پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
درخواست مکتوب ۱۶ انجمن صنفی حسابداری کشور به سازمان امور مالیاتی: مسیر ورود اطلاعات به سامانه مؤدیان باید اصلاح شود
۱۶ تا از انجمنهای صنفی حسابداری استانی کشور در نامهای خطاب به سید محمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امورمالیاتی کشور، ضمن طرح اساسیترین مشکلات سامانه مؤدیان، راهکارهای پیشنهادی خود را در خصوص رفع این مشکلات و استقرار سامانه مؤدیان به سازمان امور مالیاتی کشور تقدیم کردند. راهکارهای پیشنهاد شده در این نامه در راستای انجام اصلاحات لازم جهت اجتناب از انتقال اطلاعات نادرست و اشتباه که در مسیر ورود اطلاعات به سامانه مؤدیان اتفاق میافتد، هست. همچنین در این نامه درخواست شده که باتوجهبه اشکالات سامانه اظهارنامه ارزشافزوده، تا ۲۲ اردیبهشت کلیه مؤدیان بدهی ارزشافزوده خود را بر مبنای خوداظهاری پرداخت کنند.
در این نامه آمده است که: «با عنایت به جلسه متعدد برگزارشده با کارفرمایان بخش خصوصی و درخواست مداوم و متمادی آحاد جامعه حسابداران کشور در مراحل اجرای خدمات سازمان از مهمترین بازوهای سازمان امور مالیاتی کشور در امر استقرار سامانه مؤدیان محسوب میشود و در انجام این امر خطیر با مشاغل و اشخاص حقیقی و حقوقی همکاری کنند و بهمنظور ارائه درستتر و کاملتر اطلاعات وارد شده در سامانه مؤدیان و انجام اصلاحات لازم جهت اجتناب از انتقال اطلاعات نادرست و اشتباه که در مسیر ورود اطلاعات به سامانه مؤدیان اتفاق افتاده است، فارغ از علت چگونگی آن که به علت عدم آموزش کافی کاربران و یا قطعیهای مداوم سامانه و استرسهای وارده ناشی از روشهای آزمونوخطا رخداده باشد، بدیهی است وقوع چنین رخدادی در رسیدگیهای سال آتی، سازمان امور مالیاتی و ممیزان را با کثرت اعتراضات و مشکلات متعددی مواجه خواهد ساخت که منتج به وصول مالیات ناحق، تعطیلی واحدها و هجمه را در هیئتهای حل اختلاف مالیاتی ایجاد خواهد کرد که تبعات جبرانناپذیری برای استقرار سامانه مؤدیان که راهاندازی شده است به همراه خواهد داشت؛ لذا ضمن طرح اساسیترین مشکلات سامانه مؤدیان، راهکارهای پیشنهادی انجمنهای صنفی حسابداری کشور تقدیم میشود.
۱ – با عنایت به وضعیت ساختارهای موجود، مبلغ فروش برخی از مؤدیان چند بار در کارپوشه ثبت شده است که با کارگشایی سامانه و ایجاد فرصت اصلاح در دوره زمستان سال ۱۴۰۲ میتوانند نسبت به ابطال یا اصلاح صورتحساب تکراری اقدام کنند.
۲- به دلیل عدم اطلاعرسانی کافی بسیاری از مؤدیان، صورتحساب ارسالی در دوره زمستان سال ۱۴۰۲ را اشتباها در دوره بهار سال ۱۴۰۳ ابطال شدهاند که منجر به مطالبه ارزشافزوده در دوره زمستان برای درآمدی که اصلاً وجود نداشته است، شده و همچنین در خصوص نحوه اقدام در اظهارنامه عملکرد هم هیچگونه اطلاعرسانی از سوی سازمان نشده است که قطعاً این مورد مشکلات عدیدهای را برای سازمان و مؤدیان ایجاد کرده که برای حل معضل پیشنهاد میشود واحدی در مرکز تنظیم جهت اصلاح سیستمی در مرکز تنظیم اقدامات اصلاحی انجام گیرد.
۳- برخی از افراد نیز به دلیل عدم آگاهی و اطلاعرسانی لازم، اقدامی برای ابطال صورتحساب فروش رد شده از طرف خریدار (به گمان اینکه فروش محسوب نمیشود) انجام نداده و مجدداً صورتحساب را ثبت کرده که منجر به افزایش واهی مبالغ فروش شده است که اینگونه موارد نیز با انجام راهکار مطروحه در بند یک مرتفع خواهد شد.
همچنین باتوجهبه اشکالات سامانه اظهارنامه ارزشافزوده پیشنهاد میشود تا تاریخ ۲۲ اردیبهشت کلیه مؤدیان بدهی ارزشافزوده خود را بر مبنای خوداظهاری پرداخت کنند و تا اصلاح ساختار (که سازمان اعلام خواهد کرد) بخشنامهای در خصوص بخشودگی جرائم عدم تسلیم اظهارنامه این دوره صادر شود.
مستدعی است با صدور دستورات مساعد نسبت به ارائه راهکارهای مناسب ارائه طریق فرمایید.»