راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

راه پرداخت از بازار آموزش حضوری کریپتوکارنسی در ایران گزارش می‌دهد / دریافت 3هزار دلار برای آموزش تریدکردن

کریپتوکارنسی را در جهان با غیرمتمرکز بودن، پویایی و خودآموزی می‌شناسند، اما در ایران همزمان با استقبال از کریپتو، بازار سیاه آموزش و برگزاری کلاس برای آن داغ است. پیش‌تر راه پرداخت از ادعاهای آموزشی و دریافت شهریه به‌صورت آنلاین و در لایوهای اینستاگرامی گزارش داده بود؛ اما حالا کسانی پیدا شده‌اند که به‌صورت حضوری علاقه‌مندان را در تهران، تبریز و ارومیه گرد هم می‌آورند و برای هر دوره آموزشی 2500 دلار شهریه اصلی و 500 دلار شهریه جانبی دریافت می‌کنند. این گزارش درباره چندوچون دوره‌های آموزشی آذرکوین است که 11 دوره آموزشی به همین منوال تاکنون برگزار کرده است.


وعده سود 50درصدی ماهیانه


برج تماس یا بازار موبایل دریاچه چیتگر این روزها سالن کنفرانس طبقه سوم خود را به برگزاری کلاس‌هایی اختصاص داده که گردانندگان آن نام «آکادمی ارز دیجیتال آذرکوین» روی آن گذاشته‌اند. برج تماس در تبلیغ این دوره در صفحه اینستاگرامش نوشته: «آکادمی ارز دیجیتال آذرکوین در طبقه سوم همه نیازهای شما را در حوزه کریپتوکارنسی حل می‌کند.»

پیش از این هم در صفحات اینستاگرامی و کانال‌های تلگرامی تبلیغ و معرفی دوره‌های آموزش ارز دیجیتال دیده بودیم، اما برگزاری حضوری این کلاس‌ها نسبت به روند کار آنها کنجکاومان کرد.

آذرکوین با برگزاری دو دوره کلاس با عناوین «فیوچرز» و «پرایس‌اکشن» ادعا کرده تریدکردن را با ضمانت به علاقه‌مندان آموزش می‌دهد.

با شماره‌ای که برای هماهنگی این کلاس‌ها منتشر شده، به‌عنوان یک علاقه‌مند به حضور در این کلاس‌ها تماس گرفتم. فردی که تلفن را پاسخ داد، برگزاری حضوری این دوره‌های آموزشی را مهم‌ترین وجه تمایز خود با سایر کلاس‌های موجود در این زمینه معرفی کرده و آن را اثباتی بر حقانیت این آموزش‌ها می‌داند.

به گفته او، این دوازدهمین دوره برگزاری این کلاس‌هاست که در شهرهای تهران، تبریز و ارومیه برگزار می‌شود. طبق اطلاعاتی که آذرکوین می‌دهد، این دوره مشتمل بر 15 روز جلسه آموزشی سه‌ساعته است که شش روز یا در واقع شش جلسه آن به مباحث روان‌شناسی اختصاص دارد تا «بچه‌ها از لحاظ ذهنی و روانی آماده ورود به بازار شوند.»

او در مورد شهریه کلاس‌ها عنوان کرد: «هزینه شرکت در این دوره کلاس‌ها دوهزار و 500 دلار است و افراد باید برای هزینه‌های جانبی هم 500دلار پرداخت کنند. افراد بعد از گذراندن دوره کلاس‌ها تا دو ماه با پشتیبان ترید می‌کنند و اگر با رعایت استراتژی ما پیش بروند و بالای 50 درصد سود ماهیانه کسب کنند، شهریه کلاس به آنها بازمی‌گردد؛ اما اگر نتوانند این مقدار سود را کسب کنند، ما هیچ تعهدی نسبت به آنها نداریم. ما احراز هویت را هم برای دانش‌آموزان در صرافی بایننس انجام می‌دهیم و در واقع 500 دلار دریافتی هزینه‌های جانبی مربوط به همین احراز هویت است.»

