پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
دبیر اولین همایش بین المللی بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت: تحولات بانکداری الکترونیک در کشور طی چند سال اخیر قابل تحسین است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، دکتر فرهاد نیلی رئیس پژوهشکده پولی و بانکی و دبیر اولین همایش بین المللی بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت در مراسم افتتاحیه همایش به تحولات بانکداری الکترونیکی کشور در چند سال اخیر پرداخت.
مشاور رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این مطلب که تحولات بانکداری الکترونیک در کشور طی چند سال اخیر قابل تحسین است، افزود: 50 درصد تراکنشهای مشتریان از نظر تعداد به بیرون از شعبه منتقل شده است و از حیث مبلغ هم بیش از 95 درصد تراکنش های بانکی با استفاده از ابزارهای نوین پرداخت انجام می شود.
وی درخصوص سرانه کارتهای بانکی بیان داشت: سرانه کارتهای بانکی ظرف مدت هفت سال از کمتر از 2 درصد به ازای هر نفر به حدود 2/2 درصد رسیده است . دبیر همایش با اشاره به نرخ رشد سالانه عملکرد کارتهای شتاب بیان کرد: در 7 سال نرخ رشد عملکرد کارتهای بانکی دو رقمی و درسال 1386 سه رقمی بوده است.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی تصریح کرد: پایانههای فروش نیز از 5 سال پیش که حدود 100 هزار دستگاه بوده به بیش از 8/1 میلیون دستگاه رسیده که بیانگر رشد 18 درصدی در این حوزه است.
وی درخصوص تراکنشهای الکترونیکی در سامانههای شتاب، ساتنا و پایا در شبکه بانکی گفت: سیستم شتاب روزانه بیش از 2 میلیون تراکنش، پایا با حدود 5 میلیون تراکنش و ساتنا با رکورد 308 هزار دستور پرداخت در روز به رقم قابل توجهی دست یافته است .
دکتر نیلی با اشاره به سرعت بالای تحولات کمی و توسعه انفجاری ابزارها، چالشهای پیش روی بانکداری الکترونیک را مورد بررسی قرار داد و نداشتن توجیه اقتصادی و مالی برای بسیاری از خدمات نوین بانکی و تحت الشعاع قرارگرفتن خدمات بانکی از جهت توسعه کمی و بهبود کیفی و عدم توازن بین کارتهای بدهی با کارتهای اعتباری در شبکه بانکی را از چالشهای پیش روی بانکداری الکترونیک عنوان کرد.
مشاور رئیس کل بانک مرکزی عرضه توانمندیهای موجود در کشور ازطریق سخنرانیهای مدیران عامل بانکها ، مدیران شرکتهای تراز اول IT ارائه دهنده خدمات بانکی و گزارشهای مدیریتی را از برنامههای همایش معرفی کرد.
وی همچنین ترسیم چشمانداز پیش رو را وظیفهسیاستگذاران و مدیران ارشد بانک مرکزی دانست و گفت: آشناسازی کارشناسان بانکی با تحولات و محصولات طراحی شده در داخل کشور دستمایه طراحی حدود 20 کارگاه آموزشی با حضور 22 مدرس قرار گرفته است.
وی درپایان درباره عملکرد کمیته علمی همایش گفت: تعداد چکیده مقالات دریافتی 357 مقاله بود که از میان آن 186 مقاله برای بررسی نهایی انتخاب که از ان میان 22 مقاله جهت ارائه شفاهی در همایش و 29 مقاله برای پوستر انتخاب شده اند.