal، شرکت بزرگ Goldman Sachs و لی کاشینگ ثروتمندترین مرد آسیا دارد. این استارتآپ با افزایش سرمایه 5/ 727 میلیون دلاری، حالا 7/ 2 میلیارد دلار ارزش دارد.
9. Mozido
یک استارتآپ نیویورکی دیگر که درزمینهٔ ارائه خدمات پرداخت موبایلی، خرید آنلاین و کیف پول الکترونیکی فعالیت میکند. این شرکت در واقع به کسبوکارهای کوچک اجازه میدهد تا به مشتریانشان تخفیف و امتیازات ویژه وفاداری ارائه بدهند؛ به همین دلیل هم هدف آن بازارهای درحالتوسعه و نوظهوری مانند مکزیک، جنوب شرق آسیا و آفریقا هستند. «اریک اشمیت» مدیرعامل پیشین و محبوب گوگل یکی از سرمایهگذاران این استارتآپ است. Mozido در سال 2005 تأسیس شده است و حالا با افزایش سرمایه 2/ 307 میلیون دلاری، ارزشی برابر 4/ 2 میلیارد دلار دارد.
10. Adyen
یک استارتآپ هلندی معروف است که درزمینهٔ ارائه خدمات پرداخت آنلاین فعالیت میکند. این شرکت نوپا که در سال 2006 راهاندازی شده، پلتفرمی آنلاین برای ارائه خدمات پرداخت برای شیوههای تراکنش مالی مختلف است. حالا شرکتهای بزرگی مانند: Facebook، Airbnb، Uber، SoundCloud و Netflix مشتریان این استارتآپ هستند؛ استارتآپی که سرمایهگذاری افرادی مانند «مارک زوکربرگ» و «جک دوروسی» را بهعنوان پشتوانه با خودش دارد. این استارتآپ آمستردامی حالا رشد سرمایه 266 میلیون دلاری را تجربه کرده است تا ارزش آن به 3/ 2 میلیارد دلار برسد.
همچنین میتوانید 20 شرکت برتر پرداخت الکترونیک در دنیا را نیز در راهپرداخت ببینید.
منبع: دنیای اقتصاد