پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سیزدهمین دوره مسابقات برنامهنویسی حلی نت با حمایت داتین برگزار شد
مسابقه برنامهنویسی حلی نت روز جمعه هفتم مردادماه به میزبانی دبیرستان علامه حلی تهران و با حمایت داتین برگزار شد و دانشآموزان رده اول و دوم متوسطه و دانشجویان با حضور در چالش برنامهنویسی پایتون و ++C با یکدیگر به رقابت پرداختند.
به گزارش روابط عمومی داتین، این رویداد که سیزدهمین دوره خود را تجربه میکرد، داتین باهدف توسعه دانش برنامهنویسی و توانمندسازی دانشآموزان و دانشجویان مستعد بهعنوان حامی حاضر شد و تعدادی از مدیران این شرکت بهمنظور آشنایی بیشتر دانشآموزان و دانشجویان با مفاهیم صنعت بانکی و فضای کاری برنامهنویسی تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دادند.
ارائه اول به موضوع امنیت در فناوری اطلاعات برای شرکتکنندگان رده دوم متوسطه اختصاص داشت و سعیده زینالی، مدیر واحد معماری امن داتین به بررسی تاریخچه هک در دنیا پرداخت و گفت: «واژههای هک و هکینگ از سال ۱۹۵۰ وارد ادبیات فناوری اطلاعات شد. هکر کسی است كه متفاوت ميانديشد و از نواقص برنامهنويسي کامپیوتری برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکند. هکرها نیز باتوجهبه هدف خود نامگذاری و به چهار دسته کلاهسیاه، کلاه سفید، کلاه خاکستری و کلاه آبی تقسیم میشوند.»
او در ادامه ضمن تشریح چگونگی دریافت اطلاعات افراد توسط هکرها تصریح کرد: «با استفاده از OSINT (open source intelligence) و از مجرای شبکههای اجتماعی، هکر میتواند به اطلاعاتی از ما دست پیدا کند که خارج از تصور ماست. همچنین او با استفاده از مهندسی اجتماعی میتواند فرد را مورد حمله قرار دهد.»
مدیر واحد معماری امن داتین، آسیبپذیری سامانهها را یکی از مواردی دانست که میتواند کسبوکار سازمانها را به مخاطره بیندازد. باهدف بررسی این مسئله، پیمان زینتی، کارشناس واحد معماری امن داتین با اشاره به آسيبپذيريهاي موجود در سايت دانشگاه هاروارد و فیفا، ارائه خود را انجام داد.
علی زارع، مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین در ارائه خود به دانشآموزان رده اول متوسطه، فعالیتهای داتین را در حوزه کشف تقلب مورد بررسی قرارداد و گفت: «ما از داراییهای افراد در برابر سرقت، هک و تخلفات بانکی محافظت میکنیم. یکی از مصادیق تخلفات بانکی، قمار است اما اینکه چرا با آن مخالفیم، فارغ از جنبه دینی به این دلیل است که در سایتهای قمار، بازی بر اساس الگوریتمهای مشخص انجام میشود و احتمال برد هر فرد در این فعالیتها از قبل بسیار پایین تعیین شده است.»
او ضمن تشریح فرایند کپیکردن کارت مشتریان توسط سارقین، با بیان اینکه یکی دیگر از کارهای مهم ما شناسایی رفتارهای ناسالم در سناریوهای مرتبط است، به چگونگی بررسی تراکنشهای مشکوک در داتین پرداخت و گفت: «در داتین طبق زمانبندی تعیینشده، تصمیمگیری برای ردشدن هر تراکنش مشکوک باید زیر ۲۰ میلیثانیه باشد. یعنی بهازای هر پلکزدن ۲۰ تراکنش تعیین تکلیف میشود. ما در داتین، روزانه بیش از چند میلیون تراکنش داریم که تمام آنها از نظر احتمال تخلف بررسی میشوند.»
زارع همچنین روشهای کشف تقلب را به سه دسته روشهای آماری و ریاضیاتی، روشهای هوش مصنوعی و به طور ویژه روشهای مبتنی بر گراف تقسیم و هر یک از آنها را تشریح کرد.
در این مسابقه حدود ۲۰۰ دانشآموز و دانشجو از مدارس سمپاد کل کشور در دو رده اول و دوم متوسطه، اعضای باشگاه دانشپژوهان جوان و دانشجویان دانشگاههای مطرح کشور همچون دانشگاه شریف، امیرکبیر، علم و صنعت، خواجهنصیر، صنعتی اصفهان و غیره شرکت کردند و با یکدیگر به رقابت پرداختند. مرحله اول رقابت این مسابقه فشرده که بر دو موضوع تقویت مهارت حل مسئله و برنامهنویسی تمرکز داشت، صبح تا ظهر میان شرکتکنندگان رده اول متوسطه و مرحله دوم آن، ظهر تا شب میان شرکتکنندگان رده دوم متوسطه انجام شد.
در پایان این رویداد، شش تیم از میان تیمهای دانشآموزی ردههای اول و دوم متوسطه، تیمهای اول تا سوم چالش شبانه و برگزیدگان بخش «ترینها» به دلیل اعلام سریعترین جواب صحیح پس از سه دقیقه از شروع مسابقه معرفی و به آنها جوایز نقدی اهدا شد.
گفتنی است، هومن مسگری، معاون مشارکتها و سرمایهگذاریهای داتین به نمایندگی از این شرکت در مراسم اهدای جوایز حاضر بود.