پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
در رویداد «پرداخت ایران» چه میگذرد
رویدادهای مهم، امسال تغییرات زیادی داشتهاند. برخی رویدادها قرار است که با نام و حتی در مکانهای جدید برگزار شوند. مانند رویدادی که سابقا با نام کارتس و در پاریس برگزار میشد، از امسال تا حداقل ۵ سال دیگر در کن و با نام جدید تراستک برپا خواهد شد. رویداد دیگر، «کارت و پرداخت خاورمیانه» است. کارت و پرداخت خاورمیانه پر بازدیدترین رویداد تخصصی پرداخت الکترونیکی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است که 17 سال است در دبی برگزار میشود. علاوه بر دوبی این رویداد در کشورهای مختلف هم برگزار میشده که امسال برای اولین بار در ایران هم برگزار میشود که با عنوان «پرداخت ایران»، میزبان افرادی از کشورهای مختلف خواهد بود.
شرکتهای ایرانی در سالهای تحریم نوآوریها و راهکارهایی در سطح جهانی ایجاد کردند که حالا میتوانند با ارائه دانش و تخصص جهانی در مسیر یکپارچگی با سیستمهای پرداخت جهانی قرار گیرند. ایران یکی از جذابترین بازارهای دنیا را دارد که بهمرور و با رفع تحریمها، بسیاری از شرکتهای بینالمللی منتظر استفاده از فرصت ایجادشده برای ورود به این حوزه و همکاری با شرکتهای فعال در صنعت پرداخت ایران هستند.
.
درباره رویداد پرداخت ایران
«پرداخت ایران» رویداد دو روزهای است که دوم و سوم آذرماه در برج میلاد برگزار میشود و با تأکید بر موضوع آینده پرداخت، به دنبال ایجاد فرصتهای تعامل، نوآوری و رشد در ایران است. به همین دلیل میتوان این رویداد را مکانی برای گرد همآیی برترین متفکران، نوآوران و رهبران صنعت پرداخت هم از داخل و هم از خارج کشور در نظر گرفت.
در «پرداخت ایران» بیش از هزار نفر از مدیران و کارشناسان صنعت پرداخت ایران و جهان و 50 شرکت ایرانی و بینالمللی حضور دارند و بیش از 60 سخنران بینالمللی از کشورهای مختلف مانند روسیه، پاکستان، ایران، قزاقستان، انگلیس، آلمان، کنیا، نروژ، هلند، لهستان، فرانسه، مراکش و ترکیه حضور خواهند داشت و در این دو روز از تجربیاتشان میگویند. در ادامه برنامههای رویداد پرداخت ایران را بهطور کامل برایتان شرح میدهیم.
موضوعات کنفرانسها و سخنرانیها
در دو روز رویداد سخنرانیها و میزگردهای مختلفی برگزار میشود و موضوعات بسیاری موردتوجه قرار میگیرد که ازجمله آنها میتوان به آینده پرداخت، آماده شدن برای تحول دیجیتالی پرداخت، پرداختهای یکپارچه و بدون اصطکاک، فرصتهای کیف پول موبایلی، پرداختهای جایگزین و روندهای اصلی پرداخت، امنیت و شخصیسازی، ایجاد اکوسیستمی تعاملپذیر برای پرداختها، تحلیل در پرداخت، زنجیره بلوکها، تجارت الکترونیکی، متحول ساختن هویت دیجیتال، زیستسنجی جایگزینی برای کلمه عبور، فینتک، آینده پرداخت و وفاداری اشاره کرد.
ثمره نشستهای رویداد «پرداخت ایران» برای شرکتکنندگان، برقراری ارتباط میان ایران و دنیا و توسعه شبکه پرداختی سازگار، به دست آوردن تجربیاتی در زمینه پرداختهای Omnichannel، چگونگی برخورد با حوزههای امنیت، ریسک و تقلب در عصر دیجیتال، در اختیار گرفتن تکنولوژی زنجیره بلوکها و نیز چگونگی ایجاد وفاداری در سیستم پرداخت خواهد بود.
این رویداد روزهای سهشنبه و چهارشنبه از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر برگزار میشود. در ادامه برنامههای کامل این دو روز را به شما معرفی میکنیم.
.
