پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
نسل جدید تجارت الکترونیک از طریق موبایل انجام میشود
علی صنایعی عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان گفت: با اجراي قانون تجارت الکترونیک، تجارت همراه و تجارت الکتروني جایگزین تجارت سنتی خواهد شد .تجارت الکترونیک در حال حاضر به جایی رسیده است که از طریق موبایل و شبکه های همگانی در دنیا انجام می شود.
وي افزود: در تجارت الکترونیک مشاغل تغییر نمی کند بلکه شغل های جدید مانند شبکه و مدیریت خرید و فروش آنلاین ایجاد می شود و از سوی دیگر خرید و فروش اینترنتی افزایش می یابد.
رييس دانشگاه مجازي اصفهان در خصوص موانع تجارت الکترونیک در کشور گفت: يکی از موانع تجارت الکترونیک در کشور کمبود پهنای باند است، به طوري که پهنای باند گسترده موبايل -که از جمله نسل جدید تجارت الکترونیک در کشور محسوب می شود- تقریبا صفر است و از سوی دیگر پهنای باند عادی موبایل ايران با 45 ميليون کاربر در وضعيت خوبي قرار دارد .
صنايعي خاطرنشان کرد : ايران از نظر تعداد دارندگان تلفن همراه در رتبه اول خاور ميانه قرار دارد و اين در حالي است که ضريب نفوذ تلفن همراه در کشورمان از ميانگين جهاني کمتر است.
عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان گفت: ایران از نظر رشد اینترنت در جهان سيزدهمين کشور در ميان 60 کشور نخست دنيا است این درحالی است که از نظر شکاف دیجیتالی و استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات رتبه 58 را در ميان اين کشورها داراست.
وي افزود : اين ارقام نشان دهنده این است که ايران از نظر فناوري اطلاعات و ارتباطات داراي رشد کمي خوبي است اما از نظر ميزان استفاده از فناوري اطلاعات در تجارت هنوز با استانداردهاي جهاني فاصله دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان گفت: نسل جدید تجارت الکترونیک از طریق موبایل انجام می شود زيرا موبایل رسانه ای است که برای جلوگیری از انواع آلودگی مفيد و استفاده از آن هم از نظر اقتصاد جهانی و اقتصاد داخلي مقرون به صرفه است از اين رو لازم است که شرکت مخابرات نسبت به افزایش خطوط موبایل در کشور اقدام کند.
صنايعي خاطرنشان کرد: موتور تجارت الکترونیک ، بانکداری الکترونیک است و ایران نیز باید از استانداردهای جهانی در جهت بانکداری الکترونیک مانند وایمکس و محاسبات ابری (Cloud computing) استفاده کند .
وي يادآور شد : در مرحله اول بايد از چنین فناوری هايي به صورت منطقه ای و در شهرهای پرجمعیت کشور مانند تهران، اصفهان، شیراز، قم و دیگر شهرها استفاده شود .
عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان گفت: افزایش شعب بانک های کشور به معنای خدمت به مردم نیست بلکه کاهش شعب و افزایش خدمات الکترونیک آنلاین، از طریق بانکداري با تلفن همراه (mobile banking) و بانکداري اينترنتي (internet banking) خدمت واقعي به مردم است.