پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
اعتراض انجمن تجارت الکترونیک به محدودیت اینترنت و خسارت به کسبوکارها
انجمن تجارت الکترونیک در بیانیهای با ابراز نگرانی از محدودسازی اینترنت شبکههای اجتماعی اعلام کرده که قطع دسترسی به اینستاگرام، بیش از ۴۰۰ هزار کسبوکار را با خطر نابودی مواجه کرده و امرار معاش بیش از یک میلیون نفر را با مشکلات جدی روبهرو کرده است.
این انجمن تٲکید کرده تصمیمهایی که در این خصوص گرفته میشود، تیشه به ریشه اقتصاد دیجیتال کشور زده و سبب ایجاد نارضایتی در بین پرسنل کسبوکارها و در نهایت اعتصاب بخشی از کارکنان این شرکتها میشود.
از ظهر روز گذشته برخی کارکنان شرکتهای بزرگ استارتاپی با انتشار بیانیهای در واکنش به اعتراضهای اخیر اعلام کردهاند که دست به اعتصاب زدهاند.
انجمن تجارت الکترونیک ایران بهعنوان یکی از انجمنهایی که اعضای آن را شرکتهای فعال حوزه استارتاپی و آنلاین تشکیل دادە به محدودسازی اینترنت اعتراض کرده است.
این انجمن با اعلام تسلیت به خاطر از دستدادن جمعی از هموطنانمان در اعتراضهای اخیر، نسبت به اتفاقهای چند روز گذشته ابراز تٲثر کرده است.
در ادامه انجمن با اعتراض به محدودسازی اینترنت در بیانیه خود نوشته است: «اکنون که بار دیگر تیغِ تحریمِ داخلی (فیلترینگ) را در فضای مجازی تجربه میکنیم، بیش از همیشه نگران آینده صنعت تجارت الکترونیک در کشور هستیم. انجمن تجارت الکترونیک وظیفه خود میداند همسو با نظر اکثریت شرکتهای عضو این تشکل، اعتراض خود را به فیلترینگ و محدودیتهای اعمالشده بر اینترنت و شبکههای اجتماعی اعلام کند.»
این انجمن با اشاره به خساراتی که این محدودسازیها به کسبوکارها به خصوص کسبوکارهای کوچک و خانگی وارد میکند، نوشته: «محدودسازی اینترنت و شبکههای اجتماعی، خسارتهای سنگینی به کسبوکارها و بخصوص کسبوکارهای کوچک و خانگی وارد میسازد. قطع دسترسی به اینستاگرام، بیشتر از ۴۰۰هزار کسبوکار را با خطر نابودی مواجه ساخته و امرار معاش بیش از یک میلیون نفر را با مشکلات جدی همراه کرده است.»
به باور نویسندگان این بیانیه، فیلترینگ شبکههای اجتماعی، برخورد قهری با کاربران این فضا و دهها تصمیم اشتباه دیگر، نهتنها تیشه به ریشه تجارت الکترونیک کشور میزند، این بار موجی از نارضایتی را نیز بین پرسنل شرکتها و کسبوکارهای فناور پدید آورده و باعث اعتصاب بخشی از کارکنان این شرکتها شده است.
در بند پایانی بیانیه انجمن تجارت الکترونیک یادآور شده: «شیوه تصمیمگیری در خصوص مدیریت اینترنت، ضربهای بازگشتناپذیر بر پیکره اقتصاد دیجیتال وارد میکند، مختصر امید باقیمانده در بین متخصصان را از بین میبرد و مسیر مهاجرت نخبگان کشور را هموارتر میسازد؛ بنابراین این انجمن، مسئولیت شرایط موجود را تماما به عهده نهادهای تصمیمساز میداند.»
روز گذشته چندین نفر از کارکنان استارتاپهای بزرگ کشور در بیانیهای که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، خبر دادهاند که به دنبال اعتراضها در کشور اعتصاب میکنند.
در واکنش به این اتفاق هم امروز صبح (۷ مهر) مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، نسبت به این حرکت کارکنان شرکتها اعتراض و هشدار داده است.
توانگر نوشته است: «برخی پیامها به نام کارکنان کسبوکارهای دیجیتال برای تشویق به اغتشاش و برهم زدن نظم عمومی در حال انتشار است. صاحبان کسبوکارهای آنلاین برای ایجاد یک حصار امن از اقتصاد خود باید موضوع را پیگیری و تکذیب کنند.»
او ادامه داده است: «به یقین این اتفاقها در وهله اول امنیت اقتصادی استارتاپها را به خطر انداخته و در گام بعدی باعث از بین رفتن حمایتها از آنها خواهد شد.»
با وجود اعتراض کسبوکارها در مورد خسارت قطعی اینترنت، برخی روی این اعمال محدودیتها تٲکید دارند. برای نمونه به تازگی لطفالله سیاهکلی، نماینده مجلس گفته: «تا زمانی که خیابانها شلوغ باشد، محدودیت اینترنت پابرجاست. نمیشود بگوییم چون قطعی اینترنت تا این اندازه خسارت وارد میکند پس ما کاری نکنیم! فضای مجازی به یکی از بزرگترین مکانها برای توطئهچینی دشمنان تبدیل شده است! بالاخره امنیت هزینه دارد؛ نمیشود که بهخاطر بالابودن نرخ قطعی اینترنت، «امنیت» را نادیده بگیریم!»
روز گذشته هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد فیلتر دائمی و موقت پلتفرمهای خارجی ضمن اظهار بیاطلاعی، تٲکید کرده بود که تشخیص در این زمینه برعهده همان مراجعی است که دستور به محدودسازی دادهاند.
همچنین او تٲکید کرده بود خسارتی که کسبوکارهای مجازی در روزهای اخیر میبینند، برعهده کسانی است که به گفته او اغتشاش و آشوب به وجود آوردهاند.
عیسی زارعپور پیشنهاد داده کسبوکارها برای فعالیت خود روی پلتفرمهایی که تابع قانون جمهوری اسلامی نیستند، سرمایهگذاری نکنند.