راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

عذرخواهی بانک مرکزی بابت اختلال در شاپرک

در پی بروز مشکلاتی برای برخی فروشگاه داران و اختلال در نقل و انتقال وجوه از طریق کارتخوان‌های فروشگاهی، مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، گفت: این مشکلات طبیعی است و به زودی رفع می‌شود.

ناصر حکیمی در ارتباط با مشکلاتی که شبکه شاپرک برای برخی فروشنده‌ها در نقل و انتقال وجوه ایجاده کرده است،گفت: از زمانی که بانک مرکزی بخشنامه مربوط به اجرای شاپرک را در ابتدای آذرماه ابلاغ کرده برخی فروشگاه‌دارها دچار مشکلاتی شده‌اند که طبیعی است.

وی افزود: گزارش شده که نقل و انتقال وجوه برای برخی فروشگاه‌دارها با تأخیر همراه می‌شود درحالی که در بخشنامه بانک مرکزی حداکثر تأخیر ۴ ساعت تعیین شده بود، اما بنا به برخی موارد که در شاپرک وجود دارد این زمان کمی طولانی شده است. مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در همین ارتباط تصریح کرد: از فروشنده‌ها عذرخواهی می‌کنیم، ولی این نوید را هم به آنها می‌دهیم که ایرادات فعلی تا ۲ الی ۳ هفته آینده رفع شود. این مقام مسوول در بانک مرکزی تاکید کرد: گزارش‌های متعددی از مردم و سایر دستگاه‌ها برای اشکالاتی که در روزهای اخیر در مبادلات کارتی به وجود آمد، دریافت کرده‌ایم، اما بانک مرکزی براساس استانداردهایی که بر پایانه‌های فروش تعریف شده تسویه تراکنش‌ها را تجمیع کرده و هر سه ساعت یک بار انجام می‌دهد.

به گفته حکیمی، اگرچه ممکن است در برخی تراکنش‌ها و در مقابل دریافت رسیدهای موفق، پول به حساب واریز نشده باشد، اما مردم مطمئن باشند که پول آنها محفوظ است و گم نخواهد شد و فروشندگان می‌توانند از سایر گزینه‌های دستگاه‌های کارتخوان برای حصول اطمینان از واریز وجه به حساب خود و به طور روزانه استفاده کنند.

بانک مرکزی در هفته‌های اخیر بخشنامه‌ای را به بانک‌های دولتی و خصوصی ابلاغ کرد که بر اساس آن

نقل و انتقال وجوه از طریق کارتخوان‌های فروشگاهی نسبت به گذشته با کمی تأخیر انجام می‌شود؛ بانک مرکزی نهم آذر با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد تغییراتی در نحوه و زمان تسویه‌حساب‌های الکترونیکی فروشگاه‌ها و اصناف که به دستگاه‌های پایانه فروش یا همان کارتخوان‌های فروشگاهی متصل است، ایجاد شده است.

ناصر حکیمی در همین ارتباط گفت: در دو هفته گذشته در سطح پایانه‌های فروش، نقل و انتقالات از طریق سیستم شاپرک صورت گرفت با این حال بانک مرکزی برای مدیریت سامانه الکترونیکی در مواقع پرتراکم مانند مقطع پرداخت یارانه‌ها، بخشنامه‌ای را به بانک‌ها ابلاغ کرد که براساس آن بانک‌ها موظف شدند به جای تسویه آنی پایانه فروش (POS) تسویه را در مقاطع هفت‌گانه در روز انجام دهند تا تراکنش‌های کمتری در زمان‌های پیک در سیستم بانکی صورت گیرد.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.