پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
چطور یک کلاهبردار با ۱۶ دستگاه پایانه فروش ۱۲۴ میلیارد تومان به جیب زد؟
تبهکاری که فوقلیسانس دارد در زندان شگرد این کلاهبرداری را آموزش دید و از جعبه جادویی توانست طعمههایش را در ۲۰ استان ایران شکار کند. فروردین ماه سال جاری یکی از همیاران پلیس با مراجعه به دفتر پلیس فتای زنجان ادعا کرد یکی از شبکههای ماهوارهای با زیرنویس کردن مسابقه پیامکی اقدام به فریب بینندگانش میکند.
.
شما در مسابقه برنده شدهاید
همیار پلیس در جریان تحقیقات به پلیس گفت: چندی پیش که در حال تماشای برنامه مورد علاقهام در یکی از شبکههای ماهوارهای بودم، متوجه مسابقه پیامکی که زیرنویس آن برنامه بود، وسوسه شدم در مسابقه شرکت کنم و با ارسال پیامک به یکی از شمارهها منتظر قرعهکشی ماندم. روز بعد پیامکی برایم ارسال شد که در مسابقه برنده شدهام و با یک شماره تلفن تماس بگیرم، خیلی خوشحال شدم و زنگ زدم، زنی جوان که خود را منشی شرکت نکته طلایی معرفی میکرد پس از گرفتن آدرس خانهام ادعا کرد روز بعد جایزهام که یک تلویزیون السیدی است را برایم خواهند فرستاد، دقایقی بعد همان زن دوباره تماس گرفت و کد پستی از من خواست و گفت باید ۲۸ هزار تومان هزینه پستی را به یک شماره حساب بریزم، ابتدا خواستم این کار را انجام بدهم ولی احتمال دادم این ماجرا یک کلاهبرداری باشد، بنابراین دوباره در مسابقه پیامکی شرکت کردم و از قصد جواب اشتباه به سوال دادم، روز بعد دوباره برایم پیامکی آمد که شما در مسابقه برنده شدهاید که مطمئن شدم کلاهبرداری در کار است.
.
دوربینهای مداربسته به کمک پلیس آمدند
با ادعاهای این مرد، ماموران برای رازگشایی از این ماجرا تجسسهای میدانی خود را آغاز کردند و با ردیابی شماره تلفنی که پیامکهای برنده شدن را ارسال میکرد دریافتند شماره متعلق به مرد جوانی به نام محمد است که بدین ترتیب وی احضار شد و در بازجوییها ضمن ادعای بیگناهی و بیاطلاعی از ماجرای مسابقه پیامکی گفت: من چند ماه پیش به واسطه خرید و فروش خودرو با زن جوانی آشنا شدم و با گذشت مدتی ارتباطمان بیشتر شد تا جایی که قرار بود با هم ازدواج کنیم. ماه پیش نسترن به من زنگ زد و گفت که میخواهد مرا ببیند و گفت میخواهد چند مدتی به مسافرت برود و از من پول خواست، مقدار پولی که میخواست زیاد بود و من گفتم که آن مقدار پول را ندارم و وی از حرفهایم ناراحت شد و قهر کرد، من که نمیخواستم دختر مورد علاقهام ناراحت شود کارت بانکی و موبایلم را به وی دادم و از آن زمان چند بار بیشتر او را ندیدهام. ماموران پلیس در ادامه بررسیهایشان متوجه شدند بیش از هزار نفر پولهایی بین ۲۸ تا ۳۵ هزار تومان به حساب این مرد سادهلوح واریز کردهاند و پولها نیز در چندین نوبت از این حساب به حسابهای دیگر منتقل و برداشت شده است. با توجه به بدست نیامدن سر نخی از محل زندگی زن جوان، کارآگاهان با بررسی تصاویر دوربینهای مداربسته بانکهایی که پولها برداشت و منتقل شده بود موفق شدند تصویری از زن ناشناسی به دست آورند که با نشان دادن آن به محمد، وی تأیید کرد صاحب عکس همان نسترن است.
.
کلاهبرداران زن
ماموران در ادامه تحقیقات دریافتند بیشترین برداشتهای پول در کرج صورت میگیرد بنابراین با به دست آوردن سرنخهای دیگر موفق شدند نسترن را دستگیر کنند که وی در بازجوییها هنگامی که خود را در برابر شواهد پلیس دید لب به اعتراف گشود و گفت: من و ۲۸ زن جوان دیگر در شرکتی تحت سرپرستی مردی به نام حمیدرضا کار میکنیم و وظیفهمان پاسخگویی به کسانی است که در مسابقه پیامکی شبکه ماهوارهای شرکت میکنند. وی در ادامه گفت: کسانی که در مسابقه شرکت میکنند و پیامک میفرستند ما به آنها زنگ میزدیم و آدرس خانهشان را برای ارسال هدایا میپرسیدیم، سپس با گرفتن آدرس و کدپستی از آنان میخواستیم ۲۸ هزار تومان به حساب شرکت بابت هزینههای پستی واریز کنند و روز بعد منتظر دریافت هدیه خود باشند. این زن با اعتراف به کلاهبرداری ۲۰ میلیون تومانی ادامه داد: من و اپراتورهای دیگر میدانستیم که حمیدرضا و شریکهایش کلاهبردار هستند و با توجه به حقوق خوبی که میگرفتیم در کارهایشان دخالت نمیکردیم البته هنگامی که دیدم آنها به راحتی پول به جیب میزنند، با فریب مرد جوانی کارت بانکیاش را گرفتم و به کسانی که به شرکت زنگ میزدند شماره خودم را میدادم. با اعترافات زن تبهکار، ماموران که خود را در برابر باند سازمان یافتهای میدیدند سعی کردند طوری افراد این شرکت به ویژه گردانندگان آن را تحت تعقیب قرار دهند که راهی برای فرار آنان مهیا نشود.
