پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ایران صد و پنجاه و ششمین اقتصاد آزاد دنیا است
هنگکنگ در سال ۲۰۱۷ برای سومین سال متوالی، در بین ۱۸۰ کشور، آزادترین اقتصاد جهان لقب گرفت و ایران در رده ۱۵۶ قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، بنیاد «هریتیج» اقتصاد ۱۸۰ کشور جهان را بر اساس درجه آزادی آنها رتبهبندی کرد که بر این اساس، شش کشور هنگکنگ با امتیاز ۹۰/۲، سنگاپور با امتیاز ۸۸/۲، نیوزلند با امتیاز ۸۴/۲، سوئیس با امتیاز ۸۱/۷، استرالیا با امتیاز ۸۰/۹ و ایرلند با امتیاز ۸۰/۴، شش کشور دارای آزادترین اقتصادهای جهان هستند.
۲۸ کشور نیز دارای اقتصادهای تقریباً آزاد هستند و سایر کشورها در دستههای با اقتصاد معمولی، نسبتاً غیر آزاد (از جمله ایران) و کاملاً بسته قرار دارند. کشورهای عراق، لیبی، لیختن اشتاین، سومالی، سوریه و یمن در این ردهبندی نیامدهاند.
ایران با امتیاز، ۵۰/۹ بالاتر از کشورهایی همچون بروندی و لیبریا و پایینتر از کشورهایی از جمله برزیل و ازبکستان قرار دارد. امتیاز ایران نسبت به سال گذشته ۰/۴ واحد افزایش یافته است.
آزادی اقتصادی متشکل از چهار شاخص حاکمیت قانون، کارایی نظارت، اندازه دولت و بازارهای آزاد است. بنیاد هریتیج گفته است بهبود ۰/۴ واحدی آزادی اقتصادی ایران متأثر از بهبود آزادیهای پولی، بازار کار و یکپارچگی دولت بوده است اما این کشور از نظر سلامت مالی، مخارج دولت و کارایی سیستم قضایی نسبت به سال گذشته افت داشته است. این بنیاد توضیح بیشتری در رابطه با این موارد نداده است.
بنابر آمار و ارقام هریتیج، ایران در بین ۱۴ کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در رده ۱۳ قرار دارد و امتیاز مجموع آن کمتر از متوسط منطقهای و جهانی است. کره شمالی علیرغم بهبود ۰.۹ واحدی، کماکان بستهترین نظام اقتصادی جهان را دارد و پس از آن ونزوئلا، کوبا و جمهوری کنگو قرار دارند. امارات آزادترین اقتصاد منطقه را در اختیار دارد و با ۷۷/۶ امتیاز در رده دهم جهان قرار گرفته است. عربستان با ۵۹.۶ امتیاز در رده ۹۸، روسیه با ۵۸ امتیاز در رده ۱۰۷ و چین با ۵۷/۸ امتیاز در رده ۱۱۰ قرار دارند.
بیشترین بهبود به نسبت سال ۲۰۱۶ متعلق به کشور اسلوونی است که امتیاز آن ۵.۶ واحد بهبود یافته است. گینه استوایی نیز ۴.۶ واحد افزایش امتیاز داشته است. امتیاز اوکراین ۳/۸ واحد و امتیاز ایرلند ۳/۷ واحد بهبود یافته است. پس از این کشورها بوتان با ۳/۴ واحد بهبود و کیپ ورد با ۳/۱ واحد بهبود قرار دارند.
از طرفی اقتصاد برونئی بیش از سایر کشورها طی یک سال بستهتر شده و آزادی اقتصادی این کشور ۵/۶ واحد کاهش داشته است و پس از این کشور سوازیلند با ۵/۲ واحد کاهش، عربستان با ۴/۸ واحد کاهش، کنگو با ۴/۳ واحد کاهش، نامبیا با ۴ واحد کاهش و بولیوی و موزامبیک با ۳/۶ واحد کاهش قرار دارند.