پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سود بین بانکی که بهعنوان یکی از انواع نرخهای بهره در بازار پول به نرخهای سود یا بهره در سایر بازارها جهت میدهد، در واقع قیمت ذخایر بانکهاست و زمانی که آنها در پایان دوره مالی کوتاهمدت؛ اعم از روزانه یا هفتگی دچار کسری ذخایر میشوند، از سایر بانکها در بازار بین بانکی یا از بانک مرکزی استقراض میکنند. این نرخ در بازار بین بانکی در حال حاضر به ۲۰.۹۹ درصد رسیده است.
به گزارش ایسنا، در حالی سود بین بانکی به ۲۱ درصد نزدیک شده که پیش از این در مردادماه امسال به ۲۱.۳۱ درصد رسید که با واکنشهای منفی مواجه شد تا در آخر، بانک مرکزی در این زمینه بر کنترل سود بین بانکی تأکید کرد و روند کاهشی این نرخ شروع شد.
رئیس کل بانک مرکزی، پیش از این درباره نوسانات سود بین بانکی اعلام کرده بود که روند تغییرات سود بین بانکی به وضعیت عرضه و تقاضا در بازار بین بانکی بستگی دارد و سعی بانک مرکزی بر این است که نوسان زیادی نداشته است.
همچنین محمد نادعلی، مدیر کل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی، دلیل تغییرات در نرخ سود بین بانکی را تقاضا و عرضه بانکها در بازار بین بانکی اعلام کرده بود.
او درباره تأثیر افزایش سود بین بانکی بر بازار سرمایه نیز گفت: «نرخ سود سپرده و تسهیلات در ایران تابع شرایط بازار بین بانکی نیست؛ بنابراین تغییرات در سود بین بانکی نمیتواند تأثیری بر بازار سرمایه داشته باشد، بلکه تغییرات نرخ سود سپرده و تسهیلات بر بازار سرمایه اثرگذار است.»
این در حالی است که فعالان بازار سرمایه، افزایش این نرخ را بر روند منفی این بازار و خروج سرمایه از آن تأثیرگذار میدانند، در حالی که کارشناسان پولی و بانکی معتقدند این نرخ تأثیری بر تحولات شاخص بورس ندارد.
البته کارشناسان معتقدند افزایش سود بین بانکی در صورتی میتواند بر روند بازار سرمایه اثرگذار باشد که روند افزایشی سود در بازار بین بانکی مداوم و قابل ملاحظه باشد.