راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

کارگاه­‌های آموزشی آکادمی صاد با برپایی دوره Pain -Tech آغاز شد

نخستین دوره آموزشی آکادمی صاد باعنوانPain -Tech (درد فناوری) توسط صادق فرامرزی مدیرعامل هلدینگ بانک صادرات ایران، عصر سه‌شنبه ۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ در آمفی‌تئاتر برج غدیر بانک صادرات برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی صاد، صادق فرامرزی، مدیرعامل هلدینگ بانک صادرات ایران، این نشست آموزشی را با تعریف «بانکداری باز» آغاز و اظهار کرد: «ساده‌ترین تعریف بانکداری باز ترکیب عملیات بانکداری با فناوری بر پایه API  است.»

او بابیان اینکه بانکداری باز سیستمی است که کاربر را مجهز به یک شبکه مالی از طریق استفاده از رابط برنامه‌نویسی کاربردی می­‌کند، توضیح داد: «نحوه ایجاد، اشتراک‌گذاری و دسترسی به داده‌های مالی توسط استاندارد بانکداری بازتعریف می‌شود. بانکداری باز با استفاده از شبکه‌های مختلف به‌جای تمرکزگرایی، به مشتریان خدمات مالی کمک می‌کند تا بتوانند اطلاعات مالی خود را به شکلی کاملاً امن و مطمئن، با دیگر مؤسسات مالی به اشتراک بگذارند. در این روش، انتقال وجوه آسان‌تر شده و کاربران می‌توانند با مقایسه خدمات، بهترین و به‌صرفه‌ترین گزینه سرویس بانکی را برگزینند.»

به گفته او، بانکداری باز به‌عنوان داده بانکی باز نیز شناخته می‌شود؛ بانکداری باز به معنای بهبود تجربه بانکی مشتریان به چندین روش است. این نوع بانکداری، بانک‌های بزرگ را ناچار به رقابت با بانک‌های کوچک­تر و جدیدتر کرده و درنتیجه منجر به خدمات ارزان‌تر، ارائه فناوری بهتر و نیز ارائه خدمات بهتر به مشتریان می‌شود و این روش به معنای حرکت به‌سوی شفافیت از سوی بانک‌ها به‌منظور ارائه بهترین تجربه ممکن به مشتریان است.

مدل مفهومی بانکداری باز، مفهوم نوآوری در بانکداری باز، تعریف فناوری مالی، نسل‌ها و ابعاد مختلف فین‌تک، انواع فین‌تک، آمار فین‌تک­ها در جهان و دلایل شکست استارتاپ‌ها  و… از دیگر مواردی بود که در این کارگاه آموزشی به آن پرداخته شد. همچنین اعلام شد، بر اساس آمار Investopedia در سال ۲۰۱۹ ، میزان شکست استارتاپ‌ها حدود ۹۰ درصد است. ۲۱/۵ درصد استارتاپ‌ها در سال اول، ۳۰ درصد در سال دوم، ۵۰ درصد در سال پنجم و ۷۰ درصد در سال دهم شکست می‌خورند، همچنین در ۷۰درصد موارد، شکست برای استارتاپ‌ها در طول سال‌های دوم تا پنجم رایج‌تر است. نخستین دلیل شکست استارتاپ­ها، به دلیل درک نادرست تقاضای بازار بوده و دومین دلیل شکست به دلیل اتمام بودجه و پول است.


درد فناوری و اهمیت توجه به آن


مدیرعامل هلدینگ بانک صادرات ایران در این کارگاه آموزشی ضمن تعریف درد فناوری بیان کرد: «فهمیدن درد دارد و نمی‌توانید بفهمید اما درد نکشید؛ اصطلاح Pain -Tech یا «درد فناوری» از سال ۹۵ خلق شد و داستان آن به آغاز خلقت آدمیزاد برمی‌گردد، دقیقاً از آن روزبه بعد درد دانایی آدمیزاد آغاز شد. اساس شکل‌گیری مفهوم و فلسفه درد فناوری (Pain -Tech)از آنجایی آغاز می‌شود که آمارهای تکان‌دهنده‌ای از شکست استارتاپ­‌ها در دنیا منتشر شد. این آمارها می‌گویند که حدود دو درصد از ایده‌ها موفق به تجاری‌سازی خود می‌شوند و دل‌خراش‌تر آنکه از این دو درصد تنها ۲۵درصد موفق می‌شوند که در تجارت، بقای خود را تضمین کنند.»

