پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مقاله «نقش فناوری اطلاعات در کاهش تقلبات و تخلفات بیمهای» در بیستوپنجمین همایش ملی بیمه و توسعه ارائه شد. مژده نظرزاده دناک، محمود سبزی و فرامرز خجیر نویسندگان این مقاله بودند.
غفلت شرکتهای بیمه و دولت، سونامی بی رحمانه جاعلان و متقلبان بیمهای، باعث خروج سالانه هزاران میلیارد تومان پول از شرکتهای بیمه میشود و سودآوری بیمه گران را در معرض خطر قرار میدهد. کلاهبرداری در خلال دورههای رکود اقتصادی بیشتر میشود زیرا گسترش رفتارهای نامطلوب فرصت طلبانه (بدون نقشه قبلی) از افرادی که معمولاً درستکار هستند، مرتبط با نگرشهای نادرست افراد جامعه است.
مبلغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی صنعت بیمه در سال ۱۳۹۶ به ترتیب در حدود ۳۳۵،۹ و ۲۱۱،۲ هزار میلیارد ریال است که باتوجه به ضریب حداقل ۳۰ % تقلب در ایران با درنظر گرفتن بحران اقتصادی حاکم بر کشور، میزان تقلب در صنعت بیمه بیش از ۶۳،۴ هزار میلیارد ریال است؛ لذا این موضوع، اهمیت و لزوم استفاده از اینشورتک به دلیل شناسایی سریع و به موقع خسارت، جهت ایجاد سامانه جامع الکترونیکی کشف و کنترل تقلب در صنعت بیمه را مشخص میکند.
اینشورتک به عنوان مزیت رقابتی، به استفاده از راهکارهای نوآورانه و فناورانهای اشاره دارد که برای ایجاد بهرهوری و صرفه جویی بیشتر در صنعت بیمه طراحی شده اند. در دنیا شرکتهای بیمهای که توانستهاند در رویکردهای کسبوکار و استراتژیهای خود از فناوری اطلاعات و اینشورتک به نحو شایستهای استفاده کنند، شاهد تحول و رشد مناسب و مدیریت ریسکهای خود با دقت بالاتری به نسبت سایرین بودهاند.
لذا در این مقاله به بررسی موانع و مشکلات موجود در مقابله با این معضل بزرگ اجتماعی و ارائه راهکارها و پیشنهاداتی جهت پیشگیری و کاهش آن که مهمترین موضوع، استفاده از اینشورتک و ایجاد سامانه جامع و یکپارچه کشف و کنترل تقلب و بهروزرسانی لیست سیاه و خسارات معوق با تعامل و همکاری کل شرکتهای بیمه برای کمک به هم، پرداخته شده و نیز پیشنهاد فرهنگ سازی و تغییر دیدگاه عموم مردم درخصوص صنعت بیمه و سوء استفاده و تقلب و سرقت از آن، وضع احکام جزایی محکم و فعال کردن و مردمی کردن ائتلاف علیه تقلب بیمه در کشور پرداخته شده است.
برای دریافت فایل PDF مقاله «نقش فناوری اطلاعات در کاهش تقلبات و تخلفات بیمهای» کلیک کنید.