پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بانک مرکزی ضوابط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی سال ۱۴۰۱ را به بانکهای عامل ابلاغ کرد
بانک مرکزی ضوابط پرداخت تسهیلات طرح ویژه نوسازی و بهسازی مسکن روستایی در سال 1401 را به ۹ بانک عامل ابلاغ کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، پیرو نامههای پیشین موضوع ابلاغ سهمیه بانکی قانون جهش تولید مسکن و نیز مصوبه اخیر هیئت وزیران در خصوص اعطای تسهیلات طرح ویژه نوسازی و بهسازی مسکن روستایی، دستورالعمل اجرایی و توزیع بانکی – استانی این تسهیلات برای سال 1401 به 9 بانک عامل ابلاغ شد.
لازم به ذکر است که در اجرای مصوبه مربوطه، سهم بانکهای مرتبط بابت اعطای تسهیلات مذکور در سال 1401 (در قالب بخشی از سهمیه بانکی آن بانک بابت قانون جهش تولید مسکن) به روال زیر تعيين میشود.
- بانك صادرات ايران (30،000 واحد)
- بانك ملت (30،000 واحد)
- بانك مسكن (30،000 واحد)
- بانك تجارت (30،000 واحد)
- بانك ملي ايران (27،000 واحد)
- بانك سپه (20،000 واحد)
- بانك رفاه كارگران (20،000 واحد)
- بانك کشاورزی (10،000 واحد)
- پستبانک (3،000 واحد)
بر اساس مصوبه اخیر هیئت وزیران در تاریخ هفتم شهریور، سقف فردی تسهیلات طرح ویژه نوسازی و بهسازی مسکن روستایی در سال 1401 با رعایت مقررات ملی ساختمان برای 200 هزار واحد مسکن روستایی، مبلغ 2 میلیارد ریال برای دوره مشارکت مدنی و فروش اقساطی (در مجموع به مدت 20 سال) تعیین شده است.
همچنین سود سهم متقاضی برای تسهیلات مسکن روستایی 5 درصد است و به استناد تبصره (6) ماده (3) قانون جهش مسکن ـ مصوب 1400 ـ وزارت راه و شهرسازی / صندوق ملی مسکن موظف است یارانه سود تسهیلات (مابهالتفاوت سود تعیینشده سهم متقاضی تا نرخ مصوب شورای پول و اعتبار) برای دوره مشارکت مدنی و فروش اقساطی (در مجموع به مدت 20 سال) موضوع این تصویبنامه را از محل منابع صندوق ملی مسکن با رعایت اساسنامه صندوق یادشده تضمین کند. هزینههای یادشده پس از اعلام بانک مرکزی از محل منابع مذکور قابل پرداخت خواهد بود.
در پایان لازم به ذکر است که منابع صندوق ملی مسکن از محل مالیاتهای مرتبط با حوزه زمین، مسکن، مستغلات و ساختمان، منابع پیشبینیشده برای بخش مسکن در قوانین بودجه سنواتی، منابع اجاره زمینهای ۹۹ ساله، منابع حاصل از بازگشت یا امهال اصلوفرع خطوط اعتباری مسکن مهر، اقساط برگشتی صندوق پسانداز مسکن یکم در هر سال، کمکهای خیرین و سایر منابعی که در اساسنامه صندوق پیشبینی میشود، تأمین میشود و به مصارف صندوق از جمله یارانه سود تسهیلات، تخفیف در هزینه صدور و تمدید پروانه ساختمانی، گواهی پایانکار ساختمان، هزینههای تأمین و انتقال زیرساخت و مشارکت در ایجاد امکانات، خدمات روبنایی و کاربریهای غیرانتفاعی (آموزشی، مذهبی، درمانی، فضای سبز، فرهنگی، ورزشی، تجهیزات شهری) مطابق با الگوی شورای عالی مسکن در توسعه شهری ایجادشده برای پروژههای مسکونی موضوع این قانون اختصاص مییابد.
اموال و داراییهای این صندوق متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است. صندوق در وزارت راه و شهرسازی مستقر است و در تهران و در هیچ یک از شهرها شعبه دیگری ندارد. ارکان صندوق شامل هیئت امنا و هیئت عامل است.