راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

پلیس فتا: صدا و سیما برای آگاهی مردم پول می‌گیرد

سرهنگ فرهاد حیدر، سرپرست معاونت اجتماعی پلیس فتا در گفت‌و‌گو با برنا درباره هدف از ساخت و تولید انیمشین‌های پلیس فتا گفت: همانطور که در حوزه راهنمایی و رانندگی ماشین وسیله‌ای وارداتی است و باید فرهنگ استفاده از آن را پیدا می‌کردیم، در فضای مجازی هم نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم.

در فضای مجازی تکنولوژی ساخت انیمیشن امکان خوبی است، در صورتی که از آن درست بهره بگیریم. در حال حاضر دولت الکترونیک هم تبلیغ می‌شود و در کل سعی می‌شود از این فضا به شکل مثبت استفاده شود.

در چنین فضایی قطعا تهدید‌ها و آسیب‌هایی وجود دارد و مثل فضای واقعی در این فضا نیز جرایمی به وجود می‌آید. بنابراین بحث پیشگیری از جرایم در فضای مجازی برایمان حائز اهمیت است و بهترین گزینه برای پیشگیری فرهنگ‌سازی. در واقع فرهنگ سازی می‌تواند بهترین اهرم موجود باشد.

به هر اندازه میزان آشنایی و استفاده مردم از فضای مجازی بیشتر شود، میزان جرایم نیز افزایش می‌یابد. نقش پلیس هم ایجاد امنیت در فضا است. عقل می‌گوید پیشگیری بر پیگیری مقدم است. بنابراین به سمت فرهنگ سازی رفتیم و چون در این فضا می‌‌وان درقالب انیمیشن و با استفاده از امکانی که فراهم می‌سازد برای این هدف استفاده کرد سراغ انیمیشن رفتیم.

 

صدا و سیما برای پخش انیمیش‌ها همکاری نمی‌کند

وی تصریح کرد: به این دلیل انیمیشن را انتخاب کردیم که فتح بابی برای مسایل دیگر باشد؛ اعتقاد نداریم همه کار‌ها باید در قالب انیمیشین انجام شود. از آنجایی روی آن کار کرده و نتیجه مطلوبی گرفته بودیم تصمیم گرفتیم مجدد روی آن کار کنیم، اما در زمینه فرهنگ سازی ارگان‌های دیگری مثل آموزش و پرورش، صدا و سیما و جراید موثر هستند، اما متاسفانه سازمان صدا و سیما همکاری‌ آنچنانی با این قضیه ندارد و برای پخش انیمیشن‌ها پول طلب می‌کند.

اگر قرار باشد هم برای ساخت و هم پخش آن هزینه کنیم در حالی که تنها متولی فرهنگ‌سازی نیستیم، کمی ناعادلانه است. می‌توانیم کار تولید آن را انجام دهیم و صدا وسیما مسوولیت پخش آن را بر عهده گیرد، اما صداوسیما نمی‌پذیرد، در حالی که انتظاری نداریم و نمی‌خواهیم از این راه درآمدی کسب کنیم، تنها می‌خواهیم روی آگاه سازی و آموزش مردم کار کنیم و به هر حال تلویزیون هم باید در این قضیه دخیل باشد. اصلا آن‌ها باید درخواست کنند تا کارهای ساخته شده‌مان را پخش کنند، در حالی که عکس این فرآیند اتفاق می‌افتد و هر چه التماس می‌کنیم به جایی نمی‌رسیم.

ساخت انیمیشن‌ها را با این هدف شروع کردیم و به هر حال فرهنگ سازی به تولید انیمیشن محدود نمی‌شود. اتفاقای که می‌افتد باید از راه محصولات دیگری مثل فیلم‌های اموزشی، کلیپ‌های کوتاه، فیلم‌های مستند و گزارش‌ها به سمع و نظر مردم برسد. پلیس به مردم تعهد و مسوولیت دارد و امیدواریم بتوانیم با آموزش‌هایی که ارایه می‌کنیم میزان آگاهیشان را بالا ببریم.

موضوع انیمیشن‌ها در زمینه کلاه بردای اینترنتی، آموزش مدیریت فایل‌های شخصی مثل عکس و فیلم‌ها در تلفن همراه، نحوه نظارت والدین بر فرزندان و نحوه استفاده از عابر بانک ‌ها است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.