فرامرزی با اشاره به نماد لوگوی سیب استیو جابز در همین ارتباط توضیح داد: «این سیب، به تعبیری استعاره‌ای از درد فناوری (Tech-Pain)است که همان هبوط و آمدن انسان از بهشت به زمین است. زمانی که دانایی، آرامش بهشت را به دردهای زمینی تبدیل کرد ما این سیب دانایی را گاز زدیم و اکنون باید در جزیره‌ای که فرود آمدیم دست‌وپا بزنیم و جلو برویم.»

مدیرعامل هلدینگ صاد در تبیین چرایی اهمیت Pain -Tech مطرح کرد: «اهمیت و جایگاه استارتاپ‌ها در اقتصاد دیجیتال انکارناپذیر است، موفقیت طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه در بازار امروزه فناوری، منبع عظیم مزایای رقابتی در اقتصاد امروز هستند. موفقیت استارتاپ­ها به معنای اصلی کلمه باقدرت اقتصادی کشور، اشتغال، بی‌نیازی از نفت، افزایش قدرت خرید مردم، افزایش تولید ناخالص داخلی گره‌خورده است، حال آنکه این پدیده با مزیت‌های رقابتی اصیل کشور نظیر نیروی انسانی هوشمند و تحصیل‌کرده گره‌خورده است و زیبایی چشمگیر موفقیت آن را زیباتر می‌کند. شکست استارتاپ‌ها و انواع فین‌تک‌ها بدون شک خیلی بیش از یک ورشکستگی مالی است و شاید قطع امیدهای یک ملت برای توسعه، رفاه و اقتدار باشد.»

فرامرزی در ادامه به قدم‌های مفهومی اقدامات، رسالت درد فناوری، شکاف رفتاری و مفهوم دره مرگ پرداخت و گفت: «دره مرگ؛ یک اصطلاح رایج در دنیای استارتاپ است که به‌دشواری پوشش جریان نقدی منفی در مراحل اولیه استارتاپ، قبل از اینکه محصول یا خدمات جدید آن‌ها از مشتریان واقعی درآمد داشته باشد، اشاره دارد.»

به گفته او، در بازی «عشق و پول» از مفهوم دره مرگ استفاده می‌شود، مفهوم عشق، شوق و علاقه صاحبان ایده و افراد خالق و نوآوری است که موتورهای اصلی توسعه در اقتصاد دانش‌بنیان هستند و مفهوم پول، نگرانی‌ها و ملاحظات صاحبان سرمایه است که علاقه‌مند هستند که در سرمایه‌گذاری سودآوری مشارکت کند. تعارض و تفاوت دیدگاه این دو گروه، دره‌ای می‌سازد، به نام دره مرگ، هر چه هم فهمی فی‌مابین کمتر باشد، دره عمیق‌تر و هولناک‌تر است و درواقع دره مرگ درست زمانی اتفاق میفتد که بنیان‌گذار به محصول جدید دست پیداکرده اما سرمایه‌گذار احساس ضرر و زیان شدید می‌کند.

بررسی علل شکست فین‌تک‌ها بر اساس آمارهای ۶ شرکت معتبر بین‌المللی از دیگر بخش‌های این کارگاه آموزشی بود که بر اساس آن، عدم تأمین مالی صحیح و هماهنگی با سرمایه‌گذاران، عدم ملاحظه صحیح بازار، مشتری مداری، رقابت و قیمت‌گذاری، مدیریت و برنامه‌ریزی ضعیف و تحقق برنامه زمان‌بندی، محصول ضعیف و معیوب و ایده سوخته، مدل کسب‌وکار معیوب و رشد سریع کسب‌وکار و مشکلات مربوط به تیم، عدم اشتیاق و خروج افراد کلیدی از اصلی‌ترین دلایل بوده است.

چارچوب مفهومی و الزامات توسعه پروژه‌های نوآورانه در مفهوم درد فناوری آخرین بخش این کارگاه آموزشی ۴ ساعته بود که در آن به سرفصل‌هایی ازجمله مدیریت اقتصاد ایده، پنج الزام اصلی چارچوب، نوآوری باز مشارکتی، درد فناوری به‌عنوان یک بستر اجرا(پلتفرم اجرایی و بخش‌های آن) و … پرداخته شد.

گفتنی است سلسله کارگاه‌های آموزشی آکادمی صاد با موضوعات متنوع حوزه توسعه دیجیتال در زمستان ۱۴۰۰ ادامه داشته و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر یا ثبت‌نام در این دوره‌ها می‌توانند به وب‌سایت هلدینگ صاد مراجعه کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.