پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
معرفی ۱۰ استارتآپ و شرکت جذاب و برتر دنیا در سال ۲۰۱۹
این روزها روزهای جولاندهی فینتک محسوب میشود. این مفهوم که زمانی بهعنوان یک نیروی ساختارشکن در دنیای مالی محسوب میشد در حال حاضر به پرکتیس استانداردی برای پیشروهای این صنعت تبدیل شده است.
سرمایهگذاری جهانی در صنعت فینتک در سال ۲۰۱۸ به رکورد جدیدی رسید و در سهماهه سوم سال گذشته این مقدار به ۳۲/۶ هزار میلیارد دلار رسید و مناطقی ازجمله آمریکای جنوبی و آفریقا هم بهتازگی پا به این صنعت گذاشتهاند.
اکنون که فینتک به یک روند اصلی در بازار تبدیل شده، تمرکز بعدی روی شکوفایی ستارگانی در این صنعت است و به همین خاطر بیزنس اینسایدر اینتلیجنس لیستی از ۱۰ فینتک برتری که قرار است در سال ۲۰۱۹ حسابی بدرخشند را آماده کرده است.
کوکونات (Coconut)
مجموع سرمایه به دست آورده: 1/۹ میلیون پوند (۲/۵ میلیون دلار)
کاری که انجام میدهد: کوکونات درواقع یک حساب جاری و پلتفرم حسابداری بریتانیایی برای کسبوکارهای کوچک و متوسط محسوب میشود.
چرا در این لیست قرار دارد: کوکونات به تازگی اولین سرویس اشتراک خود را با نام گرو (Grow) راهاندازی کرد که تعداد نامحدودی از صورتحسابها و گزارشهای مالیاتی تا پایان سال را با مبلغ ۵ پوند در ماه جمعبندی و حساب و کتاب میکند. این گزینه سرویس جذابی برای موسسات کوچک و متوسط محسوب میشود که معمولا زمان چندان زیادی برای انجام دستی این محسابات و حساب و کتابها ندارند.
برکس (Brex)
مجموع سرمایه به دست آورده: 282 میلیون دلار
کاری که انجام میدهد: برکس یک شرکت آمریکایی ارائهدهنده کارتهای اعتباری است که تمرکزش را روی ارائه سرویس به استارتآپها قرار داده است.
چرا در این لیست قرار دارد: این استارتآپ در سال ۲۰۱۸ و تنها چند ماه بعد از اینکه اولین محصولش را راهاندازی کرد، عنوان یونیکورنی را به دست آورد. اکنون و بعد از دریافت ۱۰۰ میلیون دلار، این استارتآپ قصد دارد تا شرکتهای بزرگتر را به منظور دسترسی به مشتریان جدید، مورد هدف قرار دهد.
ترو لیر (TruLayer)
مجموع سرمایه به دست آورده: 11/۸ میلیون دلار
کاری که انجام میدهد: این شرکت بریتانیایی سرویسهای مالی را از طریق ایپیآیها به شرکتها ارائه میدهد و به آنها امکان نهایت بهرهمندی از قانونگذاریهای جدید ازجمله بانکداری باز را فراهم میکند.
چرا در این لیست قرار دارد: ترولیر به تازگی و با همکاری شرکت پلوم قصد دارد تا با نهایت استفاده از فناوری بانکداری باز، ایپیآیهایش را به کشور آلمان، جایی که بانکها همچنان برای تطابق با دستورالعمل PSD2 درگیری دارند، توسعه و گسترش دهد.
ریزین (Raisin)
مجموع سرمایه به دست آورده: 178 میلیون دلار
کاری که انجام میدهد: بازار سرمایهگذاری و پسانداز آلمان
چرا در این لیست قرار دارد: ریزین پس از آنکه توانست جذب سرمایه ۱۱۴ میلیون دلاری به دست آورد، جزو استارتآپهای یونیکورن قرار گرفت و پس از آن با کامرزبانک و کسبوکار کلیراسکور وارد مشارکت و همکاری شد. علاوه بر آن، ریزین در سال ۲۰۱۸ برای راهاندازی حسابهای بانکی در بریتانیا همکاریاش را با استارلینگ بانک آغاز کرد.
