پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
جوان پخته / به بهانه ۱۵سالگی فناپ نگاهی انداختهایم به نقش این هلدینگ فناوری اطلاعات در اقتصاد ایران
فناپیها بزرگترین افتخارشان را «راحتی و تسهیل زندگی ایرانیان» میدانند؛ آنها میخواهند «برترین بازیگر اکوسیستم دیجیتال کشور در صنعت مالی» کشور باشند. شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) در 24 دیماه 1384با سرمایهگذاری گروه مالی پاسارگاد و همکاری جمعی از نخبگان و فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر کشور تأسیس شد
ماهنامه عصر تراکنش شماره ۴۳ و ۴۴ / مأموریت اولیه فناپ در ابتدا، طراحی و تهیه راهکار بانکی بومی ایرانی با توجه به تخصص و دانش روز جوانان ایرانی بود. پس از این، فناپ فعالیتهای خود را در صنعت فناوری اطلاعات با ارائه راهکارهای جامع مالی، راهکارهای جامع بیمهگری، بورس و مدیریت و پردازش تراکنشهای مالی گسترش داد که هماکنون بخشی از بزرگترین بانکهای خصوصی و دولتی کشور، سازمانها و وزارتخانهها و مؤسسات مالی و اعتباری، شرکتهای بیمه و کارگزاران بورس، در حال استفاده و بهرهبرداری از آنها هستند.
توسعه و پیادهسازی راهکار حملونقل هوشمند با تکیه بر دوربینهای ثبت تخلف و سرعتسنج، نخستین تجربه فناپ در حوزههای غیرمالی و بانکی بود و در ادامه با ارائه خدمات ارزشافزوده محتوایی و پرداخت بر بستر موبایل و راهاندازی اپراتور ارتباطات ثابت مخابراتی، در بخشهای مختلف زنجیره ارزش فناوری ارتباطات، نقشآفرین شد.
راهاندازی نخستین تلویوزیون اینترنتی کشور، طراحی و پیادهسازی راهکار جامع سازمانی و صنعتی در قالب بزرگترین پروژه نرمافزاری کشور و راهاندازی مرکز نوآوری و شتابدهی کسبوکارهای نوپا، بخش دیگری از دستاوردهای گروه فناپ تا به امروز بوده است.
اکنون فناپ در پنج حوزه اصلی فعالیت میکند:
- فناوری مالی و پرداخت؛
- فناوری زیرساخت و ارتباطات؛
- خدمات محتوا و ارزشافزوده؛
- نوآوری و سرمایهگذاری خطرپذیر؛
- راهکارهای سازمانی و دولت الکترونیکی.
فناوری مالی و پرداخت:
بانکداری الکترونیکی، پرداخت الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، بیمه و بورس الکترونیکی. در اهمیت و گستردگی بازار فناوریهای مالی و پرداخت (فینتک) همین بس که بازار شبکه الکترونیکی پرداخت کشور (شاپرک) بهتنهایی گردش مالی بیش از رقم تولید ناخالص داخلی کشور (GDP) دارد. با توجه به خاستگاه هلدینگ فناپ در گروه مالی پاسارگاد و مأموریت این هلدینگ در توسعه و تکمیل زنجیره ارزشی این گروه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوریهای مالی و پرداخت قلب تپنده این هلدینگ و مرکز ثقل توسعه هستند؛ تا آنجا که چشمانداز فناپ نیز بازآفرینی اکوسیستم دیجیتال ایرانیان در صنعت مالی و پرداخت ترسیم شده است.
فناوری زیرساخت و ارتباطات:
خدمات ارتباطی ثابت و همراه، مرکز داده و رایانش ابری، زیرساخت شبکه و پایش و کنترل هوشمند ترافیک. فناوری زیرساخت و ارتباطات بهعنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه، فقط به رشد و توسعه کشورها محدود نشده و توسعه انسانی را نیز شامل میشود. این حوزه شامل عرصههای بسیاری نظیر توسعه شبکههای مخابراتی، سیستمهای رادیویی و صوتی و تصویری سیار، سیستمهای ماهوارهای، اینترنت و شبکه دادهها و… میشود. فارغ از اهمیت هر یک از این عرصهها، فناوری زیرساخت و ارتباطات یکی از ملزومات تحقق «شهر هوشمند» نیز بهشمار میرود؛ پدیدهای که بهعنوان یکی از دستاوردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، اینک در کانون توجهات بازیگران اصلی این صنعت قرار دارد.
خدمات محتوا و ارزشافزوده:
رسانههای اینترنتی و خدمات ارزشافزوده. حوزه خدمات محتوا و ارزشافزوده بهطور کلی به سه دسته تقسیمبندی میشود؛ نخست، خدمات ارزشافزوده رفتار مشتری (مانند سرویسهای رأیگیری و نظرسنجی)، دوم، خدمات ارزشافزوده شبکهای (مانند تلویزیونهای آنلاین یا همان IPTV) و در نهایت، خدمات ارزشافزوده سازمانی (مانند اپلیکیشنهای بانکی). انواع خدمات ارزشافزوده (Value Added Services) که به اختصار VAS نامیده میشود، شامل پرداختهای موبایلی (USSD)، اپلیکیشنهای کاربردی، پخش یا دانلود موسیقی، بازی آنلاین و مواردی از این دست میشود.
نوآوری و سرمایهگذاری خطرپذیر:
سرمایهگذاری خطرپذیر و مرکز نوآوری. صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، حلقه مفقوده میان دانش، شرکتهای دانشبنیان و ثروتآفرینی را پر میکنند و فعالیتهای آنها به همافزایی میان علم و ثروت منتهی میشود. در شرایطی که استارتآپها، برای حرکت از ایده به محصول و تجاریسازی آن، به منابع مالی نیاز دارند و بنگاههای سنتی تأمین سرمایه نیز ریسک سرمایهگذاری در این کسبوکارهای نوپا را نمیپذیرند، تنها صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه هستند که با حمایت از ایدههای جدید، باعث رشد نوآوری میشوند و راههای تازهای را پیش روی صنایع و کسبوکارها میگشایند.
راهکارهای سازمانی و دولت الکترونیکی:
دولت الکترونیکی، راهکار جامع سازمانی. همزمان با رشد صنایع و پیچیدهتر شدن سازمانها، نیاز به راهکارها و نرمافزارهای پیشرفتهتر برای مدیریت آن، به وجود میْآید. تعدد فرایندها، اجرای انبوه عملیات اداری و صنعتی، بالا رفتن تعداد کارکنان و مواردی از این دست، باعث میشود مدیریت این نوع کسبوکارها بدون راهکارهای جامع و یکپارچه نرمافزاری، غیرممکن شود. از سوی دیگر، دولت و نهادهای حاکمیتی نیز در اجرای فرایندهای سازمانی و ارائه خدمات به مردم، بهشدت به راهکارهای نرمافزاری نیاز دارند؛ چراکه افزایش کارآمدی، کاهش هزینهها، رضایت اربابرجوع و دسترسی همگانی، برای این نهادها اهمیت فراوانی دارد و این موارد تنها از طریق بهکارگیری راهکارهای دولت الکترونیکی، امکانپذیر خواهد بود.
هلدینگ فناپ حدوداً شامل ۱۵ شرکت است و حدود ۳۵۰۰ نفر در این مجموعه فعالیت میکنند.