پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
آیا بانک آرین چوب ندانم کاری گروه آریا را میخورد؟
حدود 90 روز از توقف نماد معاملاتی بانک الکترونیکی آرین در بازار دوم فرابورس ایران سپری میشود و این در حالی است که تاکنون هیچ یک از مدیران ارشد دو بازار پولی و مالی کشور در خصوص چرایی توقف و از طرفی طولانی شدن فرایند صدور مجوز فعالیت این بانک واکنشی نشان ندادهاند. اقدامی که تنها نتیجه آن تنبیه دسته جمعی سهامداران این بانک 200 میلیارد تومانی بوده که به دلیل شرکت در پذیره نویسی 28 میلیارد تومانی سهام آن در دی ماه سال گذشته، اینک باید محبوس شدن سرمایههای خود به دلیل توقف طولانی مدت نماد معاملاتی آرین در فرابورس را شاهد باشند.
بنا بر گزارش بورس نیوز، بانک آرین به عنوان اولین و بزرگترین بانک الکترونیکی کشور در شرایطی از 30 فروردین ماه تا یازدهم آذر ماه امسال شاهد نقل و انتقال سهام خود از سوی معامله گران در فرابورس بوده که بازدهی هر سهم آن در این مدت با احتساب ارزش حق تقدم سهام به کمتر از 5 درصد رسیده و قیمت بازاری این سهم را از 1817 ريال در بالاترین مقدار طی 18 اردیبهشت ماه به 1215 ريال تا یک روز قبل از توقف نماد معاملاتی آرین کاهش داده است.
با این همه، بانک الکترونیکی آرین با وجود اخذ مجوز اولیه برای انجام پذیره نویسی عمومی سهام در فرابورس و به پایان بردن فرایند آن، هنوز عملیات پولی و بانکی این بانک به رغم سپری شدن حدود یکسال از صدور مجوز اولیه، به طور رسمی از سر گرفته نشده و معلوم نیست بانک مرکزی چه زمانی مجوز فعالیت این بانک را صادر خواهد کرد. از این رو برخی شایعهها مبنی بر لغو مجوز بانک الکترونیکی آرین از سوی بانک مرکزی، در بازار سهام دهان به دهان میشود که به شدت سهامداران این بانک را نگران ساخته است.
در این ارتباط حامد ذاکر حسین، مدیر تحقیق و توسعه بانک الکترونیکی آرین با اشاره به جلسه هیأت مدیره این بانک با مدیران بانک مرکزی در اواسط هفته گذشته، اظهار کرد: گرچه رایزنیها برای رفع مشکلات ادامه دارد اما تا این لحظه هیچ بحثی در خصوص لغو مجوز فعالیت بانک آرین به میان نیامده و حال آنکه به نظر میرسد با توجه به کشف فساد مالی بزرگ در سیستم بانکی کشور، بانک مرکزی با تمرکز بیشتری بر شبکه پولی و ارزی کشور، خواهان رفع نواقص احتمالی و یا پیشگیری از هر گونه رخداد غیر منتظره بوده و از این رو در صدور مجوزهای جدید کمی محتاطانه تر عمل میکند.
وی با بیان اینکه تلاشهایی از سوی مدیریت بانک آرین برای انعکاس اعتراضها و شکایت سهامداران از طریق سامانهای جامع آغاز شده است، یادآور شد: آنچه که منجر به توقف نماد معاملاتی آرین طی سه ماه گذشته تاکنون شده، درخواست ارائه یکسری اطلاعات مالی و شرکتی را شامل میشده که این گزارشها به سازمان بورس ارسال شده است، بطوریکه در جدیدترین اقدام، سازمان بورس اخیراً مجموعهای از اطلاعات مالی جدید مرتبط با بانک را از مدیریت آرین درخواست کرده بود که حدود 10 روز قبل مستندات آن فرستاده شد.
این مقام مسئول از عدم تمایل آرین برای بازگشایی نماد معاملاتی خود در وضعیت کنونی اقتصاد کشور و بازار سرمایه نیز سخن گفت و افزود: گرچه توقف طولانی مدت نماد معاملاتی این بانک، دست کم نارضایتی سهامداران از بابت محبوس شدن سرمایههای آنان را در بر داشته اما این اطمینان را می توان داد نماد بانک الکترونیکی آرین در آینده ای نزدیک بازگشایی و در عین حال فعالیت رسمی آن آغاز خواهد شد. به گفته ذاکر حسین، وجوه حاصل از پذیره نویسی سهام ناشی از افزایش سرمایه همچنان در نزد بانک مرکزی قرار داشته و به محض دریافت مجوز راه اندازی بانک، این وجوه آزاد خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه همایش بانکداری الکترونیکی اعلام کرد که حدود سه هزار سهامدار بانک آرین، نگرانی نداشته باشند و مطمئن باشند به زودی مجوز فعالیت بانک الکترونیکی آرین صادر خواهد شد.
منبع: بورس نیوز