راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

تغییر سبک زندگی ما با توسعه بسترهای پرداخت الکترونیکی

پرداخت الکترونیکی یکی از زیرمجموعه‌های معادله تجارت الکترونیکی است که برای کلیه موارد خریدوفروش محصولات یا خدمات ارائه‌شده از طریق این بستر پایش به میان می‌آید. با این حال به‌طورکلی برداشتی که ما به‌عنوان یک کاربر از پرداخت‌های الکترونیکی داریم این است که بسیاری از پرداخت‌های الکترونیکی و اینترنتی ما برای انجام خرید و یا معاملات آنلاین دارای اشکال و مشکلات خاص خودش است.

از طرفی، همان‌طور که تکنولوژی در حال توسعه است، طیف وسیعی از دستگاه‌ها و فرآیندهای دادوستد الکترونیکی نیز رو به توسعه هستند. این در حالی است که درصد معاملات نقدی و انجام فعالیت‌های مالی با چک، روندی رو به کاهش را به خود اختصاص داده است. به‌عنوان‌مثال ایالات‌متحده پرداخت‌های مبتنی بر چک را از ۸۵ درصد در سال ۱۹۷۹ به ۵۹ درصد در سال ۲۰۰۲ کاهش داده است و پرداخت‌های الکترونیکی به ۴۱ درصد افزایش یافته است.

پرداخت الکترونیکی در ایران هم تأثیرات و تغییرات بسیاری را در سبک زندگی ما اعمال کرده است. به‌گونه‌ای که در گذشته برای انجام کلیه خدمات و خریدها حتماً نیاز به وجه نقد بود و در مرحله‌ای بعدتر شاهد صف‌های طولانی در کنار دستگاه‌های خودپرداز بودیم. این در حالی است که با آمدن درگاه‌های پرداخت اینترنتی (IPG) و یو‌اِس‌اِس‌دی (USSD) مشاهده این‌گونه صف‌ها به حداقل رسیده است.

مواردی مانند «عدم نیاز به پیش‌ثبت‌نام»، «نمایش تاریخچه امور پرداخت اینترنتی آنلاین»، «ارسال تأییدیه از طریق پیام‌رسان»، «صرفه‌جویی قابل‌توجه در هزینه کاغذ»، «کنترل تاریخ پرداخت و مبلغ پرداخت شده»، «آزادی در راستای استفاده از انتخاب گزینه‌ها» و … از جمله مزایای استفاده از پرداخت‌های الکترونیکی هستند.

اینترنت دارای پتانسیل‌های بسیاری برای تبدیل‌شدن به‌عنوان فعال‌ترین واسطه‌های تجارت در طول یک دهه اخیر در جهان است. همچنین با توجه به انواع خدمات پرداخت‌های الکترونیکی، خرده‌فروشی‌ها و تحویل اقلام موردنیاز مصرف‌کنندگان به درب خانه‌های خود و همچنین خرید انواع زیادی از محصولات و خدمات، سراسر جهان را متحول کرده و به‌زودی این شرح از خدمات به‌طور کامل زندگی ما را تحت سیطره خود قرار خواهد داد.

هرچند بسیاری از کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان هنوز هم با احتیاط در حال انجام کسب‌وکار گسترده الکترونیکی هستند. بااین‌حال در آینده نزدیک تقریباً تمام فعالیت‌های خود را از بسترهای تجارت الکترونیکی انجام می‌دهند.

شرکت پاسارگاد فرتاک آریان با ایجاد تأمین خدمات زیرساخت پرداخت الکترونیکی بخصوص توسعه سیستم پرداخت الکترونیکی در سطح ملی و همچنین ایجاد استراتژی‌های لازم برای افزایش پرورش توسعه کسب‌وکار و ضریب اطمینان مصرف‌کنندگان در راستای استفاده از دستگاه و شبکه‌های الکترونیکی سعی بر آن داشته است تا با افزایش کیفیت در نظام پرداخت و سهولت در پرداخت الکترونیکی بتواند نقش بسزایی را در کلیه خدمات حوزه نظام پرداخت ایفاء نموده تا آحاد مردم بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بالاترین ضریب اطمینان از فواید پرداخت الکترونیکی بهره‌مند گردند.

حسن اسلامی؛ دستیار اجرائی مدیرعامل شرکت پاسارگاد فرتاک آریان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.