سهشنبه، دوم آذر
9 صبح: مراسم افتتاحیه
9:05 صبح: سخنرانی اسلاوومیر لاچوفسکی (Slawomir Lachowski)، بنیانگذار Bank SMART، با موضوع «آینده بانکداری و پرداخت» که در آن به این موضوعات میپردازد:
- آماده شدن برای تحولات دیجیتالی پرداخت
- درک تکنولوژیهایی که برهم زننده صنعت پرداخت ایران است
- غلبه بر مشکلاتی که شبکه پرداخت ایران با توجه به تغییر عادت خرید مشتری با آنها روبرو است
- ایجاد فرهنگ نوآوری برای بازسازی مجدد خدمات پرداخت
- ایجاد جامعه بدون پول نقد در راستای ایجاد پرداختهای دیجیتالی
9:30 صبح: پنلی با موضوع «ایجاد اکوسیستم پرداخت سازگار» که در آن کاظم امینایی مدیرعامل شرکت اسپایر، ابراهیم حسینینژاد مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک سامان (سپ)، مصطفی بهشتیروی عضو هیئتمدیره بانک پاسارگاد، محمد فرجود مدیرکل کسبوکار سازمانی ایرانسل درباره موضوعات زیر صحبت میکنند:
- ایجاد ارتباط میان صنعت پرداخت ایران و شبکه جهانی
- ارتقاء سیستم پرداخت ایران در کیفیت و ارائه خدمات
- توسعه خدمات پرداخت کاربر محور بر روی وسایل دیجیتال
- اتصال شبکه شتاب به صنعت پرداخت جهانی
- آسان کردن انتقال پول در داخل و خارج از کشور به کمک نوآوری فینتک
10:00 صبح: گفتگویی با موضوع «ایجاد ارتباط مالی ایران با دنیا» میان مهدی سپهوند روزنامهنگار تهران تایمز، دکتر محمد مظاهری مدیرعامل شرکت توسن تکنو، فرشاد نوشادی نایبرئیس استراتژی الکترونیکی بانک سامان و اسلاوومیر لاچوفسکی بنیانگذار Bank SMART انجام میشود که در آن به این موضوعات میپردازند:
- رفع مسائل موجود برای دسترسی مالی جهانی
- امکان ایجاد پرداختهای جهانی در ایران
- افزایش نقاط پذیرش
- ایجاد هماهنگی میان ذینفعان، قانونگذاری، سیاستگذاران، مدلهای کسبوکاری و راهکارهای فناورانه
10:20 صبح: پذیرایی
11:00 صبح: سخنرانی فرشاد نوشادی نایبرئیس استراتژی الکترونیکی بانک سامان درباره «توسعه پرداختها و بانکداری Omnichanel». نوشادی در صحبتهای خود به این موضوعات اشاره میکند:
- استفاده از تکنولوژیهای موجود برای ایجاد تجارت بدون اصطکاک
- نسل جدید رقبای فناوری مانند اپلپی، اندرویدپی و سامسونگپی
- ادغام پرداختهای غیر تماسی در بازار اصلی
- آموزش مشتری از طریق امکانات دیجیتالی
11:20 صبح: پنلی با موضوع «فرصتهای کیف پول موبایلی» که در آن حامد قنادپور مدیرعامل شرکت ارتباط فردا، امیرخان چیکانایو (Amyrkhan Chikanayev) مدیر ارشد اجرایی کاپیتال بانک (Capital Bank)، رضا طالبی مدیر ارشد فناوری اطلاعات شرکت رایتل و شهرام رشتی از بنیانگذاران شرکت اینفوتک درباره موضوعات زیر صحبت میکنند:
- آیا بانکها باید کیف پول موبایلی خودشان را تولید کنند؟
- آیا کیف پولها میتوانند جایگزین بانکها بهعنوان اولین ارائهدهندگان خدمات پرداخت به مشتری باشد؟
- از بین بردن مرز میان دنیای فیزیکی و آنلاین
- بحث بر سر ایجاد ارزش برای فروشنده، صادرکننده و مصرفکننده
- اپلیکیشنهایی که پرداخت را به سمت پرداختهای موبایلی میکشاند
- گسترش راهکارهای کیف پول موبایلی در میان اپلیکیشنهای بانکداری موبایلی
11:50 صبح: پنل دیگری با عنوان «ورود پرداختهای جایگزین» برگزار میشود. در این پنل ناصر آمراویی (Nacer Amraoui) مدیر بخش اروپایی شرکت اچپیاس (HPS)، میشل اسزیمانسکی (Michal Szymanski) معاون شرکت کیآیآر (KIR)، بوریس فرلت (Boris Ferlet) مدیر بازاریابی و استراتژی شرکت اینجنیکو و الکساندر ماگومِدو (Alexander Magomedov) مدیر ارشد بازرگانی شرکت یاندکس مانی (Yandex.Money) به این موضوعات میپردازند:
