راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

رئیس کارگروه لندتک سازمان نصر تهران: لندتک‌ها در تنظیم‌گری کشور به رسمیت شناخته نشده‌اند

رئیس کارگروه لندتک‌ها معتقد است با افزایش تعداد کسب‌وکارها، مدل‌های کسب‌وکاری مختلف و متنوعی ایجاد شد؛ با این‌ حال هنوز نقش لندتک‌ها در ساختار تنظیم‌گری کشور به‌درستی شناخته نشده که همین مسئله باعث برخی مشکلات برای این کسب‌وکارهای نوآور شده است.

به باو او، با توجه به مشکلات خدمات مالی کشور، لندتک‌ها می‌توانند خلاءهای موجود در زنجیره ارزش خدمات مالی از تأمین‌کنندگان مالی تا مشتریان را پر ‌کنند.

محمدصادق آزادانی، رئیس کارگروه لندتک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران در گفت‌وگو با روابط عمومی این سازمان، با اشاره به اینکه این کارگروه از آبان 1400 به‌عنوان یک نهاد تخصصی صنفی در حوزه لندتک شکل گرفت، گفت: «یکی از نقاط تمایز این صنعت، سرعت تغییرات فناورانه نسبت به سایر حوزه‌هاست و اهمیت این حوزه در دنیا نیز بسیار قابل‌ توجه بوده است.»

او ادامه داد: «از سوی دیگر مشکلات اقتصادی کشور و تورم همراه با رکود و کاهش قدرت خرید مردم موجب شده نهادهای حاکمیتی هم اهتمام ویژه‌ای به موضوع اعتبار و تسهیلات خرد داشته باشند. این مسئله حاکی از این است که نیاز جدی در خصوص توسعه لندتک وجود دارد. یکی از نقاط اصلی تمایز لندتک‌ها، تضمین مصرف اعتبار در شبکه پذیرندگی کالا و خدمات و جلوگیری از خروج منابع به حوزه‌های غیرمولد اقتصادی است که کاملاً با سیاست‌های کلان و بالادستی انطباق دارد.»

رئیس کارگروه لندتک با اشاره به اینکه بانک‌ها و مؤسسات مالی _ اعتباری به دلایل متعددی نتوانسته بودند نیاز واقعی این حوزه را پوشش دهند، اعلام کرد: «لندتک‌ها می‌توانند خلاءهای موجود در زنجیره ارزش خدمات مالی از تأمین‌کنندگان مالی تا مشتریان را پر ‌کنند. با افزایش تعداد کسب‌وکارها، مدل‌های کسب‌وکاری مختلف و متنوعی ایجاد شد، ولی هنوز نقش لندتک‌ها در ساختار تنظیم‌گری کشور به‌درستی شناخته نشده که گاه باعث برخی مشکلات برای این کسب‌وکارهای نوآور بوده است.»

به باور او، از این منظر می‌توان شکل‌دهی و ساختاردهی به کارگروه لندتک را اقدام مؤثری برای رسمیت‌بخشی به آن و عضویت هرچه بیشتر کسب‌وکارهای فعال قلمداد کرد.

آزادانی با اشاره به پیگیری مشکلات حوزه لندتک در کارگروه متبوع آن تأکید کرد: «رفع محدودیت‌های ناشی از استفاده از گزارش‌های اعتبارسنجی برای لندتک‌ها، برقراری سرویس‌های قطع‌شده نماینده‌های فروش شرکت رتبه‌بندی اعتباری و برگزاری جلسات با نهادهای تنظیم‌گر طی یک سال گذشته از جمله اقدامات کارگروه لندتک بوده است.»


جلب مشارکت کسب‌وکارها


رئیس کارگروه لندتک اعلام کرد با توجه‌ به جلسات متعددی که در یک سال اخیر برگزار کرده‌اند، جلب مشارکت کسب‌وکارها و فعالان این صنعت به‌عنوان یکی از محورهای اصلی پیگیری شده است.

او در این مورد گفت: «با توجه‌ به ابعاد مسائل لندتک‌ها، بزرگ‌شدن این صنعت و بلوغ نسبی در فضای صنفی، تصمیم بر آن شد این کارگروه در نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران به یک کمیسیون تبدیل شود تا بتواند با اتکا به قدرت بیشتر صنفی و استقلالی که پیدا می‌کند، اقدامات لازم برای حل مشکلات این صنعت را هرچه بیشتر انجام دهد.»

آزادانی در ادامه به 10 برنامه اصلی کمیسیون لندتک نصر اشاره کرد: «تلاش می‌کنیم لندتک‌ها به‌عنوان نهاد تسهیلگر در حوزه بهبود فراگیری مالی، هم‌راستا با سیاست‌های حاکمیتی به‌عنوان «تسهیلات‌یار» به رسمیت شناخته شوند. ظرفیت‌سازی برای تنظیم‌گری صنعت لندتک در تعامل با نهادهای قانون‌گذار از جمله برنامه‌های مهم این کارگروه است که طی مدت اخیر نیز پیگیری شده‌اند.»

آزادانی با تأکید بر اینکه یکی از برنامه‌های مهم، ایجاد یک بلک‌لیست مشترک بین لندتک‌ها به‌عنوان یک سازوکار کنترل نکول است، گفت: «از آنجا که مخاطب لندتک‌ها، عموم مردم هستند و تلاش لندتک‌ها این است که مشمولیت و فراگیری بیشتری داشته باشند، یکی از سازوکارها برای این مهم، ایجاد بلک‌لیست مشترک است که از عدم بازپرداخت اعتبارات توسط لندتک‌ها جلوگیری می‌کند.»

رئیس کارگروه لندتک تأکید کرد که یکی از برنامه‌های آتی این کارگروه، کمک به رفع ضعف‌های ساختاری موجود در سازوکارهای فعلی اعتبارسنجی از طریق استفاده از ظرفیت لندتک‌هاست.

او در این مورد توضیح داد: «با توجه‌ به نقش جدی و اساسی موضوع اعتبارسنجی در کسب‌وکارهای لندتکی، می‌خواهیم از تمامی ظرفیت‌هایمان برای ارتقای کیفیت سازوکارهای موجود برای پوشش نقایص و ضعف‌های آن استفاده کنیم که این امر در نهایت به تسهیل فرایند ارائه تسهیلات و اعتبارات کمک کرده و موانع جدی موجود بر سر راه توسعه اکوسیستم اعتباری را از میان برمی‌دارد.»

رئیس کارگروه لندتک یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های کمیسیون لندتک را ظرفیت‌سازی و تسهیل ورود کسب‌وکارهای جدید و حفظ اصل اساسی رقابت دانست. تصمیم‌سازی و مشارکت در فرایندهای تصمیم‌گیری مربوط به این صنعت و جلوگیری از توسعه چارچوب‌های غیرکارشناسی نیز از محورهای مهمی است که توسط کمیسیون مورد توجه بوده و پیگیری خواهد بود.

به گفته او شناسایی، دسته‌بندی و کمک به شناخت هرچه بیشتر کسب‌وکارها نیز اقدام مهمی است که برای احصای فعالان، انواع مدل‌های کسب‌وکار و کمک و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک‌تر لازم است در برنامه‌های کمیسیون به‌طور جدی دنبال شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.