پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
نگاهی به اتفاقات تاثیرگذار بر سقوط ارزهای رمزنگاریشده در سال 2018 / اینفوگرافیک
ایده ایجاد و استفاده از ارزهای رمزنگاری شده، چندان جدید نیست. پیش از تولد ارزهای رمزنگاری شده، چندین نفر تلاش کرده بودند تا محصول مشابهی را بسازند. یکی از بزرگترین مشکلاتی که این افراد با آن روبرو بودند، دوبار خرج کردن (Double Spending) بود. یک دارایی دیجیتال، باید بگونهای باشد که فقط یک بار قابلیت استفاده داشته باشد.
در این صورت، از کپی کردن و جعل آن ممانعت به عمل میآید. ده سال پیش از معرفی ارزهای رمزنگاری شده، یک مهندس کامپیوتر به نام وی دای مقالهای را منتشر کرد و در آن به مفهومی به نام بی مانی (B-money) اشاره کرد. او به معرفی ارز دیجیتالی پرداخت که غیر قابل پیگیری است و از طریق گروهی از افراد با نامهای مستعار دیجیتال ارسال میشود.
در همان سال، یک پیشگام حوزه بلاکچین به نام نیک زابو طرحی به نام بیت گلد را مطرح کرد. در طرح بیت گلد از ایجاد یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز سخن گفته شده بود. انگیزه اصلی زابو از معرفی بیت گلد، عبارت بود از: از میان برداشتن ناکارآمدیهای سیستم مالی سنتی، حذف وابستگی به فلز در تولید سکه و کاهش نیاز به مراجع معتمد در هنگام انجام تراکنش.
درست است که هیچیک از دو طرح بالا هیچگاه وارد فاز عملیاتی نشدند، ولی الهامبخش تولید ارز رمزنگاری شدهای به نام بیتکوین شدند.
در 31 اکتبر سال 2008 بود که ساتوشی ناکاموتو، وایت پیپر بیتکوین را منتشر کرد و در آن به توضیح نحوه عملکرد شبکه بلاکچین بیتکوین پرداخت. در سوم ژانویه سال 2009، ساتوشی اولین بلوک بیتکوین را ماین کرد. این بلوک، بلوک جنسیس نیز نامیده میشود.
بعد از گذشت چند مدتی، در تاریخ 22 مه سال 2010 اولین خرید کالا با ارز بیتکوین ثبت شد. در آن روز، لازلو هانیچ دو پیتزا را به قیمت 10000 بیتکوین خریداری کرد، از این رو، این تاریخ از سال را روز پیتزای بیتکوین مینامند.
پس از بیتکوین، ارزهای رمزنگاری شده دیگری نیز وارد بازار شدند. قیمت ارزهای رمزنگاری شده از روز پیتزای بیتکوین به بعد با افت و خیزهای زیادی روبرو بوده است. در سال 2018، قیمت اغلب ارزهای رمزنگاری شده از بیشترین مقدار خود نزول کرد و به رقمی رسید که به شکل ناامید کنندهای اندک بود.
بیتکوین سال 2018 را با 20000 دلار آغاز کرد، ولی در انتهای سال، با افتی چشمگیر به ارزش 3200 دلار سقوط کرد. برای این سقوط قیمت، چندین دلیل را میتوان نام برد، ولی مهمترین آنها عبارتند از: 1) ممنوع اعلام شدن انجام تبلیغات در حوزه ارزهای رمزنگاری شده از سوی فیسبوک، توئیتر و گوگل و 2) اقدام کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در راستای فشار آوردن بر ICOها و کنترل سختگیرانه کلاهبرداریهای رمزنگاریشده.
در اینفوگرافیک زیر نگاهی داشتهایم اتفاقاتی که در سال 2018 بر سقوط قیمت بیتکوین و دیگر ارزهای رمزنگاریشده تاثیر عمده و بهسزایی داشته است.
منبع: Bankingtech