به گفته او، کلاس‌ها بین 35 تا 50نفره است و برای دوره جدید که 28 مهر آغاز می‌شود در تهران 45 نفر تاکنون ثبت‌نام کرده‌اند. کلاس‌های تبریز و ارومیه نیز 35نفره برگزار می‌شود.

جالب است که در سال 99 آذرکوین همین دوره کلاس را با شهریه پنج‌میلیون‌تومانی برای تدریس خصوصی برگزار می‌کرده اما حالا دو سال بعد به شهریه سه‌هزاردلاری برای کلاس‌های 50نفره رسیده است.


مهم‌ترین سابقه اجرایی مدیر آذرکوین: بازیکن تیم والیبال نوجوانان


نماینده آذرکوین در پاسخ به سوال ما که آیا ثبت مجوز شرکتی داشته‌اید، می‌گوید: «بله، معلومه که مجوز داریم و شرکت‌مان را ثبت کردیم وگرنه چطور کلاس‌های حضوری برگزار می‌کنیم؟»

هرچند آذرکوین چنین ادعایی دارد اما جست‌وجوی راه پرداخت در روزنامه آگهی‌های رسمی نشان می‌دهد هیچ شرکتی به نام آذرکوین ثبت رسمی نشده، اما با نام مدیر آذرکوین به یک شرکت دیگر می‌‌رسیم.

مدیریت آذرکوین با فردی به نام یاشار طاعی‌حق است که خود آذرکوین او را به‌عنوان «دکتر طاعی‌حق، استاد آکادمی آذرکوین» معرفی می‌کند. طاعی‌حق در سال 1384 بازیکن تیم ملی والیبال نوجوانان بوده و آذرکوین در سایت خود در معرفی او نوشته است: «بازیکن اسبق تیم ملی والیبال، استاد ارز دیجیتال».

در جست‌وجوهای سوابق یاشار طاعی‌حق به هیچ سابقه تحصیلی و اجرایی نمی‌‌رسیم، جز اینکه طبق اطلاعات ثبت‌شده در روزنامه کثیرالانتشار آگهی‌های رسمی، یک شرکت به نام او گزارش شده است. طاعی‌حق «شرکت توسعه مهام پردازش آذر ویرا» را در سال 99 در سمنان راه‌اندازی و امسال آن را به ارومیه منتقل کرده است و بر مبنای اساسنامه موجود از این شرکت نکته‌ای در بحث آموزش در آن مطرح نشده است.

به نظر می‌‌رسد هرچقدر علاقه و جذابیت در حوزه کریپتوکارنسی برای ایرانی‌ها بیشتر می‌شود، پای افراد بازارگرم‌کن هم محکم‌تر می‌شود و قدمی جلوتر می‌آیند. به همین دلیل هم هر روز شاهد شیوه‌های جدیدی تحت عنوان آموزش در این حوزه هستیم. اما توصیه کارشناسان و فعالان حوزه رمزارز این است که هر جا برای آموزش نام شهریه شنیدید، برای شما باید اولین سیگنال کلاه‌برداری باشد. در همین زمینه بهتر است به جای مرعوب تبلیغات و ژست‌های تخصص‌نمای افراد سودجوشدن، به سمت خودآموزی بروید که هم منابع آن رایگان موجود است و هم وقت و هزینه کمتری نیاز دارد. بهترین راه آموزش در حوزه پدیده‌های جدید این دنیا، مطالعه مستمر و دنبال‌کردن محتواهای موجود در یوتیوب، آپارات و توئیتر است و اتفاقاً اغلب کسانی که این روزها با راه‌اندازی دوره‌های آموزشی به‌دنبال جذب دانش‌آموز هستند، منبع اطلاعات‌‌شان همین محتوای موجود در یوتیوب و توئیتر است. پس به جای دورزدن و گرفتن اطلاعات از واسطه‌ها می‌توان به‌طور مستقیم و دست‌اول به منابع دسترسی داشت و شرایط ارتزاق سوداگران کاسب‌کار را نیز فراهم نکرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.