راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

وزیر ارتباطات: مخابرات برای توسعه نیاز به منابع مالی دارد

کشمکش بین مخابرات و شورای رقابت بر سر افزایش هزینه ماهانه تلفن ثابت خانگی بعد از حدود دو ماه همچنان ادامه دارد و حالا به نظر می‌رسد وزیر ارتباطات برای پایان‌دادن به این کشمکش وارد میدان شده و گفته که درآمدهای مخابرات برای 10 سال ثابت مانده و حال آنکه هزینه‌های مخابرات افزایش پیدا کرده است.

عیسی زارع‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری «ملت» گفته است که مخابرات برای توسعه و ارائه سرویس بهتر به مردم نیازمند منابع است که این منابع را یا باید دولت تأمین کند یا درآمد‌های مخابرات به‌واسطه تعرفه افزایش یابد.

شرکت مخابرات ایران بعد از سال‌ها و با رایزنی‌های مختلف درنهایت توانست مجوز افزایش قیمت خدمات تلفن ثابت را از ابتدای شهریورماه بگیرد، اما چند روز از این خبر نگذشته بود که اواسط مهرماه شورای رقابت در مصوبه‌‌ای دستور به توقف هرگونه افزایش در هزینه خدمات تلفن ثابت داد و در مرحله بعد نیز مخابرات را به دلیل این افزایش تعرفه انحطارطلب خواند. با این حال شرکت مخابرات ایران می‌گوید براساس مصوبه شورای رقابت و دستورالعمل ستاد تنظیم بازار عمل کرده و کار غیرقانونی انجام نداده است.

اخیراً محمدرضا بیدخام، مدیر کل ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت مخابرات در گفت‌وگو با «راه‌‌ پرداخت» اعلام کرده طبق مصوبه رگولاتوری، ستاد تنظیم بازار و براساس مصوبه ۴۶۶ شورای رقابت، آنها از ابتدای شهریور سال جاری هزینه ماهانه تلفن ثابت را برای مشترکان خانگی در تهران به ۲۰ هزار تومان، مراکز استان‌ها ۱۵ هزار تومان، شهرها ۱۰ هزار تومان و روستاها به شکل رایگان تغییر داده‌اند.

با این حال درست است که شورای رقابت در مصوبه ۴۶۶ خود مخابرات را مجاز به افزایش قیمت تلفن ثابت دانسته بود و این مصوبه هم به تٲیید ستاد تنظیم بازار رسیده، اما شورای رقابت برای افزایش قیمت تلفن ثابت شرطی هم گذاشته بود. شرطی که بیدخام اعلام می‌کند با تکمیل مستندات و ارسال آن به شورای رقابت به اجرا گذاشته می‌شود.


افزایش تعرفه هم‌پای افزایش هزینه‌ها


در ادامه بحث‌ بین شورای رقابت و شرکت مخابرات، به‌تازگی وزیر ارتباطات هم در دفاع از شرکت مخابرات وارد میدان شده است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هزینه‌های مخابرات افزایش پیدا کرده، اما درآمدها و تعرفه‌های آن طی ۱۰ سال ثابت مانده است، به خبرگزاری ملت گفت: «مخابرات برای توسعه و ارائه سرویس بهتر به مردم نیازمند منابع است که یا دولت باید این منابع را تأمین کند یا درآمدهای مخابرات افزایش یابد.»

عیسی زارع‌پور ادامه داد: «در 11 و 12 سال گذشته تعرفه مخابرات افزایش پیدا نکرده؛ بنابراین امکان توسعه وجود ندارد. بارها نیز در کمیسیون‌های مجلس حاضر شدیم تا پاسخگوی این باشیم که چرا مخابرات حقوق پرسنل را پرداخت نمی‌کند، چرا ایثارگران را تبدیل وضعیت نمی‌کند و… . هزینه‌های مخابرات افزایش پیدا کرده، اما درآمدها و تعرفه‌های آن طی 10 سال ثابت مانده است.»

به گفته او 10 هزار تومان برای شهرستان، 15 هزار تومان مرکز استان و 20 هزار تومان نیز برای تهران آبونمان در نظر گرفته شده؛ هرچند که این رقم حداقل کارکرد است. به این معنا که فردی که پیش از این در تهران 30 هزار تومان پول تلفن پرداخت می‌کرده، هنوز نیز 30 هزار تومان می‌پردازد و مبلغ اضافه‌ای نمی‌دهد و فردی که در شهرستان تاکنون 10 هزار تومان پول تلفن می‌داده هنوز نیز 10 هزار تومان می‌دهد، اما فردی که کمتر از این اعداد استفاده کند، حداقل مبلغ از او گرفته می‌شود، زیرا هزینه نگهداری هر خط تلفن برای مخابرات بیش از 25 تا 30 هزار تومان است و از آنجا که مخابرات اکنون نمی‌تواند این رقم را تأمین کند، امکان توسعه وجود ندارد و در تهران نمی‌تواند خط تلفن واگذار کند و با گذشت چند ماه مخابرات هنوز نتوانسته حقوق پرسنل خود را پرداخت کند.

براساس اظهارات او،‌ اگر برای مخابرات منابع تأمین نشود، عملاً ورشکست می‌شود و از آنجا که اپراتورهای دیگر نیز از مخابرات سرویس دریافت می‌کنند با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.