راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

شاپرک در اجرا به مشکل می‌خورد

هفته‌نامه عصر ارتباط گفت و گویی با اصغر باباپور انجام داده که در ادامه تقدیم می‌گردد:

طرح ایجاد شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی یا همان شاپرک در آستانه اجرا قرار دارد؛ طرحی که می‌خواهد پرداخت‌ها روی پایانه‌های فروش را از شتاب جدا کند. آقای اصغر باباپور، به عنوان معاون مدیرعامل در حوزه فروش و بازاریابی شرکت تجارت الکترونیک پارسیان می‌فرمایید نظرتان در خصوص این طرح چیست؟

کلیات شاپرک خوب است و اهداف ایجاد آن مناسب است. گرفتن کارمزد از پذیرندگان، نظارت بیشتر بر بازار و جمع‌آوری POSهای تکراری فلسفه درستی است اما در ارتباط با ساز و کار اجرای این طرح بحث وجود دارد. شاپرک در اجرا مشکلات عدیده‌ای خواهد داشت.

 

چرا این را می‌گویید؟

چون برنامه‌ مدونی وجود ندارد، همه ارزیابی‌ها براساس گفته‌ها و شنیده‌ها است. پیش‌بینی‌هایی که بانک مرکزی برای گرفتن کارمزد انجام داده ممکن است عملی نشود. اگر به روش‌های مختلفی کارمزد برگردد چه ساز و کارهای پیشگیرانه‌ای برای آن در نظر گرفته شده است؟ اینکه فقط یک سوئیچ بگذاریم مسأله را حل نخواهد کرد. فکر می‌کنم باید بررسی بیشتری انجام و از نقطه نظر اجرایی نقشه اجرایی قوی‌تری ارایه شود.

 

چرا بانک مرکزی هیچ برنامه و سند مدونی را ارائه نمی‌دهد؟

مشکل همین‌جا است. هیچ چیزی به درستی مشخص نیست. همه چیز براساس گفته‌ها و شنیده‌ها است. اگر سند مکتوبی ارائه شود ابزارهای کنترلی را که در نظر گرفته شده می‌بینیم.

 

و در چنین شرایطی قرار است طرح از اول دی‌ماه اجرایی شود؟

قرار است از دی‌ماه تا آخر سال هر PSP سوئیچ‌اش را به شاپرک متصل کند و از ابتدای سال ۹۱ هم کارمزدها اعمال می‌شود. پیشنهاد من این است که زمان بیشتری برای این کار بگذارند و دست‌کم زمان اتصال سوئیچ PSPها به سوئیچ شاپرک را تا سه ماهه اول سال آینده تمدید کنند. از طرفی با توجه به درگیری شتاب در پرداخت‌های پایان سال و افزایش حجم تراکنش‌ها، این زمان، زمان مناسبی برای اجرای کار نیست.

 

وضعیت PSPهای وابسته به بانک‌ها یکی از مواردی است که تعیین تکلیفی برای آن نشده است.

دقیقا. یکی از ابهاماتی که در اجرا به مشکل برمی‌خورد همین موضوع است. وقتی سهامدار PSP بانک است، شرکت متعلق به بانک است اما برای این مسأله هم گفته‌اند که شاپرک بعدها راه حل ارایه می‌کند. در پلن اجرایی مشکلات زیادی وجود دارد. بانک‌ها نمی‌توانند آنچه را که در طول هشت سال گذشته ساخته‌اند و مشتریانی را که دارند به راحتی به امان خدا بسپارند.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.