- نقش بانک و فروشنده در ایجاد و پذیرش پرداختهای جایگزین
- گسترش موبایل، شبکههای اجتماعی، پوشیدنیها، اپلیکیشنها، تلویزیون و پرداختهای BLE در آینده
- تغییر رفتار مشتری و فروشنده به سمت پرداختهای جایگزین
- امکان پرداخت مشتریهای آشنا به تکنولوژی به شیوه دلخواهشان
- ایجاد تجارت الکترونیکی، بانکداری آنلاین و سیستمهای خردهفروشی با استفاده از پرداختهای بدون اصطکاک
12:20 ظهر: سخنرانی کاظم امینایی مدیرعامل شرکت اسپایر تحت عنوان «تغییر تراکنشهای بازار» با موضوعات:
- بازتعریفی از تجارت امن
- تبدیل هر وسیلهای که قابلیت اتصال دارد به ابزاری برای تجارت
- ایجاد قابلیت انجام تراکنشهای تجاری برای اشیاء متصل
- آینده چه چیزی برای شما و کسبوکارتان به همراه دارد
- ایجاد نوآوریهای واقعی و مقیاسپذیر
- رفع نیازهای برآورده نشده مشتری، ایجاد سود و ارائه نوآوری
12:40 ظهر: خوشآمدگویی توسط اسپانسر
12:45ظهر: ناهار
[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”18″ bg_color=”#000000″ txt_color=”#ffffff”]
از جمله موضوعات مورد توجه در رویداد پرداخت ایران آینده پرداخت، آماده شدن برای تحول دیجیتالی پرداخت، پرداختهای یکپارچه و بدون اصطکاک، فرصتهای کیف پول موبایلی، پرداختهای جایگزین و روندهای اصلی پرداخت و … است.[/mks_pullquote]
14:00 ظهر: پنل «ایجاد امنیت فراگیر و شخصیسازیشده» با حضور مارک اُفلین (Marc O’Flynne) مدیر فروش PAX، سوزانا استوجاکوویک سلوستکا (Suzana Stojakovic Celustka) مدیر ارشد امنیت اطلاعات بانک توسعه و بازسازی کرواسی (Croatian Bank for Reconstruction and Development)، نیلز گرهارد (Nils Gerhardt) معاون مدیریت محصول شرکت جیسک اند دورینت (Gieseck & Devrient) و امید ترابی معاون محصولات بانکی شرکت توسن در مورد موضوعات زیر صحبت میکنند:
- مدیریت امینت، ریسک و تقلب در عصر دیجیتال
- ایجاد استانداردهای EMV برای حجم وسیعی از کارتها در بازار ایران
- مدیریت تهدیدهایی که توسعه پرداخت را هدف قرار گرفته است
- بهکارگیری تکنولوژی زنجیره بلوکها برای افزایش شفافیت، دقت و بهرهوری در هزینهها
- ایجاد رضایت در مشتریان با امن کردن دادههایشان
- استفاده از تکنولوژیهایی که امنیت را بهطور خودکار ایجاد میکند
14:45 ظهر: سوزانا استوجاکوویک، مدیر ارشد امنیت فناوری اطلاعات بانک توسعه و بازسازی کرواسی سخنرانی با موضوع «سرمایهگذاری بر روی تجزیهوتحلیل بهعنوان اقدامی امنیتی» خواهد داشت که در آن به این موضوعات اشاره میکند:
- استفاده از تجزیهوتحلیلهای پیشبینیشده برای رقابت علیه تقلب در دنیای دیجیتال
- استفاده از دادهکاوی و مدلهای پیشبینیشده برای مدیریت ریسک
- پیشبینی و جلوگیری از تقلب در زمان واقعی بدن هیچگونه اثرگذاری بر روی تجربه مشتری
- توسعه هرچه بیشتر تجزیهوتحلیلها بهمنظور پی بردن به هویت واقعی فرد یا گروه
- کاهش احتمال نقض داده بهوسیله تجزیهوتحلیل هوشمند
15:15 ظهر: خوشآمدگویی توسط اسپانسر- سمیرا بدر، مدیر ارشد بازرگانی شرکت سها
15:20 ظهر: پذیرایی
16:00 ظهر: سخنرانی امیرحسین فتاحی مدیرعامل شرکت ایران ارقام با موضوع «مدلهای جدید کسبوکار بانکی در تحولات دیجیتال»
16:20 ظهر: سخنرانی دیوید نول لاردین (David Noel Lardin) مدیر خدمات و راهکارهای بانکداری بخش خاورمیانه و آفریقا شرکت جمالتو با موضوع «برطرف کردن انتظارات بالای مشتریان دیجیتالی»
پرونده روز اول بعد از اتمام این سخنرانی در ساعت 16:40 بعدازظهر بسته میشود و نخستین روز از رویداد پرداخت ایران در برج میلاد به پایان میرسد.
