راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مزایای اینترنت اشیاء برای مؤسسات مالی

مؤسسات و شرکت‌‎های ارائه‌دهنده خدمات مالی باید برای استفاده از حجم انبوه داده‌های نوینی که از طریق اینترنت اشیاء در اختیار می‌گیرند، برنامه‌ریزی کنند. اگر این فناوری مدرن به‌خوبی مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند برای مراکز مالی بسیار سودآور باشد.

چندی پیش دلویت (Deloitte) با همکاری گروهی از دانشگاهیان، تحلیلگران و کارآفرینان، پتانسیل‌های استفاده از اینترنت اشیاء را موردبررسی قرار داد و ظرفیت‌های آن در برخی حوزه‌ها ازجمله بانکداری، مدیریت ثروت، بازار سرمایه، بیمه و املاک و مستغلات را محک زد.

اینترنت اشیاء (Internet of Things) یا به‌اختصار IoT فناوری نوینی است که در آن هر چیزی ازجمله اشیاء بی‌جان، برای خود هویت دیجیتال پیدا می‌کند. در اینترنت اشیاء، هر موجود جاندار و بی‌جانی می‌تواند از طریق شبکه‌های ارتباطی اعم از اینترنت یا اینترانت، داده ارسال کند.

به‌عبارت‌دیگر IoT جمع‌آوری و تبدیل داده از اشیاء را ممکن می‌سازد و لذا این پتانسیل را دارد که به‌عنوان یک مرجع اطلاعاتی معتبر، سفارشی‌شده و لحظه‌ای مورد استفاده مراکز مالی قرار گیرد. فناوری مزبور در حال حاضر در برخی حوزه‌ها از قبیل بیمه، خودروسازی و مخابرات کمابیش استفاده می‌شود.

در گزارش Deloitte پیش‌بینی شده است که تا پایان دهه جاری، یک میلیارد سنسور IoT در اقصی نقاط جهان نصب خواهد شد. این سنسورها می‌تواند اطلاعات ذی‌قیمتی در اختیار مؤسسات مالی قرار دهد.

IOT-banking-internet-way2pay-index-93-03-08c

Jim Eckenrode مدیر اجرایی Deloitte Center for Financial Services و نویسنده گزارش بر این نظر است که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مالی باید ظرفیت‌های نهفته در فناوری‌های IoT را موردبررسی قرار دهند و با متخصصان و کارشناسان مجرب باب همکاری بگشایند و بر این پیش‌فرض کار کنند که «هر چیزی در زندگی روزمره مشتری‌ها و کارکنان، به‌زودی از قابلیت به اشتراک‌گذاری اطلاعات برخوردار خواهد شد».

منبع: Finextra / شرکت ملی انفورماتیک

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.