راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

سومین نشست سرمایه‌گذاری فناوری TIM 2021 در تاریخ ۲۸و۲۹ بهمن برگزار می‌شود

سومین دوره «نشست سرمایه‌گذاری فناوری» (Technology Investment Meeting) در تاریخ ۲۸ الی ۲۹ بهمن ماه (۱۶ الی ۱۷ فوریه) در محل پارک فناوری پردیس در بخش افتتاحیه و به صورت آنلاین در باقی بخش‌ها برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی پارک فناوری پردیس،‌ گروه D8، به عنوان سازمانی جهت بهبود موقعیت‌ کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، متنوع سازی و ایجاد فرصت‌های جدید در روابط تجاری، افزایش مشارکت در تصمیم‌گیرها در سطح بین‌المللی و فراهم آوردن استاندارد‌ زندگی بهتر بین ۸ کشور، بنگلادش، مصر، اندونزی، ایران، مالزی، نیجریه، پاکستان و ترکیه رسماً ایجاد شد.

ایده همکاری این ۸ کشور در اکتبر ۱۹۹۶ توسط نجم الدین اربکان نخست وزیر وقت کشور ترکیه، طی سمیناری با عنوان «توسعه در همکاری» مطرح شد که نمایندگانی از این کشورها در این سمینار حضور داشتند و بعد از برگزاری چند جلسه مقدماتی بسیار سریع این گروه در شهر استانبول ترکیه تشکیل شد.

شعارهای اصلی این گروه:

  • صلح به جای درگیری
  • گفت‌وگو به جای مقابله
  • همکاری به جای استثمار
  • عدالت به جای قواعد تبعیض آمیز و سختیگرانه
  • برابری به جای تبعیض
  • دموکراسی به جای ظلم

اهمیت این کشور‌ها از چند جهت قابل توجه است؛ پراکندگی کشورهای حاضر در این گروه به لحاظ جغرافیایی در جهان و اینکه این ۸ کشور به لحاظ جمعیتی در حدود یک هشتم جمعیت جهان را دارا هستند بازار مناسب و بزرگی است جهت فروش و انتقال فناوری‌ها و تکنولوژی‌های کاربردی؛ از دیگر نکات تاثیرگذار این گروه این است که تمامی آنها جزء کشورهای مسلمان هستند.

در حال حاضر سفیر این سازمان Ku Jaafar Ku Shaari از مالزی دبیر کل سازمان D-8 و مستقر در استانبول ترکیه است. (آدرس سایت www.developing8.org) (آدرس سایت دبیرخانه دائم در ایران www.d8tten.org)


شکل‌گیری دبیرخانه D8tten


در سال ۲۰۱۳ با پیشنهاد پارک فناوری پردیس ایران، ساختاری به مجموعه d8 اضافه شد، که D8tten نام گرفت. D8tten برای شکل‌دهی به همکاری‌های فناورانه، تبادل فناوری، ایجاد بازار برای محصولات با فناوری بالا، افزایش ظرفیت کشورها در حوزه فناوری، انتشار اطلاعات در این حوزه و معرفی دستاوردهای فناورانه این کشورها به یکدیگر ایجاد شد.

ابزارهای بهم‌‌رسانی شبکه D8tten:

  • سایت و پلتفرم عرضه و تقاضای محصولات فناورانه: بستری جهت ارائه توانمندی‌ها و نیازهای فناورانه کشورهای عضو
  • رویداد‌ها ابزاری جهت آشنایی سرمایه‌گذاران و سرمایه‌پذیران کشورهای عضو و بالا بردن سطح دانش و تعامل میان‌کشورها

عنوان رویداد‌ها:

  • Technology Investment Meeting: بستری جهت ارائه توانمندی‌های شرکت‌های استارتاپ و دانش‌بنیان کشورها و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری‌ کشورها
  • High Council Meeting: نشست شورای عالی فرصتی جهت معرفی آخرین فعالیت‌های کشورها برای توسعه فناوری، رویکرهای جدید، بررسی و بروز رسانی اطلاعات و روابط و سازمان‌های فعال میان کشورهای عضو است
  • Technology Transfer Award: این رویداد جهت اعطای جایزه به بهترین قرارداد انتقال فناوری بین کشورهای عضو ایجاد شده است. تاریخچه اینکه آخرین گیرنده جایزه چه کسی بوده است.
  • Business technology meeting: این رویدادها با هدف ارتباط بین شرکت‌ها و کسب و کارهای فعال در کشورهای عضو برگزار می‌شود.

