پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
با هدف گرامیداشت یاد بانوی فقید آزاده داننده / نخستین دوره جایزه نوآوری آزاده برگزار میشود
نخستین رویداد جایزه نوآوری آزاده، با هدف حمایت و توسعه جایگاه زنان کارآفرین در اکوسیستم استارتاپی ایران برگزار میشود. نشست خبری معرفی این رویداد روز چهارشنبه نهم شهریور در سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با حضور بنیانگذاران جایزه نوآوری آزاده و خبرنگاران رسانههای جمعی برگزار شد.
نخستین دوره جایزه نوآوری آزاده با تلاش و حمایتهای انجمن ملی زنان کارآفرین، انجمن صنفی زنان مدیر کارآفرین، سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران و صندوق نوآوری و شکوفایی و بهمنظور گرامیداشت یاد بانوی فقید آزاده داننده برپا میشود. آزاده داننده، عضو هیئتمدیره و رئیس هیئتمدیره انجمن زنان کارآفرین و سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در بهمنماه سال ۱۴۰۰ پس از گذراندن یک دوره بیماری درگذشت.
در ابتدای این مراسم، فریبا مهدیون، رئیس هیئتمدیره انجمن ملی زنان کارآفرین با اشاره به فعالیتهای این انجمن گفت: «انجمن ملی زنان کارآفرین از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را با هدف توسعه و ترویج کارآفرینی در میان بانوان و دختران کشور و توانافزایی زنان صاحب کسبوکار آغاز کرد. طی این سالها کمیتهها و کارگروههای تخصصی انجمن، با ایجاد شبکه اطلاعاتی از بانوان کارآفرین کشور به شناسایی، آموزش و حمایت این افراد پرداخته است. در حال حاضر این انجمن ۱۲۰ عضو در سراسر کشور دارد که باعث شده انجمن ملی زنان کارآفرین به یک مرجع اصلی در این حوزه تبدیل شود.»
رئیس هیئتمدیره انجمن ملی زنان کارآفرین در مورد عملکرد و نقش مؤثر آزاده داننده در این انجمن گفت: «خانم آزاده داننده در سال ۱۳۹۱ بهعنوان رئیس هیئتمدیره انجمن انتخاب شدند و در طول مدت فعالیت خود منشأ بسیاری از خدمات و کارها بودند. این همکاری حتی پس از ریاست ایشان و زمانی که تنها عضو کارگروههای انجمن بودند ادامه پیدا کرد و پایهگذاری خدماتی مانند ایجاد شبکه اطلاعاتی بانوان در بستر فناوری اطلاعات را مدیون تلاشهای ایشان هستیم. پس از فقدان خانم داننده در هیئتمدیره انجمن تصمیم گرفته شد برای احترام و گرامیداشت یاد این بانوی کارآفرین، رویدادی را به طور سالانه برگزار کنیم که جایزه نوآوری آزاده به همین دلیل، روز نهم شهریور همزمان با روز تولد خانم داننده برای شروع این رویداد انتخاب شد.»
در ادامه این مراسم فرهاد کرمزاده، عضو هیئتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با اشاره به خصوصیات و ویژگیهای آزاده داننده گفت: «در طول مدتی که با خانم داننده در سازمان نظام صنفی همکاری داشتم ایشان را بهعنوان فردی عملگرا، اهل تعامل و بسیار صبور شناختم. این ویژگیها باعث شده بود خانم داننده منشأ اثرات خیر و کارهای مثبت فراوانی در سازمان نظام صنفی رایانهای تهران باشد.»
جایزه نوآوری آزاده
در ادامه این نشست خبری، مریم خاوازی، رئیس کمیته راهبردی رویداد جایزه نوآوری آزاده در مورد اهداف برگزاری این رویداد گفت : «بانوی فقید آزاده داننده یکی از چهرههای برجسته حوزه فناوری اطلاعات ایران بودند که همواره برای سایر زنان این حوزه بهعنوان فردی الهامبخش شناخته میشدند. خانم داننده را میتوان مادر اکوسیستم مشاوره سازمان نصر و منتور حرفهای و معنوی نامید. به همین منظور و برای گرامیداشت یاد ایشان و همچنین روشن نگهداشتن چراغی که این بانو در انجمن زنان کارآفرین برافروختهاند، این رویداد را برپا کردهایم. جایزه نوآوری آزاده در سطح ملی و بهصورت سالانه پایهریزی شده تا محلی برای شناخت، معرفی و تشویق دختران و بانوان کارآفرین و خلاق حوزه استارتاپی و فناوری اطلاعات ایران باشد.»
به گفته رئیس کمیته راهبردی جایزه نوآوری آزاده، این رویداد قرار است به بانوان کارآفرینی که در شهرها و مناطق کمتردیدهشده حضور دارند، کمک کند تا بتوانند ایدههای خود را به کسبوکارهای نوپا تبدیل کرده و مولد باشند.
