پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
گسترش بانکداری خرد به نفع کشور نیست
بانک مرکزی در صدور مجوز برای بانکهای خصوصی شعبهای تجدیدنظر کند
مدیر عامل بانک ملت با تأکید براینکه بانک مرکزی باید در صدور مجوز بانک های جدید کمی تأمل داشته باشد افزایش بانکداری شعبهای را به ضرر اقتصاد ایران دانست و به بیان توضیحاتی برای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در نظام بانکی پرداخت.
علی دیواندری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به تأثیر تعدد بانکهای خصوصی بر نظام بانکی کشور و ارائه مجوز به این بانکها بر عملکرد سیستم بانکی و بازار اظهار داشت: بنده بعنوان یک کارشناس، زیاد شدن تعداد بانکها در اقتصاد کشور را منفی نمیدانم.
وی با بیان اینکه در دنیا اقتصادهای کوچکتر تعداد بانکهای بیشتری دارند، افزود: اما باید توجه داشت که کشور به این اندازه به بانکهای خُرد که عملیات شعبهای انجام میدهند، نیاز ندارد.
مدیر عامل بانک ملت ادامه داد: هم اکنون تمام بانکهایی که وارد صنعت بانکداری ایران میشوند میخواهند شعبه داشته باشند و بانک مرکزی به آنها تا حدی که بخواهند این کار را انجام دهند، مجوز میهد.
این مقام مسئول در نظام بانکی ضمن اینکه مورد مذکور را غیرکارشناسی و غیرعلمی دانست، گفت: در دنیا تعداد بانکهای شعبهای خیلی محدود است؛ در اقتصادهای خیلی بزرگ حداقل ۳ و حداکثر ۱۰ بانک به بانکداری شعبهای میپردازند اما در ایران عکس این حالت است.
بانکداری شعبهای به ضرر اقتصاد ایران تمام میشود
دیواندری تأکید کرد: اگر قرار باشد ۵۰ الی ۱۰۰ بانک در کشور وجود داشته باشد که تمام آنها هم بخواهند شبعه دار باشند کاری غیرکارشناسی انجام میشود که بانکداری کشور گنجایش این نوع بانکداری را ندارد.
وی با بیان اینکه بانکهای کشور باید به کار بانکداری تجاری و کلان بپردازند، ادامه داد: گسترش بانکداری شعبهای در حد فعلی برای کشور مؤثر نیست.
این مقام مسئول در بانک ملت تعدد بانکهای شعبهای را موجب افزایش هزینههای آنها عنوان و تصریح کرد: ایجاد شعبه و نیروی انسانی هزینههای ثابت این بانکها را بالا میبرد و البته زمانی که بازار اشباع شود میتواند حاشیه سود آنها را خیلی کاهش دهد.
مدیرعامل بانک ملت گفت: البته این بانک ها در چرخهای وضیعت فعلی را با ادغام و یا منحل شدن را تغییر خواهند داد ولی در هر صورت از بانک مرکزی انتظار میرود با دقت در صدور مجوزها از افزایش بانکداری شعبهای جلوگیری کند.
وی با ذکر مثالی ادامه داد: بانکی در انگلیس با نام PIB برای تأسیس یک شعبه ۲ سال طول کشید تا مجوز این کار را از بانک مرکزی دریافت کند اما در ایران این نظارتها و کنترلها انجام نمیشود و بانکها به طور بی رویه شعبه ایجاد می کنند که این به ضرر اقتصادی ملی تمام میشود.