راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

قائم‌مقام بیمه مرکزی خبر داد / ابطال کارت سوخت خودروهای بدون بیمه پس از گذشت یک ماه

به گفته مجید مشعلچی فیروزآبادی، قائم‌مقام بیمه مرکزی بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون خودرو در کشور فاقد بیمه شخص ثالث هستند که طبق طرح موسوم به یک‌به‌یک‌سازی باید کارت سوخت خودروهای سنگین فاقد بیمه مسدود و خودرو توقیف شود، به‌زودی در گام دوم، این طرح شامل خودروهای سبک و بنزینی هم خواهد شد.

به گزارش ایسنا، فیروزآبادی اظهار کرد: «بیمه مرکزی با همکاری ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور، طرح یک‌به‌یک‌سازی کارت سوخت و بیمه‌نامه شخص ثالث را پیش می‌برند. طبق این طرح به ازای هر بیمه‌نامه شخص ثالث فعال وسیله نقلیه باید یک کارت سوخت وجود داشته باشد.»

او ادامه داد: «تمام خودروهای سنگین باید بیمه‌نامه شخص ثالث فعال داشته باشند. در غیر این صورت کارت سوخت این خودروها بعد از گذشت یک ماه باطل می‌شود. در این فرآیند ستاد حمل‌ونقل سوخت اطلاعات مربوط به خودرو را به بیمه مرکزی می‌فرستد. بیمه مرکزی، خودروهای فاقد بیمه‌نامه را در لیست هشدار قرار می‌دهد. ستاد حمل‌ونقل، یک ماه به صاحب خودرو فرصت می‌دهد تا بیمه‌نامه را ارائه دهد و اگر ندارد باید نسبت به دریافت بیمه اقدام کند. در صورتی که طی یک ماه اقدام نکرد، کارت سوخت خودرو باطل می‌شود.

قائم‌مقام بیمه مرکزی تأکید کرد: «طرح یک‌به‌یک‌سازی کارت سوخت و بیمه‌نامه تاکنون در ارتباط با خودروهای سنگین گازوئیلی اجرا شده، اما در آینده خودروهای سبک هم مشمول این موضوع می‌شوند. علت اینکه این طرح ابتدا از خودروهای سنگین شروع شد این است که خطرات و صدمات ناشی از تصادفات اتوبوس و کامیون به‌مراتب بیشتر از خودروهای سبک است.»


۱۰ تا ۱۲ میلیون خودرو فاقد بیمه شخص ثالث هستند


مشعلچی با بیان اینکه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون خودرو فاقد بیمه شخص ثالث در کشور وجود دارد گفت: «در حال حاضر ۲۶ میلیون بیمه‌نامه خودروهای سبک در کشور وجود دارد؛ در حالی که تعداد خودروها ۳۸ میلیون دستگاه است. در واقع بین ۲۷ تا ۳۱ درصد خودروها فاقد بیمه‌نامه هستند که فراجا باید از تردد آنها جلوگیری کند. در قانون آمده که هر نوع جابه‌جایی خودرو بدون بیمه ممنوع است و حتی نمی‌تواند از پارکینگ منزل خارج شود.»

او طرح یک‌به‌یک‌سازی را در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از حوادث رانندگی و همچنین قاچاق سوخت مؤثر دانست و گفت: «این اتفاق از این جهت برای صنعت بیمه خوب است که ماشین‌های سنگین که خطرات زیادی دارند بیمه می‌شوند. تاکنون حدود ۴۰ هزار خودرو سنگین فاقد بیمه‌نامه شناسایی شده‌اند. قصد این است که اگر اتفاقی برای این خودروها افتاد، بیمه‌نامه داشته باشند و فشار کمتری روی صندوق تأمین خسارت‌های بدنی بیاید.»

به گفته مشعلچی، در مواردی که مالک خودرو فاقد بیمه شخص ثالث باشد یا مقصر، متواری باشد برای اینکه روی افراد فشار نیاید و درگیر مسائل حقوقی و قضایی نشوند، خسارت از محل صندوق تأمین خسارت‌های بدنی پرداخت می‌شود که صندوق بعداً از طریق شکایت پول را برمی‌گرداند.

قائم‌مقام بیمه مرکزی با اشاره به ۱۰ تا ۱۲ میلیون دستگاه خودرو فاقد بیمه شخص ثالث گفت: «تمام اطلاعات لازم در خصوص بیمه خودروها از طریق بیمه مرکزی در اختیار فراجا قرار گرفته است. در حال حاضر فراجا دسترسی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بیمه خودروها را در اختیار دارد و بر این اساس نسخه فیزیکی بیمه‌نامه حذف شده است. اگر خودرو فاقد بیمه است باید توقیف شود. تجربه نشان داده جریمه کارساز نیست؛ چراکه در بسیاری موارد مبلغ جریمه انباشت‌شده بیمه طی سال‌های متوالی به‌مراتب بیش از جریمه‌های راهنمایی و رانندگی است.»

بنابر این گزارش، طبق ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث، ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت مکلف است از صدور هرگونه کارت و تخصیص اولیه سهمیه یا ادامه آن برای وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه خودداری کند. تیرماه امسال طی همکاری ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت، بیمه مرکزی، فراجا و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در گام اول بیش از ۲۰ هزار خودرو نفت‌گازسوز فاقد بیمه‌نامه که با وجود گذشت بیش از یک سال از تاریخ انقضای بیمه‌نامه همچنان فاقد بیمه بوده‌اند شناسایی شدند. طبق اعلام سید کاظم عزیزی، معاون ستاد مدیریت حمل‌ونقل سوخت کشور، در حال حاضر این رقم به ۴۰ هزار خودرو رسیده است. البته طی یک ماه گذشته ۱۲ هزار خودرو نسبت به تمدید بیمه خود اقدام کردند که از فهرست هشدار خارج شدند.

چنانچه دارندگان وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث اقدام به تمدید بیمه‌نامه خود در یک ماه نکنند، وارد فهرست خاکستری شده و به هنگام سوخت‌گیری در ماه دوم پیغام «خطای بیمه» را دریافت خواهند کرد که به منزله غیرفعال‌شدن کارت سوخت‌شان است. صاحبان خودروهای فاقد بیمه به‌منظور فعال‌شدن مجدد کارت هوشمند سوخت خود لازم است بیمه‌نامه شخص ثالث خود را تمدید و سپس به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ سراسر کشور مراجعه و آن را ثبت کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.