.
۲۱ حساب اصلی و ۱۲۴ میلیارد کلاهبرداری
بدین ترتیب کارآگاهان برای پی بردن به عمق فعالیت این شرکت، حسابهایی که بینندگان شبکه ماهوارهای پول را به آن واریز میکردند تحت بررسی قرار دادند و متوجه شدند ۲۱ حساب اصلی به نام حمیدرضا در بانکهای مختلف وجود دارد که هر شب پولها به حسابهای دیگری منتقل میشود و در طول شش ماهه نخست سال ۹۱ بیش از ۱۲۴ میلیارد تومان توسط شرکتکنندگان به این حسابها واریز شده است. تجسسهای دیگر نیز گویای آن بود ۴ میلیون بیننده از سراسر کشور در مسابقه پیامکی شرکت کرده و پولهایی بین ۸۲ تا ۵۳ هزار تومان نیز به ۲۱ حساب اصلی واریز کردهاند و گردانندگان مسابقه نیز هر دو ماه یکبار آدرس شرکت خود در تهران را تغییر میدهند.
.
۱۰ خط تلفن ثابت، ۱۶ دستگاه پز بانکی
با توجه به گستردگی فعالیتهای این باند کلاهبرداری پیامکی، کارآگاهان پلیس فتای زنجان که میدانستند برداشتها از تهران صورت میگیرد با تعقیب و مراقبتهای شبانهروزی از چند دستگاه عابربانک در سعادت آباد و جنتآباد که انتقال پولها از حسابهای اصلی به حسابهای فرعی صورت میگرفت موفق شدند در سه عملیات همزمان در ساعت ۲ بامداد ۱۴ تیرماه سال جاری گردانندگان مسابقه پیامکی را دستگیر کنند. در ادامه مأموران در بازرسی از دفتر رئیس باند موفق به کشف ۱۰ خط تلفن ثابت، چندین سیمکارت تلفنهای اعتباری، ۱۶ دستگاه پز بانکی، گاز اشکآور، دفترچه یادداشتهایی که اسامی پرداختکنندگان پول در آن نوشته شده بود و تعداد بسیاری بستههای اهدایی که کمتر از ۴ هزار تومان ارزش داشتند، شدند.
.
آموزش در زندان
سرهنگ نعمتاللـه امیری، رئیس پلیس فتای استان زنجان در اینباره به شوک گفت: سرشاخه اصلی این باند کلاهبرداری مردی به نام «حمیدرضا» است که فردی تحصیلکرده و با مدرک فوقلیسانس در زمینه کلاهبرداری سابقهدار است. وی پس از آزادی از زندان در سال ۸۹ تاکنون با طراحی و ایجاد شبکه کلاهبرداری به شیوه مسابقه پیامکی ماهوارهای دست زده است. سرهنگ امیری در ادامه افزود: پرینت حساب حمیدرضا نشان میدهد وی ۲۱ حساب اصلی برای واریز پولها در بانکهای مختلف داشته و بیش از ۱۲۰ حساب فرعی دیگر نیز افتتاح کرده بود که پولها را از حسابهای اصلی به این حسابها منتقل کند. وی تنها در مدت ۶ ماه از ۴ میلیون طعمهاش کلاهبرداری کرده است و اپراتورهایش گاهی نیز از تماسگیرندگان میخواستند ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان پول نقد داخل پاکتها بگذارند تا بستهها سریعتر برایشان ارسال شود. رئیس پلیس فتای زنجان افزود: رئیس این باند در بازجوییها ادعا کرده است این شیوه را از زندان آموخته و برای اینکه کسی به وی شک نکند به اپراتورهایش آموزش داده بود که ابتدا آدرس را بگیرند، سپس نیم ساعت بعد کدپستی آنان را بگیرند تا طعمهها کاملاً مطمئن شوند که جوایز برایشان ارسال خواهد شد و برای اجرای نقشه از آنان میخواستند تا ۲۸ هزار تومان پول واریز کنند تا کسی پی به این نقشه نبرد و مبالغ کم و خرد هیچ یک از طعمهها را به شک نینداخته بود. امیری در بیان اعترافات سرشاخه اصلی مسابقه پیامکی ادامه داد: حمیدرضا در اعترافاتش عنوان کرد برای بیانگیزه کردن طعمهها برای شکایت، پول کمی را برای واریز پیشنهاد داده است که کسی برای شکایت و پیگیری به دادسرا نرود، چرا که کسی برای ۲۸ هزار تومان وقتش را هدر نمیدهد و خود را اسیر دادسرا و کلانتری نخواهد کرد.
.
هیچ کسی شکایت نکرده است
این تبهکار حرفهای با استفاده از این شگرد از بیش از ۴ میلیون نفر کلاهبرداری چند صد میلیارد تومانی کرده است و باتوجه به شناسایی همه این افراد، تاکنون کسی برای شکایت رسمی مراجعه نکرده که این خود جای تعجب دارد. رئیس پلیس فتای زنجان در پایان گفت: همه حسابهای رئیس باند مسدود شده است و کارآگاهان در حال بررسیهای دیگر برای شناسایی سایر طعمههای این مسابقه پیامکی هستند و باتوجه به کلاهبرداری از برخی هموطنان و فریب خوردن میلیونها نفر، به بینندگان شبکههای ماهوارهای توصیه میکنیم از اعتماد به این شبکهها و شرکت در مسابقات پیامکی آنان که بیشترشان کلاهبرداری است خودداری کنند و فریب جوایز آنان را نخورند.
منبع: شوک