راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

شبکه‌ای نوظهور برای توسعه قراردادهای هوشمند / کاردانو؛ از هاردفورک آلونزو تا همکاری با چین‌لینک

کاردانو به‌عنوان یکی از کوین‌های پرطرفدار، از بیستم شهریور امسال به بازار صرافی رمزارز نوبیتکس اضافه شد. آدا کاردانو (cardano) در نوبیتکس هم مثل بازار جهانی این کوین، با استقبال خوبی همراه بود و حالا شاید جالب باشد نکاتی درباره این کوین بدانید؛ کوینی که رقیب اتریوم است و برخی البته با اغراق، به آن «قاتل اتریوم» لقب داده‌اند. دلیل آن‌هم این است که کاردانو یکی از رقبای اصلی شبکه اتریوم به‌ حساب می‌آید.

به گزارش روابط عمومی نوبیتکس، اتریوم، شبکه‌ای که به نسل دوم بلاکچین مشهور است، با اضافه‌کردن ویژگی‌های متفاوتی نسبت به بیت‌کوین، از جمله قرارداد هوشمند و برنامه غیرمتمرکز، امکانی را برای برنامه‌نویسان فراهم کرده که پروژه‌های خود را به‌صورت مستقیم بر بستر بلاکچین به اجرا درآورند.

اما کاردانو سعی کرده یک گام بلندتر در این زمینه بردارد. کاردانو در سپتامبر 2021 یعنی کمتر از یک ماه پیش، بخشی از پروژه هاردفورک خود به نام  آلونزو «Alonzo» را به اجرا درآورد. فورک آلونزو امکان اضافه‌کردن قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز Dapps در بلاکچین کاردانو را ایجاد می‌کند. این اتفاق خود باعث افزایش قیمت کاردانو در بازارهای جهانی شد.

شروع این پروژه با موفقیت اتفاق افتاد، اما در واقعیت ساخت قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیر‌متمرکز در این شبکه چهارساله، هنوز ممکن نیست و به زمان بیشتری نیاز دارد. در همین راستا شرکت IOHK پیش‌ از این اعلام کرده بود که در حال‌ توسعه یک راهکار لایه ۲ به نام هایدرا (Hydra) برای بلاکچین کاردانو است. حالا کاردانو که نسل سوم بلاکچین نام‌گرفته، با اجرایی‌کردن هاردفورک آلونزو روی شبکه کاردانو، رقابت سخت‌تری را با اتریوم رقم‌ زده است.

اما از زمان فهرست‌شدن آداکاردانو در نوبیتکس، خبرهای جدید دیگری هم برای این کوین منتشر شده است. سوم مهر امسال تیم کاردانو همکاری خود با چین‌لینک را اعلام کرد؛ همکاری‌ای که به توسعه قراردادهای هوشمند کاردانو کمک می‌کند. این همکاری به استفاده از اوراکل‌های چین‌لینک توسط کاردانو منجر خواهد شد و به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا قراردادهای هوشمند را برای برنامه‌های دیفای کاردانو ایجاد کنند.

در همایش کاردانو خبر دیگری نیز اعلام شد. کاردانو خبر همکاری خود با ارائه‌دهنده سرویس‌های وایرلس تلویزیونی دیش نتورک (Dish Network) را اعلام کرد. طی این همکاری، دیش نتورک از بلاکچین کاردانو در کسب‌وکارهای مخابراتی خود استفاده می‌کند و سرویس‌های هویت دیجیتال را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

اما در رابطه با رقابت کاردانو با اتریوم، گرچه شباهت‌های بنیادینی بین این دو شبکه وجود دارد، اما تفاوت‌های بنیادینی نیز آنها را متمایز کرده؛ یکی از تفاوت‌های بارز، نحوه اجماع در این دو شبکه است. پروتکل اجماع اتریوم، اثبات کار (POW) است که درست مانند اجماع بیت‌کوین عمل می‌کند و معایبی چون مصرف انرژی بالا و مقیاس‌پذیری پایین دارد. گرچه اتریوم با فورک اتریوم 2 سعی در تغییر این مسیر و حرکت به سمت پروتکل اثبات سهام دارد، اما این تغییر هنوز به حالت اجرا درنیامده و مشکلات شبکه اتریوم همچنان باقی است.

این در حالی است که شبکه کاردانو از پروتکل اثبات سهام (POS) برای تأیید تراکنش‌هایش استفاده می‌کند که به‌مراتب روشی کم‌هزینه‌تر و کارآمدتر نسبت به اثبات کار است. تفاوت فاندامنتالی مهم دیگر بین این دو شبکه، تعداد کوین‌های آنهاست. در حوزه ارز دیجیتال هرچه کوین یا توکنی تعداد عرضه محدودتری داشته باشد، پتانسیل آینده آن در رشد قیمت وضعیت بهتری خواهد داشت؛ چراکه با توجه به نسبت عرضه و تقاضا، هرچه عرضه محدودتر باشد، تقاضا برای آن بالاتر خواهد رفت که در نهایت به رشد ارزشی و قیمت ارز کمک می‌کند.

تعداد اتریوم‌هایی که قرار است در شبکه اتریوم تولید شود، محدودیتی ندارد و این موضوع یکی از ویژگی‌های منفی این پروژه است. از سوی دیگر، شبکه کاردانو تعداد عرضه محدود 45 میلیاردی برای آدا قرار داده که در تاریخ نگارش این مطلب، حدود 33 میلیارد آن استخراج‌ شده است. همچنین قرار است استیبل‌کوین Djed روی شبکه کاردانو صادر شود که به رشد این شبکه نوظهور کمک خواهد کرد.

به‌طور کلی کاردانو یکی از فعال‌ترین پروژه‌های حوزه کریپتوکارنسی به‌ حساب می‌آید؛ پروژه متن‌بازی که طی این چهار سال تغییرات و بهبودهای بسیاری را ایجاد کرده است. فعال‌بودن و تعداد تغییرات بالای ماهانه روی این شبکه، پتانسیل‌های رشد این پروژه را افزایش می‌دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.