پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
توضیحات ابرآروان درباره اتهامات اخیر / ابرآروان نقش مستقیمی در اجرای محدودیتهای اینترنت ندارد
در روزهای گذشته با انتشار عکسیهایی از کارکنان ابرآروان در فضای مجازی هجمه زیادی به این شرکت وارد شده است. ابرآروان در شبکههای اجتماعی با پیامهای تهدیدآمیزی درخصوص اینکه ارتباطی با قطعی اینترنت در آبانماه ۱۳۹۸ داشته مواجه شده و مورد اتهام قرار گرفته است.
بر همین اساس این شرکت روز گذشته با انتشار بیانیهای در سایت خود این اتفاق را غیراخلاقی دانسته و این نفرتپراکنی در فضای عمومی را محکوم کرده است. در این بیانیه آمده است، این اتفاق غیر اخلاقی تبدیل به یک سایبربولی گسترده به همکاران آروان و هر کسی از اکوسیستم فناوری که نسبت به این تهدیدها معترض بوده، شده است.
ابر آروان در بیانیه خود از این اتفاق خارج از پیشبینی ابراز نگرانی کرده و توضیح داده است: «تجربهی تلخ قطع ارتباط با دنیا در آبان ۱۳۹۸ و سال ۱۳۸۸ را هرگز نمیتوانیم فراموش کنیم و همین تجربیات باعث گسترش بستر بیاعتمادی جمعی شده است. همهی ما از اتفاقات خارج از پیشبینی این حوزه نگرانیم. در چنین موقعیتی، بهجای مطالبهگری از نهادهای حاکمیتی و قانونگذاری، انگشت اشاره و اتهامزنی بهسمت یک کسبوکار خصوصی آمده است که از نظر فنی امکان ایفای هیچ نقشی در این رابطه ندارد.»
در این بیانیه توضیح داده شده که اینترنت در ایران بهشکل انحصاری توسط شرکت ارتباطات زیرساخت از چند نقطه وارد کشور میشود. این اینترنت فقط و فقط در اختیار اپراتورهای ثابت و همراه قرار میگیرد. این اپراتورها به مردم، کسبوکارها، دیتاسنترها و شرکتهای ابری، اینترنت ارائه میدهند. همچنین فرآیند فیلترینگ و محدودسازی نیز در بستر همان اپراتورهای اینترنتی و در اختیار نهادهای امنیتی کشور است.
ابرآروان در جواب به این تهدیدها نوشته است: «بیشتر کسبوکارهای بزرگ خصوصی سالهاست که با الزام شورای عالی فضای مجازی، بهطور مشخص پیش از متولد شدن آروان، در دیتاسنترهای داخلی میزبانی میشوند. بنابراین نه تنها ابر آروان بلکه هیچکدام از دهها کسبوکار ابری دیگر نمیتوانند نقشی مستقیم یا حتی غیرمستقیم در فرآیندهای تصمیمگیری یا اجرای محدودیتهای اینترنت داشته باشند.»
آنطور که در این بیانیه آورده شده ابر آروان در راستای شفافیت بیشتر، از زمستان ۱۳۹۸ سامانه رادار را برای عموم مردم راهاندازی کرده تا بتوانند درلحظه، اختلالات اینترنت در ایران را رصد کنند و در آخرین ماههای سال ۱۳۹۹ نیز صفحه گزارش شفافیت را برای اولینبار در ایران منتشر کرده که در آن، میزان درخواستها، دستورها و شکایتهای ارسال شده از سوی سازمانهای دولتی، مراجع قضایی و نهادهای نافذ اینترنت داخلی و بینالمللی را گزارش میدهد.
این شرکت همچنین در برابر نگرانیهای پروژه ابر ایران نیز صفحه پرسش به پاسخهای متداول را ایجاد کرده است. در این صفحه توضیح داده شده که هیچ نرمافزار یا تجهیزاتی وابسته به مراجع امنیتی یا قضایی، با هدف ذخیرهسازی یا شنود اطلاعات بهشکل کلی یا جزیی در هیچ نقطهای از شبکه ابر آروان وجود نداشته و ندارد.