پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
معاون فناوری اطلاعات بانک شهر: مسیر شهر هوشمند از گذرگاه هوشمندسازی اقتصاد میگذرد
حسام حبیبالله معاون فناوری اطلاعات بانک شهر در سومین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران، بیان کرد که محور فرصتهایی که هوشمندسازی اقتصاد در خدمت به شهر و شهروندان ایجاد میکند، مسیرهای رسیدن به شهر هوشمند هستند.
به گزارش روابطعمومی بانک شهر، حسام حبیبالله در سومین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران، فرصتها از گذرگاه اقتصاد هوشمند را مسیر جهش اقتصادی و عامل برونرفت از رکود و پست رفت دانست و گفت: «محور فرصتهایی که هوشمندسازی اقتصاد در خدمت به شهر و شهروندان ایجاد میکند، مسیر و گذرگاه رسیدن به شهر هوشمند است.» به گفته حبیبالله، هوشمندسازی بر پیشرفت اقتصاد مؤثر است و اقتصاد دنیا بر ریل جدید حرکت میکند.
او با اشاره به اینکه بانکها با ایجاد مراکز نوآوری سعی در ارائه نقش خود در حوزه اقتصاد هوشمند دارند، گفت: «ذات هوشمند شدن اقتصاد تمرکززدایی و دادههای غیرمتمرکز است و این نقطه مقابل بانکداری سنتی است. سالهایی در میان ۵۰۰ شرکت برتر دنیا شرکتهای سختافزاری، پتروشیمی، خودروسازی و انرژی بافاصله زیاد نسبت به بقیه حوزهها حضور داشتند، اما دو دهه است فضا عوض شده و شرکتهای برتر در حوزه فناوری بافاصله زیاد نسبت به سایر حوزه در صدر هستند.»
معاون فناوری اطلاعات بانک شهر عنوان کرد که بنابر گزارشها، ۵۰ درصد اقتصاد دنیا تا سال ۲۰۳۰ بر مبنای اقتصاد دیجیتال و هوشمند خواهد بود، اما باتوجهبه سرعت گسترش اقتصاد دیجیتال احتمال اینکه این پیشبینی زودتر محقق شود زیاد است.
به گفته حبیبالله، افزایش سهم اقتصاد هوشمند به معنای کمشدن حجم اقتصاد در بخشهای سخت نیست، بلکه به معنای بزرگشدن انفجاری بخش نرم در اقتصاد دنیا است. حبیبالله با تأکید بر اینکه رکن اصلی هوشمند شدن اقتصاد فناوری است ادامه داد: «در تعاریف اقتصاد هوشمند به حوزه فناوری اشاره میشود، چنانچه اقتصاد از این مسیر حرکت کند، دستاوردهای زیادی برای مردم ایجاد میشود. رکن اصلی هوشمند شدن اقتصاد فناوری است، در این بخش سرمایهگذاری زیادی شکلگرفته است و بانکها هزینههای زیادی را برای تجهیز خود در زمینه هوشمندسازی متقبل میشوند.»
معاون فناوری اطلاعات بانک شهر، اقتصاد هوشمند را به معنای حرکت از اقتصاد دیجیتال به سمت اقتصاد مبتنی بر هوشمندی و ذات آن با یادگیری و خود تطبیقی درونی همراستا میداند.
حبیبالله تصریح کرد: «سهم اقتصاد هوشمند در دنیا با ضریب بالایی رشد میکند، اما سهم اقتصاد هوشمند در کشور ما وضعیت خوبی ندارد و میزان آن کمتر از ۱۰ درصد است. اقتصاد هوشمند ذینفعان مختلفی دارد که مهمترین آنها شهر و شهروند است. چنانچه به سمت اقتصاد شهری هوشمند حرکت کنیم، یکی از پایههای کلیدی اقتصاد هوشمند را استحکام بخشیدهایم.»
معاون فناوری اطلاعات بانک شهر در پایان تصریح کرد که بانکها با ایجاد مراکز نوآوری و استارتاپ سعی در ارائه نقش خود در حوزه اقتصاد هوشمند دارند، اما نکته مهم آن است که ذات هوشمند شدن اقتصاد تمرکز زدایی و دادههای غیرمتمرکز است و گفت: «این نقطه مقابل بانکداری سنتی است و به دلیل استقبال از اقتصاد هوشمند بسیاری از سرمایهها از سیستم سنتی خارج شده است.»