پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
در چهلمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران مطرح شد / تحدید اینترنت و تهدید اقتصاد دیجیتال ایران
نمایندگان بخش خصوصی در گردهمایی آبانماه خود در اتاق بازرگانی تهران به مسائل مختلف اقتصاد کشور از جمله محدودیتهای ایجادشده برای اینترنت و فیلترینگ پلتفرمها پرداخته و آثار منفی آن را بسیار گسترده و عمیق خواندند.
شهاب جوانمردی، نایبرئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، ۲۴ آبانماه در چهلمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی به تحدید شبکه اینترنت در کشور طی دستکم دو ماه اخیر و آسیب واردشده از آن به کسبوکارهای فعال روی شبکههای اجتماعی پرداخت و به گوشههایی از سخنان و تحلیلهای اخیر مقاماتی از دولت درباره وضعیت پیشآمده برای کسبوکارهای این بخش اشاره کرد و این هشدار را داد که اقتصاد نوپای دیجیتال در ایران با تهدید جدی مواجه شده است.
او با اشاره به اینکه برخی مسئولان دولت در واکنش به کندی اینترنت در کشور طی دو ماه گذشته، عنوان کردهاند که اینترنت در ایران فیلتر نشده یا اینکه کسبوکارهای اندکی بر بستر شبکه اجتماعی اینستاگرام فعال بوده که بخش بسیار کوچکی از اقتصاد را نمایندگی میکنند، این اظهارات را با واقعیتها مغایر دانست و با تأکید بر اینکه تعداد زیادی از کسبوکارهای کوچک در حوزه اقتصاد دیجیتال کشور آسیب جدی دیدهاند، گفت: «مسئولان و تصمیمگیران در دولت و حاکمیت، از این واقعیت غافل نشوند که پیامد رخداده این روزها برای اقتصاد دیجیتال و نوآوری کشور اتفاقهای ناگوارتری را در درازمدت نشانه رفته و فعالان این عرصه را بسیار نگران کرده است.»
جوانمردی با بیان اینکه رشد اقتصاد دیجیتال طی سالهای اخیر در کشور، جوانها را به ماندن و ساختن کشور امیدوار کرده، افزود: «در حال حاضر شبکه بزرگی از جوانان و متخصصان فناوری از ایران در جهان گسترده شده که فرصتی بکر برای ایران فراهم کرده تا با کمک آنان، کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال جهش و گام بلندی در سطح بینالمللی بردارد.»
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در ادامه گفت: «ایران برای حضور در تمدن جهانی نیاز به کریدورسازی دارد؛ پس این درخواست را از دولتمردان داریم که تصمیمات و سیاستهایی را اتخاذ نکنند که این بدنه نحیف اما در حال رشد اقتصاد دیجیتال در کشور از بین برود که در این صورت بازسازی آن در کوتاهمدت و میانمدت نیز غیرممکن است.»
شهاب جوانمردی، مزیت اقتصادی کشور طی دهه آینده را اقتصاد دیجیتال و نوآوری عنوان کرد و افزود: «با فیلترینگ شبکههای اجتماعی و کندی شبکه اینترنت در کشور، شانس ورود کنشگران اقتصاد دیجیتال به بازیهای بزرگ بینالمللی را از دست خواهیم داد.»
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در این نشست با اشاره به چالشهایی که این روزها کسبوکارهای اینترنتی و اقتصاد دیجیتال کشور با آن مواجهاند، گفت: «امسال بهعنوان سال دانشبنیان نامگذاری شد، اما متأسفانه با اقداماتی که در خصوص محدودیت اینترنت صورت گرفت نهتنها شرکتهای دانشبنیان و دیجیتال با رشد و بهبود شرایط روبهرو نشدند، بلکه با وضعیت بسیار سختی مواجه شدند. در حال حاضر محدودیتهای اینترنتی و فیلترینگ آسیب شدیدی به کسبوکارهای کوچک و بزرگ وارد کرده و تداوم این شرایط میتواند باعث از بین رفتن بخش زیادی از کسبوکارها بشود.»
او ادامه داد: «اگر محدودیتها برطرف نشود، واقعاً خسارتهایی جدی بر اقتصاد کشور و اقتصاد دیجیتال وارد خواهد شد. امیدوارم ریاست محترم جمهور و همه کسانی که دستاندرکار این مورد هستند؛ سریعتر این مسائل را بررسی و حل کنند. بحثی که در این ارتباط مطرح میکنند، امنیتی است اما نمیتوان آن را بدون تبعات اقتصادیاش تحلیل کرد. آنچه رخ داده این است که خیلی از کسبوکارها با زیان شدید روبهرو شده یا تعطیل شدهاند. قشر جوان بیشترین آسیب را از این محدودیتها دیده و درخواست ما این است که هرچه سریعتر این موضوع بررسی شود و حل آن در اولویت نخست دولت قرار گیرد.»