پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
توسعه، پیشرفت و رشد اقتصادی، سه مؤلفه اثرگذار بر گسترش فعالیتهای کشورها
پنل «تجربه تنظیمگری دیگران» در دومین روز از اینوتکس ۲۰۲۴ و در بخش فروم حکمرانی برگزار شد. وحید صیامی، کارشناس فناوریهای مالی و حسین حقیقی، کارشناس فناوری مالی مهمان این پنل بودند.
برای تنظیمگری الگوریتم و متد نداریم
حسین حقیقی، کارشناس فناوری مالی، در پنل «تجربه تنظیمگری دیگران» در ارائهای با عنوان «سیاستگذاری و تنظیمگری هوشمند؛ الگویی نوین در تنظیمگری کسبوکارهای نوآور» مطرح کرد: «تأثیر بر ثبات مالی، جلوگیری از پولشویی، جلوگیری از تأمین مالی تروریسم و فرار مالیاتی، ممانعت از پروژههای کلاهبرداری و کاهش تعداد پروژههای شکستخورده ازجمله پیشرانهای تنظیمگری هستند.»
او در بخش دیگری از صحبتهای خود عنوان کرد که در ایران هنوز هیچ الگوریتمی برای تنظیمگری نداریم و همچنان متدی برای آن وجود ندارد.
او در ادامه به بازگو کردن تجربه کشورهای دیگر در مواجهه با پدیدههای جدید فینتکی پرداخت و نتایج بهدستآمده را بررسی کرد.
نوآوری در صنایع مالی و تحولات حاصل از آن
وحید صیامی، کارشناس فناوریهای مالی، در پنل «تجربه تنظیمگری دیگران» درباره مراکز و شبکههای همکاری بینالمللی نوآوری مالی صحبت کرد. او گفت: «کشورها در جهت گسترش فعالیتها و بزرگ و قویتر شدن اقتصادی از نظر تاریخی سه پارادایم را از سر گذراندهاند که به ترتیب تاریخی عبارتند از: پارادایم رشد اقتصادی، پارادایم پیشرفت اقتصادی، پارادایم توسعه. همسو با این سه پارادایم، سه پارادایم در حوزه نوآوری حاکم بوده است که تقریبا با سه پارادایم گفته شده، همپوشانی و همخوانی دارند.»
او با اشاره به سه پارادایم یادشده، توضیح داد: «پارادایم نخست: اختراع تجاری سازی شده همان نوآوری است و نوآوری رخدادی است که در بنگاهها رخ میدهد. پارادایم دوم: نظام ملی نوآوری، تحت این پارادایم نوآوری برای تحقق پیشرفت ضروری است و علاوه بر فعالیت بنگاهها، دولت نیز باید بستر لازم برای شتاب بخشیدن به نوآوری را فراهم کند. نوآوری نیازمند نهادسازی (تأسیس سازمانها و تعریف مأموریتها) و تنظیم دقیق روابط میان آنهاست تا نوآوری هر چه بیشتر رخ دهد. پارادایم سوم که اکنون به موازات پارادایم توسعه بر کشورهای زیادی حاکم است، معتقد است که نوآوری ابزاری برای حل مشکلات و چالشها است و در این حالت نوآوری از طریق ایجاد سامانههای اجتماعی – فنی ممکن است. یعنی علاوه بر ساخت ابزارها و سیستمهای سختافزاری و نرمافزاری، باید نهادهای موجود در جامعه نیز تغییر کنند تا امکان غلبه بر مشکلات فراهم شود. تغییرات نهادی میتواند به وسیله دولت تسریع شود.»
صیامی ادامه داد: «به عنوان مثال نرمافزار اسنپ به همراه تغییرات نهادی و تغییرات در روابط بین نهادها. منظور نهادهایی همچون نیروی انتظامی، شبکه بانکی و…است که با گسترش اسنپ تغییراتی را پذیرفته و در خود اعمال کردند.»