آنوراک (Anorak)
مجموع سرمایه به دست آورده: 9 میلیون پوند (۱۱/۷ میلیون دلار)
کاری که انجام میدهد: آنوراک شرکت فعال در حوزه اینشورتک در بریتانیا است که مشاورههایی درباره بیمه عمر به مشتریان ارائه میدهد.
چرا در این لیست قرار دارد: این استارتآپ از دل آزمایشگاه نوآوری فینتک اکسنچر برآمده و روی بازار بانک استارلینگ و اپلیکیشن یولت معرفی شد که اتفاقا میتواند از این طریق توجهات بیشتری را به خود جلب کند.
سوفی (SoFi)
مجموع سرمایه به دست آورده: 2 میلیارد دلار
کاری که انجام میدهد: استارتآپ فعال در حوزه مدیریت پول شخصی آنلاین در آمریکا است.
چرا در این لیست قرار دارد: این شرکت قبلا تمرکز روی ارائه وام، به خصوص وامهای دانشجویی بود. در سال ۲۰۱۹ اقداماتی هم در حوزه مدیریت ثروت انجام داد و محصولات رایگان ETFs و سوفی اینوست خود را راهاندازی کرد و به خاطر همین محصولاتش هم میارزد که طی چند سال آینده سوفی را تحت نظر بگیریم.
لندینگ اکسپرس (Lending Express)
مجموع سرمایه به دست آمده: 2/۷ میلیون دلار
کاری که انجام میدهد: لندینگ اکسپرس پلتفرم وامدهی آمریکایی است که تمرکزش را روی سازمانهای کوچک و متوسط قرار داده و به آنها در دسترسی بیشتر به سرمایه کمک میکند.
چرا در این لیست قرار دارد: موسسات کوچک و متوسط به طور جهانی جزو جاهای محروم قرار دارند و با اینکه تعدادی از وامدهندگان تا حدودی توانستند دسترسی به سرمایهها را امکانپذیرتر کنند اما همچنان تعداد زیادی استارتآپ هستند که برای دسترسی به این سرمایه نیاز به راهنمایی دارند.
ولت بانک (Volt Bank)
مجموع سرمایه به دست آمده: 45 میلیون دلار
کاری که انجام میدهد: ولت یک نئوبانک استرالیایی است
چرا در این لیست قرار دارد: در ژانویه، ولت اولین نئوبانک دارای مجوز استرالیایی شناخته شد. این بانک چالشی ابتدا مجموعهای از محصولات بانکداری خردهفروشی و همینطور ابزارهای بودجهبندی ارائه میدهد و در سال ۲۰۲۰ قصد دارد که وارد بخش بانکداری کسبوکاری کوچک و متوسط شود.
بوتای (Bowtie)
مجموع سرمایه به دست آورده: 30 میلیون دلار
کاری که انجام میدهد: این استارتآپ هنگکنگی به مصرفکنندگان بیمه عمر ارائه میدهد
چرا در این لیست قرار دارد: دسامبر سال ۲۰۱۸، بوتای اولین اینشورتک هنگکنگی شد که توانست از سازمان بیمه هنگکنگ مجوز بیمه صرفا آنلاین را دریافت کند. بیش از ۸۰ درصد مشتریان در هنگکنگ مایلاند تا از کانالهای دیجیتال برای تعامل با ارائهدهندگان بیمه استفاده کنند و همین موضوع آینده روشنی برای بوتای رقم خواهد زد.
ویفاکس (Wefox)
مجموع سرمایه به دست آمده: 158/۵ میلیون دلار
کاری که انجام میدهد: ویفاکس آلمانی شرکتهای بیمهای را به کارگزاریهایی متصل میکند که ارائه مشاوره به مشتریان و مدیریت کارهای آنها را کاملا به صورت دیجیتالی انجام میدهند.
چرا در این لیست قرار دارد: این اینشورتک در مارس سال ۲۰۱۹ مبلغ ۱۲۵ میلیون دلار جذب سرمایه انجام داد و برای راهاندازی سرویس خود در آسیا با شرکت اسبیآی گروپ وارد همکاری شد.
منبع: Business Insider