پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تفاهمنامه همکاری بین معاونت علمی و بیمه مرکزی امضا شد /راهاندازی مراکز نوآوری، خانههای خلاق و نوآوری در حوزه فناوریهای بیمه
تفاهمنامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و بیمه مرکزی با هدف افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور و تسهیل فعالیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق امضا شد،
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در این مراسم با اشاره به تحولات فناورانه رخداده در صنعت بیمه، اظهار کرد: «این صنعت با وجود همه مشکلات و تحریمها در مسیر خوبی قرار گرفته، اما سرعت بروز تحولات و همراهی این صنعت با فناوریهای روز، کمی پایین است که باید با همکاری و همدلی این عقبماندگی را جبران کنیم.»
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، ایجاد مراکز و خانه خلاق و نوآوری در صنعت بیمه را که یکی از مفاد این تفاهمنامه همکاری است، قدم بزرگی در بروز تحولات فناورانه و ورود نوآوریها و خلاقیتها به صنعت بیمه دانست و این تحولات را در دو بخش خصوصی و دولتی فعال در حوزه بیمه ضروری خواند.
ستاری ادامه داد: «معضلات فعلی و پیش روی تحولات فناورانه در صنعت بیمه را چند سال پیش در بانکداری و روزهای آغازین ورود فینتکها به این حوزه تجربه کردیم؛ اما توانستیم این مراکز را به صنعت بانکداری وارد کنیم و شاهد تحولات نوآورانه ای در این حوزه باشیم. همان روزهای نخست، مقاومتهای جدی برای بروز تحولات فناورانه در صنعت بانکداری و توسعه زیستبوم تاکسیهای آنلاین وجود داشت؛ اما امروز صنعت بانکداری با حمایت ویژه بانک مرکزی خواهان بهرهگیری از خدمات فینتکهاست.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: «ورود نوآوری و فناوری به صنعت بیمه، تاثیر بسزایی در اشتغالزایی و ایجاد بازارهای جدید در این حوزه دارد؛ اما این کار نیازمند تغییرات بنیادی در ساختار نظام بیمهای و تحول در نگاههای سنتی حاکم مدیریتی؛ چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی است. این تغییرات میتواند اعتبار صنعت بیمه را در جامعه ارتقا دهد.»
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با بیان اینکه نوآوری خود یک قانون است و کسی نمیتواند در مقابل آن بایستد و مانع تحقق آن شود، بیان کرد: «نوآوری بزرگترین شاخص تفاوت میان انسان و دیگر موجودات است. این مفهوم به بروز تحولات کمک میکند. در زیستبوم فناوری و نوآوری هم استارتاپها بهعنوان نماد جدی و واقعی نوآوری شناخته میشوند و به همین دلیل ورود آنها به صنعت بیمه، ناخودآگاه تحولات فناورانه و نوآورانه را در این عرصه رقم خواهد زد.»
او با اشاره به شکلگیری خانههای خلاق و نوآوری و مراکز نوآوری توضیح داد: «این اقدام در این حوزه میتواند ایدههای نو و خلاقیتها و شیوههای نوین بیمهگری را در کشور توسعه دهد. اگر بخش دولتی هم کنار این خلاقیتها بایستد، رشد و رونق این ایدهها قطعی است. البته باید خلاقیتها و نوآوریها در سایه قوانین پذیرفتهشده بیمهای بروز یابد. بروز تحولات فناورانه و نوآورانه در صنعت بیمه مزایایی چون توسعه اشتغال، افزایش بهرهوری ساختارهای بیمهای و رشد و توسعه درست و اصولی این صنعت دارد.»
توسعه دیجیتالیکردن خدمات بیمهای
مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی هم در این آیین با اشاره به اینکه این تفاهمنامه به دنبال توسعه مطلوب دیجیتالیکردن خدمات بیمهای، استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق و رفع معضلات و چالشهای موجود در این صنعت با کمک نوآوری و فناوری است، گفت: «ایجاد خانههای خلاق و نوآوری و مراکز نوآوری، بهترین راهکار برای تحقق این اهداف است. خانههای نوآوری شروع خوبی برای بروز تحولات نوآورانه در صنعت بیمه هستند.»