در ادامه خانم جهانآرا ممیخانی، رئیس کمیته اجرایی و دبیر کمیته راهبری رویداد اشاره کردند که در اقتصادهای در حال رشد، یکی از نقاط عطف مهم برای شتاب رشد اقتصادی، ورود بانوان به فضای کسبوکار است و این مهم در کنار موتور محرک رشد اقتصادی دهههای آتی؛ یعنی فناوری اطلاعات باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. ما بر اساس همین دو مؤلفه اصلی، اهداف و دستاوردهای رویداد را تعریف کردیم که عبارت است از تبادل تجربیات بنیانگذاران و مدیران استارتاپها، ایجاد شبکه استارتاپی بانوان، تقویت خوداتکایی و شبکهسازی استارتاپها، ایجاد فرصت برای معرفی ایدهها و استارتاپهای برتر و شناسایی بانوان استارتاپی و ورود آنها به اکوسیستم استارتاپی.
شرایط شرکت در مسابقه
جایزه نوآوری آزاده در دو بخش استارتاپها و شرکتهای دارای محصول نوآورانه برگزار میشود. در بخش اول، استارتاپهایی که از تیمهای حداقل دونفره تشکیل شدهاند بهشرط داشتن نمونه محصول اولیه (MVP) و کامل بودن مدل کسبوکار میتوانند در جایزه نوآوری آزاده شرکت کنند.
بخش دوم جایزه نوآوری آزاده با حضور مجموعههای فناور یا نوآور برگزار میشود که یکی از شرایط ارائه محصول کاربردی یا سابقه تأسیس ۲ سال (بیشتر) یا درآمد مناسب و رو به رشد را داشته باشند.
پس از ثبتنام و بررسی تیمها و مجموعههای داوطلب، داوران رویداد جایزه نوآوری آزاده کار خود را شروع میکنند. در مرحله نخست، داورانی شامل متخصصان حوزههای مختلف کسبوکار، طرحهای ارسالی را بررسی و دوبرابر ظرفیت مورد نظر گزینش میکنند.
کتایون سپهری، رئیس کمیته علمی رویداد جایزه نوآوری آزاده اشاره کرد که بهصورت متوسط 10درصد از افراد هر جامعه کارآفرین هستند که از این تعداد 10درصد به زنان اختصاص دارد، ولی در توسعه اکوسیستم استارتاپی، این آمار به 20درصد افزایش پیدا کرده است. با وجودی که استارتاپهای به رهبری زنان از هر یک دلار سرمایهVC که جذب میکنند ۷۸سنت و استارتاپهای مردانه ۳۱ سنت تولید میکنند، میزان سرمایهگذاری سرمایهگذاران جسور روی استارتاپهای مردانه 7برابر استارتاپهای زنانه است. مجموع این عوامل ما را بر آن داشت تا موضوع سال اول جایزه را به استارتاپها و شرکتهای نوآور زنان اختصاص دهیم.
رئیس کمیته علمی این رویداد با اشاره به فرایندهای انتخاب ایدهها و تیمهای برتر گفت: «معیارهای اصلی داوران این رویداد، مواردی همچون نوآوری، شناخت یک مشکل واقعی، ارائه راهکار خلاقانه مطابق نیاز بازار، تبیین ارزشهای مناسب، داشتن پتانسیل رشد، برخورداری از مزیت رقابتی پایدار و داشتن تیم مناسب را شامل میشود.»
به گفته او، پس از داوری مرحله نخست، بهمنظور آمادهسازی تیمهای برگزیده، جلسات آموزشی و منتورینگ برگزار میشود تا تیمها ضمن اصلاح و رفع چالشهای ارائه (Pitch Deck)، بهخوبی برای رویداد نهایی مهیا شوند. در مرحله بعدی داوران رویداد جایزه نوآوری آزاده، تیمهای برتر را برای ارائه به بخش پایانی انتخاب میکنند.
در روز رویداد، شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری ضمن داوری و انتخاب تیمهای برتر هر بخش در سه سطح و اعطای جوایز، امکان سرمایهگذاری روی هر تیم را بررسی خواهند کرد.
تیمها و مجموعههای علاقهمند به حضور در رویداد جایزه نوآوری آزاده از امروز (نهم شهریور) تا ۲۵ شهریورماه میتوانند با مراجعه به وبسایت جایزه نوآوری آزاده مراحل ثبتنام و ارسال ارائه خود را انجام دهند.
نخستین دوره جایزه نوآوری آزاده پس از انتخاب تیمها، برگزاری کارگاههای آموزشی و منتورینگ و… در نهایت روز ۲۵ آبانماه سال جاری با برگزاری مراسم نهایی و اهدای جوایز به کار خود پایان میدهد.
شبکهسازی و توانمندی بانوان کارآفرین
بخش دیگری از رویداد جایزه نوآوری آزاده به بررسی چالشها و راهکارهای توسعه نقش زنان کارآفرین اختصاص دارد. در این بخش نشستها و جلسات هماندیشی با حضور بانوان استارتاپی فعال حوزه فناوری اطلاعات برگزار میشود.
به گفته رئیس کمیته علمی رویداد جایزه نوآوری آزاده، حمایت از استارتاپهای بانوان، بخش ثابت این رویداد در سالهای آینده خواهد بود.
رویداد معرفی نخستین دوره جایزه نوآوری آزاده با رونمایی از تابلوی جدید ساختمان نظام صنفی رایانهای کشور به نام آزاده داننده به پایان رسید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جایزه نوآوری آزاده میتوان به صفحات رسمی این رویداد در شبکههای اجتماعی ir_women_entrepreneurs یا وبسایت رسمی آن (www.azadehaward.ir) مراجعه کرد.