پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بانک مرکزی: بررسی ابعاد و چگونگی اجرای پروژه شفق
به گزارش راه پرداخت به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، جلسه بررسی ابعاد و چگونگی اجرای پروژه شبکه فراگیر قرضالحسنه (شفق) با حضور دبیر کل بانک مرکزی، معاون نظارتی و مقامات پولی و بانکی روز چهارشنبه مورخ 1390/10/12 دراین بانک برگزار شد.
دبیرکل بانک مرکزی با اشاره به اینکه عملکرد صندوقهای قرضالحسنه در سیستم بانکی بسیار موثر و بدعمل کردن آنان بسیار مخرب است خاطرنشان کرد: برای نظام دینی بسیار اهمیت دارد که این مجموعه چگونه عمل خواهد کرد و بر این اساس بانک مرکزی در این حوزه نظارت جدی اعمال مینماید.
احمدی سال ۱۳۸۳ را سال ورود بانک مرکزی به ساماندهی صندوقهای قرضالحسنه (بازار غیرمتشکل پولی) عنوان کرد و افزود: در بحث کلان اقتصادی اقدام بانک مرکزی درخصوص ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی باموانع بسیاری روبرو بود اما خوشبختانه این بانک اقدامات قابل تحسینی را در این زمینه انجام داد.
ایشان با اشاره به اینکه تلاش زیادی جهت استقرار نقش نظارتی بانک مرکزی صورت پذیرفته است تاکید کرد: تعداد صندوقهای قرض الحسنه که مجوز فعالیت را از مجاری غیر از بانک مرکزی دریافت کردهاند بین ۳ تا ۸ هزار برآورد شده است و منابع سرمایهای آنها ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تخمین زده میشود لذا توجه به این بخش مهم بازار غیرمتشکل پولی همواره از اولویتهای بانک مرکزی بوده است.
وی با اشاره به طرح موضوع صندوقهای قرض الحسنه و منابع کلان آنها در مراجع تصمیم گیری کشوراضافه کرد: با همراهی در خور تحسین معاون اول رییس جمهور اطلاعات کاملی از صندوقهای قرض الحسنه توسط نیروی انتظامی به بانک مرکزی تحویل داده شد.
دبیر کل بانک مرکزی ضمن تاکید بر تهیه نرمافزار ساماندهی صندوقهای قرضالحسنه توسط بانک مرکزی بیان کرد: به منظور ایجاد امکان نظارت بر خط و مداوم صندوقهای قرض الحسنه، سامانه شفق از یک سال پیش کلید خورد و امروز به فضل الهی این سامانه در برخی از صندوقها نصب و به صورت آزمایشی شروع به فعالیت نموده است.
وی ضمن اشاره به راه اندازی سامانه شفق در آینده نزدیک در صندوقهای قرض الحسنه خراسان جنوبی، شمالی و رضوی خاطرنشان کرد: اطلاعات تکمیلی مربوط، به زودی توسط معاون و مدیران حوزه نظارتی بانک به اطلاع عموم خواهد رسید.
شایان ذکر است به منظور ترویج سنت حسنه قرضالحسنه و اطمینان از صحت عملیات آن صندوقها، اشاعه فرهنگ گردش شفاف وسالم مالی و همچنین پیشگیری از عملیات پولشویی در موسسات و صندوقهای قرضالحسنه، بانک مرکزی به عنوان مهمترین نهاد نظارتی در اردیبهشت سال ۱۳۹۰ اقدام به تهیه سامانه شبکه فراگیر قرضالحسنه (شفق) نمود.
منبع: روابط عمومی بانک مرکزی