راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

کتاب چارچوب مقیاس‌پذیر چابک منتشر شد

کتاب چارچوب مقیاس‌پذیر چابک توسط انتشارات ناقوس منتشر شد. ریچارد نستر و دین لفینگول، نویسندگان و مصطفی جاویده، معاون فناوری اطلاعات شرکت کاسپین؛ فاطمه کردی اردستانی و زهرا صوری مترجمان کتاب هستند.

این کتاب 11 فصل دارد و به موضوعاتی مانند رقابت در عصر نرم‌افزار، اعمال بیانیه چابک در مقیاس، تحویل زودهنگام و مکرر، سازمان‌دهی بر محور ارزش، بکلاگ برنامه، بهینه‌سازی کل، سازمان یادگیرنده، مصورسازی، فرهنگ حل مسئله و… پرداخته است. 

مصطفی جاویده در بخش مقدمه مترجم این کتاب 11فصلی نوشته است: «safe با ورود خود، توانسته است مخاطبان زیادی را به خود جذب کند. این روش در بسیاری از سازمان‌های بزرگ با کسب‌وکارهایی در سطح جهانی که در یکپارچگی و هماهنگی کارها با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، به کار گرفته‌ شده است. سازمان‌هایی که از این روش استفاده می‌کنند، در صنایع مختلف با ابعاد کوچک تا بسیار بزرگ توانسته‌اند به نتیجه دلخواه دست یابند. گستردگی پذیرش این چارچوب به‌گونه‌ای است که امروزه بیش از 70 درصد از 100 شرکت برتر سایت فورچون دارای متخصصانی هستند که مدرک این چارچوب را دریافت کرده‌اند.

این چارچوب با ترکیب مفاهیم چابکی با تولید ناب و مفاهیم تفکر سیستمی و همچنین به‌کارگیری اصول رهبری در مدیریت به کاهش زمان دستیابی به بازار و افزایش کارایی و بهبود کیفیت و همچنین افزایش دلبستگی کارکنان منجر می‌شود. از این‌ رو پس از بررسی‌های فراوان و با توجه به محبوبیت این روش در میان سازمان‌های بزرگ دنیا و با توجه به کمبود منابع فارسی در این زمینه، با هماهنگی شرکت تأمین خدمات سیستم‌های کاربردی کاسپین تصمیم به انتشار بخش اول ترجمه کتاب SAFe Distilled گرفتیم که امیدواریم مورد پسند اهل‌ فن قرار گیرد.

این ترجمه در قالب یک تیم سه‌نفره به انجام رسیده و اگر همراهی و پشتکار همکارانم نبود، این کار هرگز به نتیجه نمی‌رسید. به‌دلیل مشغله کاری این ترجمه بیش از یک سال طول کشید. از همکاران پرتلاشم، خانواده‌هایشان و خانواده­ صبورم بسیار سپاسگزارم که با لطف، حمایت و صبوری خود این امکان را برایمان فراهم کردند که این کار را به پایان برسانیم.»





میزان محبوبیت چارچوب‌های مقیاس‌پذیر چابک

SAFE محبوب‌ترین چارچوب مقیاس‌پذیر برای چابک‌سازی سازمان‌های بزرگ و متوسط است. امروزه مفاهیم چابکی به‌صورت گسترده نه‌تنها در فرایندهای تولید نرم‌افزار؛ بلکه در تمامی استانداردهای مدیریت پروژه نیز مورد توجه و استقبال قرار گرفته، به‌طوری‌ که حتی در آخرین نسخه‌های راهنمای مدیریت پروژه (PMBOK) نیز به این مفاهیم به‌طور مشخص پرداخته‌ شده ‌است.

امروزه استفاده از روش‌هایی مانند اسکرام یا ترکیبی از آن بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، اما این روش‌ها برای تیم‌های کوچک طراحی‌ شده‌اند و با بزرگ‌تر شدن سازمان‌ها و افزایش تعداد افراد و تیم‌های درگیر در یک پروژه، نیاز به مقیاس‌پذیری این روش‌ها احساس می‌شود.

وقتی تعداد افراد پروژه از یک تیم 9 نفره به یک سازمان با حدود 50 تا 100 نفر یا حتی چند صد نفر تغییر می‌کند، دیگر روش‌های معمول چابکی پاسخگو نبوده و باید از روش‌های مقیاس‌پذیر استفاده کرد؛ زیرا این سازمان‌ها به‌دلیل بزرگی و پیچیدگی سیستم‌ها با مشکلات جدیدی مانند وابستگی کار بین‌تیمی و نیاز به همکاری، ریتم و داشتن آهنگ کاری یکسان بین تیم‌های مختلف روبه‌رو هستند. در این میان طبق پانزدهمین گزارش‌ معتبری که سالانه سایت stateofagile.com در مورد وضعیت چارچوب‌های چابک ارائه می‌کند، محبوب‌ترین چارچوب در زمینه چارچوب‌های مقیاس‌پذیر چابک، روش Scaled Agile Framework با محبوبیت 37درصدی است که به‌اختصار به آن SAFe نیز گفته می­‌شود.

برای خرید این کتاب می‌توانید به بخش فروش انتشارات ناقوس مراجعه کنید.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.