پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
چرا از فناپ استعفا دادم؟ / از میان وبلاگها
با خودم قرار گذاشته بودم هر وقت که از هر شرکتی بیرون آمدم نقدی منصفانه از آنجا داشته باشم تا بلکه به درد بقیه دوستان هم بخورد. این کار را قبلاً در مورد فراکنش و پرشیا شبکه انجام داده بودم و حالا میخواهم نقدی داشته باشم بر ۸ ماه کار تمام وقت در فناپ و مسائلی که منجر به استعفای من شد. قبل از هر چیز باید ذکر کنم که اواخر کار من در فناپ و نحوه قطع همکاری با فناپ و حتی مسائل بعد از آن به صورت ناخوشایندی اتفاق افتادند و این قطعاً موجب شده نتوانم در این نقادی آنقدر که باید منصف و بیطرف باشم. از طرف دیگر فناپ و زیر مجموعههای آن خیلی بزرگ هستند و این درست نیست که کسی صرفاً با تکیه به نظرات من راجع به کلیت فناپ قضاوت مثبت یا منفی داشته باشد. پس سعی میکنم حتیالمقدور سربسته و کمرنگ بنویسم. اگر کسی واقعاً نیاز به اطلاعات دقیقتری نیاز داشت با ایمیل من تماس بگیرد.
فناپ یک شرکت بزرگ در زمینه نرمافزارهای بانکی و غیر بانکی، شبکه و دیگر امور فنی است. عمده معروفیت فناپ در دنیای تجاری به خاطر توان انجام پروژه آن در حوزه ICT و در دنیای برنامهنویسها به خاطر تیم جاوایی Core Banking آن (تیمی که وظیفه نوشتن و نگهداری از معروفترین نرمافزار فناپ یعنی نرمافزار بانکی آن را بر عهده دارد) و غلظت آکادمیک مدیران و کارمندان آن است (بسیاری از مدیران و کارمندان فناپ فارغالتحصیلان ممتاز دانشگاههای برتر کشور از جمله شریف و تهران هستند). فناپ متعلق به بانک پاسارگاد است و در دو ساختمان اصلی مطهری و میرداماد مستقر است. فناپ دارای واحدهای داخلی و شرکتهای اقماری متعددی است. فناپ را (در زمینه Business) با همین سابقه کم میتوان رقیب و هم تراز شرکتهای معروفی مثل خدمات انفورماتیک، داده پردازی و کیش ویر دانست.
اواخر کار در شرکت قبلی پیشنهاد همکاری با فناپ را از یکی از دوستان قدیمی دریافت کرده بودم. اهدافم از کار در فناپ عبارت بودند از:
۱- همکاری در پروژههای خیلی بزرگ (Enterprise) و هیجان ناشی از آن.
۲- ارتقا شغلی و افزایش قدرت مدیریتی چه در سطوح انتخاب و چینش تیم، چه در سطوح انتخاب روش و فناوری و چه در بقیه سطوح.
۳- ماندگاری چند ساله، تمرکز طولانی مدت بر روی یک نوع کار مشخص و مزایای شغلی بهتر.
۴- افزایش رضایت شغلی ناشی از کار با افراد حرفهای، با تجربه و به روز در زمینه توسعه نرمافزار.
۵- خوش رزومه بودن فناپ
در اثر همین تصورات، اوایل شروع کار در فناپ انگیزه خیلی شدیدی برای کار داشتم اما به دلایلی که در ادامه به آنها خواهم پرداخت این انگیزهها آرام آرام از بین رفتند و کم کم جایشان را به ضد انگیزههایی دادند که تحمل هر ساعت حضور در فناپ را برای من عذابآور کرده بود.
از مهمترین عواملی که باعث نارضایتی من از فناپ شده بود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- بینظمی و کم تعهدی در امور قرارداد، پرداختها، بیمه و…
۲- عدم برداشت یکسان از مفاهیم اصلی مثل برنامهنویسی، فناوری، تست و…
۳- عدم امکان استفاده صحیح از تجارب شخصی در برنامهنویسی و مدیریت پروژه.
۴- محیط بسیار پر نویز و نا آرام که به شدت کارایی تیم برنامهنویسی را پایین آورده بود.
۵- جو نیروی انسانی بیشتر گرایش داشت به رفتارهای رایج در ادارات دولتی تا شرکتهای خصوصی.
۶- نوسانات در اولویت کارها.
۷- مدیرانی که همیشه در جلسه بودند و امکان صحبت با آنها به سختی فراهم میشد.
۸- فشار غیر معمول در ساعات شروع و پایان کار و موارد مشابه.
۹- میل شخصی خودم نسبت به راه اندازی Business جدیدی که گرداننده و مالک آن خودم باشم.
مسلماً مدیران فناپ هم توضیحاتی برای این مسائل داشتند. اول این که تیمی که من با آنها کار میکردم علیرغم استقرار در ساختمان فناپ، یک شرکت زیر مجموعه فناپ محسوب میشد. به عبارت دیگر از لحاظ حقوقی من کارمند یکی از شرکتهای اقماری فناپ بودم نه کارمند خود فناپ. به نظر مدیران فناپ، عمده شکایات من مربوط میشد به این که شرکت اقماری فوقالذکر در حال انحلال و جذب در خود فناپ بود و کارهای اداری و بوروکراسی ناشی از آن باعث این همه تاخیر، بینظمی و نارضایتی شده بود. دوم این که فناپیها همیشه مدعی بودند که شرایط بد مورد ذکر من دائمی نیست و باید به چشم یک دوره گذار به آن نگاه کرد.
حالا (فروردین ۱۳۹۱) که این مطلب را مینویسم بیش از سه ماه از خروج من از فناپ گذشته است. طی این مدت منتظر تسویه حساب کامل بودم تا بتوانم نظری کلی راجع به روند همکاری با فناپ داشته باشم. همکاری با فناپ با همه مشکلاتی که برای شخص من و طبیعتاً مدیران من داشت، اما تجارب جالب و دوستان خوبی هم به همراه داشت. همینجا از همه دوستانم در فناپ، از جمله مجید، امیر علی (عباس)، مسعود، خانم قیصری، رضا، کیکاووس (علیرضا)، مهدی، داوود، آرش و بقیه به خاطر تحمل رفتارهای شاکیانه من در چند هفته آخر عذرخواهی کرده و روزهای خوبی را برای آنها آرزو دارم.
بعد از فناپ در هیچ شرکت دیگری استخدام نشدم بلکه کار جدید خودم را با همکاری تعدادی از دوستان جدید و پر انگیزه و راه اندازی «فردا پرداز» شروع کردم. برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت فردا پرداز، وبلاگ رسمی آن یا دیگر وبلاگهای آن از جمله وبلاگ پلیکان مراجعه کنید.