قاعدتاً شناخت متخصصان و سازمان‌های بومی از فرصت‌ها و امکانات کشورشان بیش از دیگران است لذا در D8tten از هر کشور سازمانی به عنوان فوکال پوبنت جهت ارتباطات و تعاملات معرفی گردیده است. که از طریق سایت شبکه به آدرس D8tten.org قابل دسترسی هستند.


دبیرخانه مرکزی


مرکز اصلی دبیرخانه D8tten در پارک فناوری پردیس ایران یکی از بزرگترین پارک‌های فناوری منطقه قرار دارد، پارک فناوری پردیس با توجه به نقش پیشرو که در حوزه اقتصاد فناورانه دارد فرصت‌های فراوانی را در اختیار D8tten قرار داده است و در واقع تلاش می‌کند با همکاری سایر اعضا سیاست گذاری‌ها و برنامه‌های لازم برای تبادل فناوری و به همرسانی منافع کشورهای عضو و ارتقا سطح فناوری و اقتصاد فناورانه را شناسایی کرده و به اجرا درآورد و مرکزی برای اتصال تعاملات اعضا به یکدیگر باشد.


تاریخچه نشست


نشست سرمایه‌گذاری فناوری (Technology Investment Meeting) یکی از رویدادهای گروه D8‌ است که دبیرخانه دائم آن در ایران و در محل پارک فناوری پردیس قرار دارد. اولین دوره این رویداد در سال ۲۰۱۷ به میزبانی ایران و در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد. که در آن بیش از ۲۰ صندوق جسورانه و ۲۰۰ نفر سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر حوزه فناری حضور داشتند.

در این رویداد سه تفاهم نامه همکاری فی‌مابین شرکت شناسا با صندوق جسورانه از مالزی و انجمن جهانی سرمایه‌گذاران فرشته از ترکیه، ادغام و سرمایه‌گذاری به میزان ۲۲ میلیون دلار در صنعت گردشگری کشور و پایه‌ریزی ایجاد شبکه میان صندوق‌های جسورانه کشورهای عضو D8 بود.

دومین دوره نشست سرمایه گذاری فناوری در سال ۲۰۲۰ به میزبانی ایران و در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد. و در این دوره نیز سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و فرشتگان کسب‌وکار خارجی از ۱۹ کشور (ایتالیا، مالزی، سوییس، ونزوئلا، مصر، زیمباوه، آلمان، اندونزی، انگلیس، پاکستان، نیجریه، آمریکا، برزیل، استرالیا، اتیوپی، بنگلادش، لبنان، و هند) و همچنین سرمایه‌گذاران تاثیرگذار داخلی از جمله؛ انجمن VC، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت به پرداخت ملت، صندوق حمایت از صنایع الکترونیک و بالغ بر ۱۰۰ سرمایه گذار داخلی حضور داشتند.


رویداد TIM 2021


TIM یک رویداد بزرگ و بین‌المللی است که با هدف بالا بردن سطح کسب‌وکارهای تکنولوژی‌محور در هشت کشور اسلامی تشکیل می‌شود. این رویداد که پیش‌تر در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۰ برگزار شده است، در دوره سوم خود (۱۶ و ۱۷ فوریه ۲۰۲۱ – ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹) در دو بخش موضوعات کلی سرمایه گذاری و تمرکز بر تکنولوژی برگزار می‌شود.

دبیر شبکه انتقال و تبادل فناوری دی-هشت صفاری نیا (رئیس پارک فناوری پردیس)‌ و معاون دبیر این شبکه و دبیر اجرایی این نشست، صدرخانلو (رییس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناری پردیس) هستند.

