پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
آذری جهرمی: برای توسعه شبکه ملی اطلاعات، فقط بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در بخش خصوصی هزینه شده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به خبر هزینه ۱۹ هزار میلیاردی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات، گفت: «برای توسعه شبکه ملی اطلاعات که امروز همه مردم و سازمانها از مزیتهای آن استفاده میکنند و به واسطه آن تمام کشور مجهز به اینترنت 4G شده است، بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد صرفاً در بخش خصوصی هزینه شده است.»
محمدجواد آذری جهرمی در گفتوگو با ایرنا، با بیان این که خبری که در خصوص هزینههای توسعه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات منتشر شده کمی نادرست است، گفت: «این که در خبری آمده است که برای توسعه زیرساختهای ارتباطی شبکه ملی اطلاعات ۱۹ هزار میلیارد تومان هزینه شده است، باید بگویم رقم بیشتر از اینهاست و همانطور که هفته گذشته نیز در خبرها آمد، صرفاً یک بخش خصوصی بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت این شبکه هزینه کرده است.
عددی که در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس به آن اشاره کردند، بودجهای است که برای دولت در نظر گرفته شده است. گزارش مرکز پژوهشها به این نکته اشاره میکند که در توسعه شبکه ملی اطلاعات بخش زیرساخت که بر عهده وزارت ارتباطات بوده، خوب پیش رفته است اما در بخش محتوا و خدمات کار پیش نرفته است.»
وزیر ارتباطات افزود: «خبرگزاری مهر به گزارش تهیه شده از سوی مرکز پژوهشها، معوج پرداخته است. ضمن این که باید اشاره کنم، سازمان تبلیغات جزو دستگاههایی است که وظایفی در حوزه محتوا دارد، همان حوزهای که گزارش مجلس میگوید به خوبی پیش نرفته است. این نهاد هم باید بیاید و گزارش بدهد که چکار کرده است.»
او تاکید کرد: «مطالبهگری آنها در لایه زیرساخت محترم است و ما هم در این خصوص پاسخگو هستیم اما خودشان هم باید پاسخگو باشند.»
آذری جهرمی تاکید کرد: «نتیجه هزینههایی که برای شبکه ملی اطلاعات انجام شده، این است که امروز اینترنت 4G در تمام کشور در دسترس است و هسته شبکه زیرساخت توسعه یافته است. اینها که نمیتوانستند یکشبه و بدون بودجه شکل بگیرند. حاصل تمام هزینههایی که صرف توسعه شبکه ملی اطلاعات شده، ارائه خدمات بهتر به مردم است. همانطور که در دوران شیوع کرونا شاهد بودیم این بستر چقدر به سهولت زندگی مردم و دستگاهها کمک کرد.»
کمک به گسترش اقتصاد حوزه محتوا
او با تاکید بر این که باید در حوزه محتوا بیش از گذشته فعالیت کرد، گفت: «هدفگذاری ما این است که تا پایان امسال پنج میلیون اشتراک تلویزیون اینترنتی ایجاد کنیم، این اقدام بستر یک اقتصاد بزرگ را ایجاد میکند. عددی که در حال حاضر در حوزه تولید محتوا سریال فیلم ایجاد میشود عدد بزرگی است و میتوان گفت سه برابر اقتصاد فعلی است. باید به اقتصاد حوزه محتوا بیش از گذشته پرداخته شود. مهیا کردن این بستر و فراگیر شدن خدمات ضمن تأمین نیازمندی مردم در خانه، بسیاری از آسیبهای فرهنگی که امروز علما، متدین و خانوادهها در رابطه با آن حساسیت دارند را مرتفع میکند.»
تکمیل زیرساخت شبکه ملی در خرداد ماه
آذری جهرمی با بیان اینکه تکمیل زیرساخت شبکه ملی اطلاعات خردادماه انجام میشود، گفت: «توسعه زیرساخت پدافندی یکی از مسائل مهم برای توسعه شبکه ملی اطلاعات که به همین مناسبت در تبریز یک مرکز بزرگ را افتتاح خواهیم کرد، ضمن این که در مرداد ماه مرکز داده مادر شبکه اطلاعات نیز در تهران راهاندازی میشود. ظرفیت لازم برای میزبانی موتورهای جستجو با توجه به نیازمندی که وجود داشته در اختیاشان قرار میگیرد.»
وزیر ارتباطات با اشاره به این مساله که حضور شرکتهای استارتآپی میتواند مشکلات اقتصادی بخش را مرتفع کند، افزود: «در حوزه بورس ما دو مدل شرکت داریم. یکی شرکتهای حوزه تلکام که مشکل خاصی برای حضور در بورس ندارند، مانند شرکتهایی مانند شرکت ملی مخابرات و همراه اول در حال حاضر در بورس فعال هستند. شرکتهایی مانند آسیاتک و شاتل نیز در حال تلاش برای ورود به بازار بورس هستند.»
حضور شرکتهای حمل و نقل اینترنتی در بورس
در حوزه فناوری اطلاعات شرکتهای استارتآپی مانند اسنپ و تپسی که بزرگ شدند و اکنون پیشران این حوزه هستند برای حضور در بورس علاقهمند هستند چرا که این کار شفافیت نظام ارزشگذاری و تأمین منابع مالی آنها را مشخص میکند. اما از آنجایی که مشکلاتی در شناسایی ارزش داراییهای وجود دارد، ورودشان به بورس با تأخیر همراه شده است. پروندههای آنها آماده است و حمایت خوبی نیز صورت گرفته است.
او در پایان تاکید کرد: «با توجه به تکالیف شبکه ملی اطلاعات و محدودیتهایی که در تأمین منابع بودجه در سال جاری داریم، ورود شرکتها به بورس میتواند موانع موجود را برطرف کند و به توسعه زیرساختهای شبکه ملی و اقتصاد دیجیتال سرعت بخشد.»