چهارشنبه، سوم آذر
9:00 صبح: اولین سخنرانی روز دوم رویداد توسط جیمز هیکاک (James Haycock) نویسنده کتاب خداحافظ بانکها با موضوع «ظهور تکنولوژیها و تأثیر آن بر روی مشتری» انجام میشود. هیکاک در صحبتهای خود به موضوعات زیر میپردازد:
- تکنولوژیهای ایجادشده چه تأثیری بر روی مشتری و بازده سرمایهگذاریتان خواهد داشت؟
- چطور بانکهای موروثی میتوانند در نوآوری حرف اول را بزنند؟
- چطور اینترنت اشیا و پرداختهای ماشین به ماشین میتوانند بر روی تجربه مشتریانتان اثرگذار باشند؟
9:30 صبح: سخنرانی هان ونگ (Han Wang) مدیرکل بخش خاورمیانه شرکت یونیونپی (UnionPay) با موضوع «یونیونپی: شبکه پرداخت جهانی»
10:00 صبح: شهرام رشتی از بنیانگذاران شرکت اینفوتک، بوریس فرلت مدیر بازاریابی و استراتژی شرکت اینجنیکو و محمد عبدین مدیر فروش شرکت جمالتو درباره موضوع «پرداختهای یکپارچه، تجربه مشتری یکپارچه» صحبت میکنند و به این مسائل میپردازند:
- در نظر گرفتن سفر خرید مشتری بهعنوان یک حرکت سیال
- یکی کردن تجربه مشتری از طریق کانالهای پرداخت
- ارائه تعاملات شخصیسازیشده در طول سفر مشتری
- ارائه یک تجربه مشتری موفق با راحتی، سادگی و دقت
- از بین بردن سردرگمی مشتری و ناکارآمدی
10:30 صبح: خوشآمدگویی توسط اسپانسر
10:35 صبح: پذیرایی
11:15 صبح: پنلی با موضوع «ایران: مرکز بعدی فینتک» خواهیم داشت که علی مقدم مدیر فینوا، سعید مشهدی مدیرعامل پیپینگ، مصطفی امیری مدیرعامل زرینپال، حسن مهدی اصل مدیرعامل آلپیز (Allpays) و میلاد جهاندار، مدیرعامل باهمتا بهعنوان اعضای پنل درباره موضوعات زیر صحبت میکنند:
- چطور فینتک میتواند در اقتصاد مبتنی بر پول نقد اختلال ایجاد کند؟
- نقش آزمایشگاههای نوآوری در پیشبرد تکنولوژی، بانکداری و امور مالی
- ایجاد محیطی حمایتی برای کارآفرینان، نوآوران و سرمایهداران
- استفاده از دانشمندان آموزشدیده ایرانی
- جذب سرمایهگذاری جهانی برای استارتآپهای فینتک ایرانی
12:00 ظهر: آرون فو (Aaron Fu) از شرکای مدیریتی شرکت سرمایهگذاری نست (NEST VC) سخنرانی با موضوع «فینتک و بانک: فرصت، تهدید و یا افراط؟» خواهد داشت در به این موضوعات میپردازد:
- بحث بانکدارها: همکاری یا رقابت با اخلالگران؟
- همکاری میان بانکها، قانونگذار و استارتآپها به چه شکل خواهد بود؟
- آیا باید جلوی ارائهدهندگان محصولات غیر بانکی را گرفت؟
- ایجاد یک بازوی نوآوری برای همراهی با استارتآپها
- مقابله با مخالفتهایی که از بخشهای دیگر صنعت وجود دارد: پرداختهای جایگزین، ارسال وجه، تراکنشهای فردبهفرد و انتقال وجه
12:30 ظهر: الکساندر ماگومدو مدیر ارشد بازرگانی یاندکس مانی، سخنرانی با موضوع «زمینههای غیر سنتی پرداخت: به کدام سمت میرویم؟» خواهد داشت.
