راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

دومین جلسه معارفه عرضه اولیه تپسی با حضور سهام‌داران برگزار شد / دشواری‌های اولین بودن

دومین جلسه معارفه عرضه اولیه شرکت پیشگامان فناوری و دانش آرامیس یا همان تپسی با محوریت پرسش‌وپاسخ با حضور نمایندگانی از شرکت‌های سهام‌دار تپسی برگزار شد.

در ابتدای این نشست میلاد منشی پور مدیرعامل تپسی با بیان اینکه تپسی اولین استارتاپی است که در بازار سرمایه ایران عرضه اولیه می‌شود در خصوص ماهیت پلتفرم‌ها صحبت‌ کرد. به گفته او، استارتاپ‌ها به دلیل رشد بسیار سریعی که دارند، برای سرمایه‌گذاران جذاب هستند. او در خصوص نحوه انتشار عرضه اولیه تپسی گفت: «بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ابتدا پنج درصد از سهام عرضه می‌شود، سهام‌داران تعهد داده‌اند که تمام درآمد را به شرکت بازگردانند.» او در ادامه تاکید کرد که در کشور به‌اندازه پنج تا شش میلیون سفر برای تاکسی‌های اینترنتی ظرفیت وجود دارد.

به گفته او، تپسی سال گذشته ۲۶۶ میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته، پیش‌بینی‌شده درآمد عملیاتی سال آینده به ۶۸۰ میلیارد تومان برسد (درآمد از کمیسیون) است. او توضیح داد که ۷۰ درصد از درآمد ناشی از رشد عملیات و ۳۰ درصد آن نیز از رشد قیمت‌ها است.

در ادامه صادقی نیا نماینده گروه سهامدارن خورشید سان و آرین کارن که صاحب سی درصد از سهام تپسی هستند بیان کرد: «تپسی  در این مسیر به‌واسطه اولین بودنش چالش‌های زیادی را گذرانده‌. راضی کردن دولت و نهادها برای پذیرفتن شرکتی که عمده دارایی‌هایش نامشهود، بسیار دشوار است. در دنیا این شرکت‌ها به‌راحتی ارزش‌گذاری می‌شوند اما در ایران این‌طور نیست. امیدوارم عرضه اولیه تپسی راه‌ را برای سایر شرکت‌ها باز کند و بن‌بست‌های نوآوری رفع شود.»

اقبال خواه نماینده موسسه دانش‌بنیان برکت که 17 درصد سهام شرکت تپسی را دارد، با توضیحی کوتاه درباره برکت صحبت‌هایش را آغاز کرد.

به گفته او، شرکت دانش‌بنیان برکت بازوی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ستاد اجرایی فرمان امام در سال 1395 تشکیل شده. این شرکت در شهریور 1395 اولین سرمایه‌گذاری خود بر استارتاپ را انجام داده و تاکنون در بیشتر از 410 مورد استارتاپی سرمایه‌گذاری کرد. او اضافه کرد: «برکت به‌مرورزمان با ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور تلاش کرده است.»

او در خصوص سرمایه‌گذاری بر تپسی گفت: «تپسی مجموعه‌ای منحصربه‌فرد است و تاکنون با چالش‌های زیادی دست‌وپنجه نرم کرده، بی‌شک اولین استارتاپ در بازار سرمایه بودن دردسرهایی دارد. تپسی در این دو سال به‌خوبی با حاکمیت تعامل کرده. تپسی همچنین با کمک نیروهای انسانی ایرانی از ایجاد انحصار در کشور جلوگیری کرده است.»

او در پایان بیان کرد که رشد تپسی برای ما مهم و سهام‌داری تپسی برای ما ارزشمند است. امیدوارم در روزهای آینده شاهد عرضه اولیه اولین استارتاپ در بازار سرمایه کشور باشیم.

روز گذشته جلسه اول معارفه سهام شرکت پیشگامان فن‌آوری و دانش آرامیس سه‌شنبه ۱۷ خرداد برگزار شده بود. در این جلسه با نظر و بررسی‌های شرکت ارزش‌گذار کاردان و کارشناس رسمی دادگستری ارزش هر سهم تپسی ۱۴۰۳ تومان برآورد شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.