معرفی برخی پنل ها در بخش سرمایه‌گذاری کلی:

  • پنل فرصت‌ها و چالش‌های سرمایه‌گذاری در ایران
  • سرمایه‌گذاری مشترک در استارت‌آپ‌ها
  • تجارت بین‌الملل و فرصت‌های سرمایه‌گذاری
  •  ویژگی‌های آنجل اینوستورها و موفقیت در سرمایه‌گذاری

معرفی محورها در بخش تمرکز بر تکنولوژی:

  • سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت، بایدها و نبایدها و ترندها در سطح داخلی و بین‌المللی
  • سخنرانی سرمایه‌گذاری در موضوع تکنولوژی‌های مرتبط با بلاکچین
  • سرمایه‌گذاری با تمرکز بر علوم داده و هوش مصنوعی
  • سخنرانی با موضوع اقتصاد دیجیتال
  • معرفی اکوسیستم استارت‌آپی در ترکیه، پاکستان و …
  • حمایت محتوایی و معنوی سازمان یونیسف در حوزه نوآوری

در پایان این رویداد دو روزه، ۱۲ استارت‌‌آپ در بخش پیچ دک، کسب‌و‌کار خود را برای سرمایه گذاران معرفی می‌کنند. پذیرایی و شبکه‌سازی از دیگر بخش‌های این رویداد دو روزه به شمار می‌رود.


هدف از برگزاری رویداد TIM2021


IM2021 ایجاد یک پلتفرم برای تعامل و تبادل بین سرمایه‌گذاران و ایده‌پردازان است. تبادلی که از طریق آن سرمایه‌گذاران ایده‌های مطمئن برای سرمایه‌گذاری را پیدا می‌کنند و ایده‌پردازان به منابع کافی برای اجرای ایده خود می‌رسند. یکی دیگر از اهداف TIM انتقال تجربیات مدیران استارت‌آپ‌ها و سرمایه‌گذاران است که باعث هم‌افزایی و افزایش سرمایه‌گذاری‌های موفق در استارت‌آپهاست. همچنین تسهیل تبادلات مالی و سرمایه در بین کشورهای عضو و نه محدود به همین کشورها از دیگر اهداف برگزاری این رویداد دور روزه است.

بخش عمده رویداد امسال TIM با توجه به شرایط فعلی (بحران کرونا) به ‌صورت آنلاین برگزار می‌شود و محتوای ارائه شده مثل سخنرانی‌ها و پنل‌ها به صورت آنلاین قابل استفاده خواهد بود. هرچند افتتاحیه رویداد ظرفیت پذیرش حضوری شرکت‌کنندگان در سالن همایش‌های پارک فناوری پردیس را فراهم کرده است.

سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مرتبط با تکنولوژی بسیار حائز اهمیت است و موجب توسعه اقتصادی کشورهای صاحب تکنولوژی است، نظر به اینکه در فضای بین‌المللی حاکم بر کشور مبادلات بین‌المللی با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود این قبیل رویدادها و نهادهای همکاری منطقه‌ای می‌تواند در حوزه مبادلات بین‌المللی راهگشا باشد و به فعالین این حوزه کمک شایانی کند. همچنین فرصت‌های معرفی به شرکت‌های بین المللی برای استارت آپهای داخلی بخش مهم دیگری است که استارت آپها می‌توانند از آن بهرمند شوند.

برخی افراد شاخص حاضر در این نشست:

  • Dato ‘Ku Jaafar Ku Shaari دبیر کل سازمان D-8 به صورت آنلاین
  • موسوی، معاون وزیر و رییس محترم سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران
  • صفاری نیا ریاست محترم پارک فناوری پردیس و دبیر شبکه انتقال فناوری D8tten
  • سناتورهای انجمن فرشتگان کسب‌و‌کار
  • دبیر انجمن vc و…

علاقه‌مندان برای برای شرکت در این رویداد و پیگیری اخبار می‌توانند به وب‌سایت tim.d8tten.org مراجعه کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.