13:00 ظهر: ناهار
14:30 ظهر: سخنرانی آلی موستانسیر (Aly Mustansir) مدیر ارشد بازرگانی بانک الفلاح (Bank Alfalah) با موضوع «ترکیب وفاداری در پلتفرمهای پرداخت» را خواهیم داشت. در این سخنرانی این موضوعات موردبحث قرار میگیرد:
- حفظ مشتری از طریق ارائه جوایز
- درک بهتر از مشتری
- ادغام پرداخت، وفاداری و تعامل در دستگاههای پوز
- ارائه امتیازات مبتنی بر تراکنش و وفاداری در برخی فعالیتهای بانکداری
- استفاده از برنامههای وفاداری و سیستمهای پشتیبانی برای حفظ مشتری
15:00 ظهر: پنلی با موضوع «پرداختهای سادهای که باعث تغییر تجارت الکترونیکی میشود» توسط دیمیتریوس ناکیس (Dimitrios Nakis) مدیر بخش مدیریت محصول اروپا، خاورمیانه و آفریقای شرکت وریفون (Verifone)، الکساندر ماگومدوو مدیر ارشد بازرگانی شرکت یاندکس مانی، علیرضا صادقیان یکی از بنیانگذاران نتبرگ، کریستوفر تامسون (Christopher Thompson) مدیر اجرایی بامیلو ارائه خواهد شد که در این پنل به این موضوعات اشاره میشود:
- ارائه پلتفرم موبایلی مطمئن، امن و کاربرپسند
- ایجاد یک تجربه رضایتبخش به همان میزان که در پرداختهای فیزیکی ایجاد شده بود
- آموزش به مصرفکننده و ایجاد اعتماد مشتری
- انجام تمام تراکنشهای مشتری از طریق هر اپلیکیشن و یا بر روی هر دستگاهی که انجام میشود
- ادغام برنامههای وفاداری و جوایز در پرداخت
15:45 ظهر: خوشآمدگویی توسط اسپانسر- مهدی عبادی از تسکا
16:00 ظهر: پذیرایی
[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”18″ bg_color=”#000000″ txt_color=”#ffffff”]
رویداد پرداخت ایران توسط شرکت پارسان با همکاری شرکت تراپین برگزار میشود. شركت پارسان مجموعهای است كه خدمات متنوع نمايشگاهی، رسانهای و انتشاراتی، بازاريابی بينالمللی و مشاوره توسعه بازار را به شركت ها و سازمانهای ايرانی ارائه میدهد.[/mks_pullquote]
پس از پذیرایی و در ساعت 16:30 بعدازظهر، روز دوم رویداد هم به پایان میرسد. اما در کنار کنفرانسها، نمایشگاه رویداد پرداخت ایران هم در برج میلاد برپا خواهد شد. در این نمایشگاه 50 غرفه حضور دارند که آخرین نوآوریها و تکنولوژیهای صنعت پرداخت را به نمایش میگذارند. شرکتهایی مانند اسمارت استریم (Smart stream)، امتوام (M2M)، پرینتکالر (Princolor)، دنا (Dena)، کامپریون (Comprion)، واکام (Wacom)، بلوبرد (Bluebird)، نکسوس (Nexxus)، اسمارتک، میهیل باور (Mühlbauer)، مجیکارد (Magicard)، اوپنوی (OpenWay)، مرچنت سوئیت (MerchantSuite)، متیکا (Matica)، حصین، اسپکترا (SPECTRA)، ویافپی (VFP) و دیجیتال فاکتورز (Digital Factors) در نمایشگاه حضور خواهند داشت تا آخرین دستاوردهایشان را در صنعت پرداخت در معرض دید علاقهمندان قرار دهند.
برگزارکنندگان و حامیان رویداد پرداخت ایران
رویداد پرداخت ایران توسط شرکت پارسان با همکاری شرکت تراپین برگزار میشود. شركت پارسان مجموعهای است كه خدمات متنوع نمايشگاهی، رسانهای و انتشاراتی، بازاريابی بينالمللی و مشاوره توسعه بازار را به شركت ها و سازمانهای ايرانی ارائه میدهد. تراپین نیز یک شرکت رسانهای کسبوکاری است که 25 سال تجربه در زمینه برگزاری رویدادها دارد.
شرکتهایی مانند اسپایر، وریفون، پرداخت الکترونیک سامان (سپ)، گروه توسن، اینجنیکو، اینفوتک، جیاساس، سایان کارت، رسامنگار جاوید، رمیس، اینفوتک سیستمز، گیسک اند دورینت، سیدی، ایامپی، اچپیاس، جمالتو، تسکا، اینووا، ویرکارد و چاینا یونیونپی از این رویداد حمایت کردهاند. سازمان فناوری اطلاعات ایران، پست بانک، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) نیز از برگزاری این رویداد حمایت کردهاند.