پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
گزارش بینوست از بازار رمزارزها در سالی که گذشت / سوار بر ترن هوایی بیتکوین
بازار رمزارزها در سالی که گذشت دستخوش اتفاقات ویژه و رکوردهای شگفت انگیزی بود. سقفهای قیمتی شکسته شد و حجمهای کوچک بازار، چندین برابر شد. ایدههای جذاب به بلوغ رسیدند و پروژههای جدید در عرصه تکنولوژی رشد کردند. رقابت بیش از همیشه داغ شد و با ارزشترینها، بهترین عملکرد را داشتند.
توجه و اقبال عمومی به بازار رمزارزها بیشتر شد و سرمایهگذاران بزرگ و مؤسسات، بیتوجه به محدودیتهای قانون گذاری، برای سهیم شدن و جا نماندن از این تحول بزرگ، وارد عرصه سرمایهگذاری در رمزارزها شدند.
پیشرفت و توسعه رمزارزها و تکنولوژی بلاکچین، سرعت بیشتری به خود گرفته است و به زودی بر بسیاری از ارکان زندگی ما تأثیر بزرگی خواهد گذاشت.
مجموعه مشاوره و مدیریت سرمایه گذاری بینوست در گزارشی مفصل، به اتفاقات و رویدادهای مهم بازار رمز ارز ها در یک سال اخیر پرداخته و چشم انداز محتمل را برای سال آینده ترسیم کرده است.
سالی که گذشت برای بیتکوین، همچون یک ترن هوایی بود. در پنج شنبه سیاه ماه مارس شاهد شديدترين افت بیتکوین بودیم و دیدیم که به دلیل بحران کووید-۱۹ بیتکوین تا بیش از ۵۰ درصد سقوط کرد که البته بعد از یک روند بهبود قوی، توانست نوسانات بالایی را مشاهده کند که تا به امروز ادامه دارند.
در حال حاضر بیش از ۲ میلیون اتر به عنوان نودهای اعتباردهنده، در قرارداد استيکينگ اتریوم ۲ محبوس شده است که ارزش آنها به بیش از ۱.۶ میلیارد دلار میرسد. این مقداری بیش از ۱۴درصد بازده سالانه را جمعآوری کرده است.
یکی از برجستهترین تحولات در سال ۲۰۲۰، افزایش وابستگی صنعت ارزهای دیجیتال به استیبل کوینها، مخصوصا تتر بود. محبوبترین استیبل کوین دنیا در حدود ۳۰ میلیارد دلار عرضه را تجربه کرد و سه چهارم سهم بازار از توکنهای بر پایه دلار را به خود اختصاص داد.
بانکهای مرکزی در سراسر دنیا درحال برداشتن اولین قدمهای خود به سوی CBDCها با ارزهای دیجیتال بانک مرکزی هستند. البته این موضوع در مورد PB0C یا بانک خلق چین صادق نیست. آزمایشهای چین در خصوص ارز دیجیتال Renminbi در سال ۲۰۲۰ با سرعت بالایی پیش رفت و از پروژهای که حتی زمان راهاندازیاش از یک سال پیش هم مشخص نبود، به برنامههایی آزمایشی در سراسر کشور رسید.
اگرچه که در سال گذشته هم شاهد پذیرشهای گستردهای بودیم، اما به نظر میرسد هنوز راه درازی وجود دارد و این سطح از مقبولیت میتواند بسیار گستردهتر شود. براساس تحقیقات ما، درحال حاضر تقريبا ۷۳ میلیون نفر صاحب رمزارز در جهان وجود دارد که این مقدار از ۷ میلیارد نفر جمعیت جهانی فاصله بسیاری دارد.
از آنجا که مؤسساتی مثل Paypal و بانکها همچنان به ارائه خدمات رمزارزی به مشتریان خود ادامه میدهند، پس میتوان انتظار داشت که در داراییهای تحت اختیار کارگزاریها، متولیان و مدیران دارایی هم باید شاهد تغییرات گستردهای باشیم، مؤسسات هنگام ورود به بازارهای رمزارزی به سمت تسهیلگران سازمانی روی خواهند آورد، درحالی که دیگران مدیران دارایی مثل Grayscale را انتخاب می کنند.
داستانی که درمورد پذیرش سازمانی رمزارزها وجود دارد این است که مشتقات رمزنگاری شده رشد بزرگی خواهند داشت. همانطور که در بازارهای مالی سنتی مشاهده کردیم، هرچه مهارت سرمایهگذارافزایش مییابد، پیچیدگی ابزار تجارت آنها هم افزایش مییابد. بهطور کل، انتظار میرود سال آینده با انفجاری در دنیای رمزارزها شکل بگیرد.
برای مطالعه و مرور رخدادهای مهم بازار رمزارزها در سالی که گذشت، میتوانید فایل گزارش را دانلود و مطالعه کنید.