پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بانک جهانی پیشبینی کرد رشد اقتصادی ایران از سال ۲۰۲۰ مجدداً در مدار صعودی قرار میگیرد
بانک جهانی در گزارش خود از چشمانداز اقتصاد ایران، اعلام کرد نرخ رشد اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۷ به ۳.۸ درصد کاهشیافته است. این بانک از تورم بالا، نوسانات نرخ ارز و تحریمهای آمریکا بهعنوان عواملی نامبرده است که باعث خواهند شد رشد اقتصادی دو سال آینده کشور منفی باشد.
به گزارش ایسنا، بانک جهانی گفته است میزان اثرگذاری این ریسکها بر رشد اقتصادی ایران، کاملاً به میزان مختل شدن تجارت جهانی این کشور و جدی گرفته شدن اصلاحات ساختاری اقتصادی بستگی دارد.
بانک جهانی بابیان اینکه بیش از نیمی از رشد اقتصادی سالهای پیشرو بر عهده بخش غیرنفتی خواهد بود، رشد بخش خدمات را ۴.۴ درصد پیشبینی کرده است. بانک جهانی همچنین رشد بخشهای کلیدی نظیر ساختوساز، تجارت، رستوران و خدمات هتلداری را در دو سال اخیر خوب ارزیابی میکند.
بانک جهانی در ادامه با اشاره به اینکه صدور اوراق بدهی توسط دولت هنوز رقم بالایی است، اعلام کرده که این رقم از ۱۹ درصد سال گذشته به ۱۳.۹ درصد کاهشیافته است. درعینحال مازاد حسابجاری از ۳.۹ درصد به ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی در سال مالی ۲۰۱۷-۲۰۱۸ کاهشیافته است.
رشد صادرات کالا و خدمات در همین مدت به ۱.۸ درصد رسیده است که در مقایسه با ۴۱.۳ درصد سال گذشته، افت بسیار شدیدی را نشان میدهد. بااینحال خبر خوب این است که صادرات بخش غیرنفتی از شش درصد سال ۲۰۱۳ به ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۷ افزایشیافته است.
بانک جهانی با انتقاد از سیاست تکنرخی کردن دستوری ارز که از فروردینماه به اجرا گذاشته شد، نوشت؛ این اقدام به انتظار کمبود دلار در بازار آزاد دامن زد و باعث افزایش نرخ تورم به ۱۸ درصد در ماه ژوئیه شد که از مارس ۲۰۱۴ تاکنون بیسابقه بوده است.
رخ بیکاری ایران تا پایان سهماهه منتهی به ژوئن به ۱۲.۱ درصد کاهشیافته و ۷۹۰ هزار شغل ایجادشده است. نرخ مشارکت بازار کار ایران در این مدت ۴۱.۱ درصد بوده است که بالاترین نرخ یک دهه اخیر محسوب میشود.
برای جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال، نرخ بیکاری ۲۸.۳ درصد است که در مقایسه با میانگین منطقهای و دورههای قبلی رقم بالایی است. بااینحال نرخ مشارکت زنان در بازار کار به ۱۹.۸ درصد افزایشیافته است و ایران از این نظر در کنار کشورهایی قرار میگیرد که فضای شغلی را برای بانوان بهبود دادهاند.
بانک جهانی همچنین گفته است جمعیت زیرخط فقر (درآمد روزانه کمتر از ۵.۵ دلار) بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ از ۱۳ درصد به ۸ درصد کاهشیافته است، بااینحال این رقم تا پایان سال ۲۰۱۴ مجدداً به ۱۰.۵ درصد افزایشیافته است.
بانک جهانی به دولت توصیه کرده است اصلاحات اقتصادی بهویژه در بخش مالی را در اولویت قرار دهد و از ظرفیت خدمات مدرن بیشتر بهره بگیرد. بانک جهانی نرخ تورم ایران را برای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۲۳.۸ درصد و ۳۱.۲ درصد و برای سال ۲۰۲۰ معادل ۱۹.۶ درصد تخمین زده است.
رشد اقتصادی نیز در این سه سال به ترتیب ۱.۵ درصد، 3.6 درصد و مثبت ۱.۱ درصد برآورد شده است. تا سال ۲۰۱۷، جمعیت ایران ۸۰.۶ میلیون نفر، تولید ناخالص داخلی ۴۴۷.۷ میلیارد دلار، ضریب جینی ۳۸.۸ و متوسط امید به زندگی ۷۶ سال بوده است.