پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رهایی از نفرین پول نقد / چه اشکالی دارد اگر از دست اسکناسهای کاغذی خلاص شویم؟
ماهنامه عصر تراکنش / چه اشکالی دارد اگر از دست اسکناسهای کاغذی خلاص شویم؟ به بیان دقیقتر، چه اشکالی دارد اگر بخش عمدهای از پول نقد را بهتدریج کنار بگذاریم و مرحله گذار را با سرعت بسیار آرام و تدریجی پشت سر بگذاریم. این سوالی است که کتاب نفرین پول نقد در پی پاسخ دادن به آن است.
بهراستی آیا تا به حال به جامعهای بدون پول نقد فکر کردهاید؟ به مزایا و معایب و چالشهای پیش روی آن فکر کردهاید؟ آیا میدانستید بیشتر سازمانهای زیرزمینی مخالف حذف پول نقد هستند؟ آیا زمان آن نرسیده که دولتهای کشورهای پیشرفته کنار گذاشتن پول نقد را شروع کنند؟ آیا میدانستید ایده کنار گذاشتن پول نقد از چه زمانی شروع شد؟ آیا ارزهای رمزنگاریشده جایگزینی برای پول نقد در آینده خواهند بود؟ از حذف پول نقد چه کسانی متضرر میشوند و چه کسانی منفعت میبرند؟ آیا گزارشهای مرکز آمارهای جهانی نشان از کمتر شدن پول نقد در مبادلات دارند یا عکس این فرضیه در حال شکلگیری است؟
کنت روگوف؛ نویسنده کتاب سعی کرده به همه این سؤالات پاسخ دهد و با بررسی همهجانبه، امکان حذف پول نقد را ترسیم کرده است. کنت روگوف متولد ۲۲ مارس ۱۹۵۳ است. در گذشته وی را بهعنوان استاد شطرنج میشناختند، اما حالا همه او را بهعنوان اقتصاددان آمریکایی میشناسند. بر اساس رتبهبندی اکونومیست او دهمین اقتصاددان اثرگذار دنیاست.
روگوف در حال حاضر استاد اقتصاد در دانشگاه هاروارد است. روگوف در دنیای اقتصاد ابتدا با کتاب «زمانه عوضشده: هشت قرن اشتباه مالی» شناخته شد و سپس در سال ۲۰۱۶ با انتشار کتاب «نفرین پول نقد» نامش بر سر زبانها افتاد. نظریاتی که او در این کتاب مطرح کرده، حسابی جنجال به پا کرد و منتقدان بسیاری تلاش کردند برای مخالفت با او دست به قلم ببرند؛ اما نظریهاش بهصورت کلی از طرف صندوق بینالمللی پول و بسیاری از نهادهای بزرگ اقتصادی و مالی پذیرفته شده است.
نویسنده کتاب اما دشواریها و موانع حذف پول نقد را نیز رد نمیکند. او میگوید: «شاید ایده حذف پول نقد ساده به نظر برسد و این سؤال را تداعی کند که دیگر چه نیازی به چنین کتابی برای بحث در اینباره وجود خواهد داشت؛ اما درک کامل این ایده، مستلزم دانش وسیع در مورد کاربرد ارزهای کاغذی در زندگی روزمره است که برخی از آنها واقعی، برخی عملی و برخی بسیار انتزاعیاند.»