پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
حذف محدودیت در انتقال وجه کارت بهکارت: انتقال وجه کارت به کارت سهطرفه از ماه آینده فعال میشود
انتقال وجه کارت به کارت از ماه آینده بدون قایل شدن محدودیتی در یکسان بودن کارت مبدا و خودپرداز در شبکه بانکی کشور فعال می شود.
به گزارش عصر ارتباط، انتقال وجه سه طرفه از ماه آینده در شبکه بانکی کشور فعال میشود. بانک مرکزی با همکاری شرکت خدمات انفورماتیک به زودی سرویسی ارایه میدهد که با استفاده از آن امکان انتقال وجه سه طرفه برای مشتریان بانکی فراهم میشود.
در شرایط فعلی برای انتقال وجه کارت به کارت، کارت دو طرف باید یکی باشد بدان معنا که کارت مبدا و خودپرداز باید متعلق به یک بانک باشد یا آنکه در حالت دیگر کارت مقصد و خودپرداز برای یک بانک باشد تا امکان انتقال وجه در بانک مقصد به وجود بیاید.
اما با استفاده از سرویس جدیدی که قرار است از ماه آینده در کل شبکه بانکی فعال شود این محدودیت برداشته خواهد شد و مشتریان بانکی میتوانند از هر کارتی و با استفاده از خودپرداز هر بانکی انتقال وجه انجام دهند.
این اقدام درواقع سرویس ویژهای است که با همکاری اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی و شرکت خدمات انفورماتیک ارایه میشود.
اگرچه سوییچ گروهی از بانکها متعلق به شرکت خدمات است اما این سرویس جدید فقط مختص خدماتگیرندگان شرکت خدمات انفورماتیک نیست و دیگر بانکها هم میتوانند آن را فعال کنند.
درواقع شرکت خدمات انفورماتیک اعلام کرده که امکان ارایه چنین سرویسی را میتواند برای نظام بانکی کشور ایجاد کند، اما لازم است بانکها هم موافقت خود را برای استفاده از این خدمت اعلام کنند.
تا به حال برخی از بانکها نسبت به فعال شدن این سرویس با شرکت خدمات توافق کردهاند و منتظر دوره پایلوتی هستند که این شرکت برایشان درنظر خواهد گرفت.
در فاز اول امکان انتقال وجه سه طرفه روی دستگاههای خودپرداز فعال میشود. پس از آن هم پایانههای فروش از چنین امکانی برخوردار میشوند.
در شرایط فعلی که تنها دو بانک در مرحله انتقال وجه درگیر هستند هم مغایرتهای تراکنشی بسیاری رخ میدهد و با وجود آنکه بانکها با استفاده از سامانه سروش توانستهاند حجم زیادی از این تراکنشها را در فاصله دو یا سه روزه بررسی و وجه را به حساب مشتری بازگردانند اما باز هم مغایرتهای تراکنشی مشکلاتی را برای مشتریان بهوجود میآورد.
زمانی هست که مشتری بانک الف قصد برداشت وجه از حسابش را دارد اما با وجود آنکه پول از حسابش کسر میشود در کانالهای پرداخت و شتاب مشکلی رخ میدهد و مشتری نمیتواند وجهی از خودپرداز دریافت کند.
در این فرآیند مغایرتی ایجاد شده که گروه شتاب در شرکت خدمات انفورماتیک و همینطور بانکها درصدد رفع مشکل برمیآیند و با بـررسیهایـی کـه انـجـام مـیدهـند، پیگیری میکنـند که پول در کانال کدام بانک است و درنهایت وجه کسر شده را از آن بانک برمیدارند و به حساب مشتری میریزند.
اما زمانیکه با استفاده از سرویس جدید انتقال وجه انجام شود، پول از حساب فرد به کارت سوم یعنی سومین بانک مستقل و درگیر در این فرآیند منتقل میشود. یعنی وجه از صاحب حساب در بانک الف کسر شده و میآید در سامانه پذیرنده بانک ب و از آنجا به سومین قسمت یعنی بانک ج یا مقصد انتقال پیدا میکند.
برخی از مدیران بانکی بهرغم آنکه بر فعال شدن این سرویس به عنوان یک خدمت مطلوب معتقدند اما نگران روند افزایشی مغایرتهای تراکنشی نیز هستند، چراکه در این شرایط دیگر به جای دو بانک، سه بانک مستقل درگیرند و میتوان پیشبینی کرد که حجم مغایرتها در این فرآیند با افزایش روبهرو خواهد شد.
عصر ارتباط؛ شماره 427 – اخبار داخلی – صفحه 7