او ادامه داد: «صنعت بیمه یک صنعت بزرگ و همهگیر است و برای افزایش ضریب نفوذ این صنعت در جامعه و بخش اقتصادی باید از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق استفاده کنیم. این کار دسترسی مردم به خدمات بیمهای را تسهیل میکند.»
به گفته بهزادپور، توسعه فناورانه و نوآورانه صنعت بیمه به همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و تلاش شرکتهای دانشبنیان و خلاق نیاز دارد. یکی از اولویتهای ما، توسعه خدمات بیمهای در بحث تولید بار اول شرکتهایی است که توانایی پذیرش خطر و ریسک تولید محصول خود را ندارند.
ایجاد محیطهای آزمونگری امن (سندباکس) برای بررسی ایدههای جدید و خلاق
بر اساس این تفاهمنامه که به امضای سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی رسید، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری متعهد شده است «حمایت از راهاندازی مراکز نوآوری، خانههای خلاق و نوآوری در حوزه فناوریهای بیمه با مشارکت بخش خصوصی و سایر بازیگران زیستبوم نوآوری و تسهیل و تسریع در صدور مجوز به آنها» را تسهیل کند و همچنین از ایجاد محیطهای آزمونگری امن (سندباکس) برای بررسی ایدههای جدید و خلاق در حوزه صنعت بیمه هم حمایت کند.
«حمایت از برگزاری فراخوانها، جشنوارهها و رویدادهای مرتبط با حوزه فناوریهای بیمه با همرسانی عرضه و تقاضای فناوری در قالب مدلهای موجود و شبکهسازی بازیگران زیستبوم نوآوری بهمنظور رفع چالشهای فناورانه بیمه و ترغیب سرمایهگذاران به فعالیت در این حوزه»، «حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای فناوری بیمه (اینشورتک) با رویکرد طراحی و اجرای مدلهای نوین بیمه»، «شناسایی و احصای اولویتها و نیازهای بیمهای متناسب با محصولات بیمهای مورد نیاز زیستبوم نوآوری (شرکتهای دانشبنیان و فناور) بهمنظور توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان و فناور»، «حمایت از تجاریسازی ایدهها در صنعت بیمه و شتابدهی و توسعه کسبوکارهای نوپا در بازار بیمه» و «شناسایی مدلهای نوین بینالمللی بیمههای کاربردی در زمینههای مرتبط با حوزه فناوری» دیگر ماموریتهای محولشده به معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ذیل این تفاهمنامه است.
تعهدات مشترک دو نهاد برای افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور با کمک شرکتهای دانشبنیان و خلاق شامل موارد زیر است:
«همکاری برای اصلاح یا تدوین قوانین، مقررات و بخشنامههای مرتبط برای توسعه فعالیت شرکتهای دانشبنیان، فناور، شرکتهای فناوری بیمه (اینشورتکها) و کسبوکارهای نوپا (استارتاپها) در صنعت بیمه و رشد و توسعه محصولات و خدمات نوین بیمهای نوآورانه مختص زیستبوم نوآوری»، «شناسایی و بازنویسی قوانین، مقررات و بخشنامههای متضاد و مانع برای رشد محصولات و خدمات بیمهای محصولات نوآورانه و دانشبنیان نظیر بازنگری در آییننامههای تخصصی بیمه برای ایجاد ظرفیت محاسبه ریسک و صدور بیمهنامههای نوین توسط شرکتهای فناوری بیمه (اینشورتک)»، «همکاری در زمینه شناسایی ایجاد و توسعه ظرفیتهای بیمهای نوین در حوزه فناوریهای کلیدی و اولویتدار با ریسک متوسط و بالا اعم از فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال، هوایی، فضایی و حملونقل هوشمند و حوزه سلامت با رویکرد استفاده از بیمه بهعنوان ابزار مدیریت ریسک در توسعه فناوریهای نوین» و «ایجاد سازوکارهایی برای توسعه محصولات جدید بیمهای بهویژه در زمینه بیمه مسئولیت محصولات و خدمات دانشبنیان، بیمه حمایت از سرمایهگذاری خصوصی در حوزههای دانشبنیان (تأمین مالی جمعی) و توسعه ابزارهای پوشش ریسک صادرات خدمات و محصولات دانشبنیان».