پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
آیا میدانید کارمزد انتقال وجه نصیب که میشود؟
همانطور که میدانید این روزها با جدی شدن بحث دریافت کارمزد برای خرید از پایانههای فروشگاهی، باری دیگر کلا بحث کارمزد خدمات بانکی تیتر یک بیشتر رسانهها شد. اما آیا میدانید این کارمزدها به کجا میروند یا نصیب چه ارگان یا سازمانی میشوند؟
طبق بخشنامه بانک مرکزی برای انتقال وجه و استفاده از خدمات بانکی کارمزدی وجود دارد که این مبلغ براساس میزان جابهجایی پول متفاوت است. برای انتقال وجه شتابی یا همان کارت به کارت عامیانه، تا یک میلیون تومان، مبلغ 500 تومان کارمزد و به میزان هر یک میلیون تومان بعدی، 200 تومان به صورت پلکانی اضافه میشود.
انتقال وجه شتابی چیست؟
چه در اینترنت و چه در پای دستگاه خودپرداز یا کارتخوان، انتقال وجه در کل دو نوع است؛ یا انتقال وجه شتابی است یا انتقال وجه داخلی. انتقال وجه شتابی به انتقال وجهی است که از حساب یا کارت یک بانک به حساب یا کارت یک بانک دیگر انتقال وجه انجام شود و این نوع انتقال وجه همیشه هزینه یا همان کارمزد دارد. اما اگر انتقال وجه از یک حساب به حساب دیگر در همان بانک باشد هیچ کارمزدی دریافت نمیشود. به عنوان مثال اگر حساب مقصد بانک سامان باشد و حساب مبداء نیز بانک سامان باشد هیچ کارمزدی کسر نمیشود.
کارمزد انتقال وجه چه میشود؟
بنابریان برای انتقال وجه شتابی، براساس بخشنامه بانک مرکزی تا مبلغ یک میلیون تومان مبلغ 500 تومان کارمزد کسر شده و به ازای هر یک میلیون تومان اضافه 200 تومان به رقم فوق افزوده میشود، بنابراین برای مبلغ سه میلیون تومان مبلغ 900 تومان از حساب فرد واریز کننده کسر خواهد شد.
مبلغ کل کارمزد به شرح زیر تقسیم میشود:
- 100 تومان سهم مرکز شتاب (این شبکه را شرکت خدمات انفورماتیک مدیریت و پشتیبانی میکند.)
- 500 تومان سهم بانک مبدا (بانک صادر کننده کارت)
- 300 تومان سهم اپراتور یا بانک پذیرنده دستور انتقال
- مابقی کارمزد به بانک مقصد تعلق میگیرد (البته اگر چیزی هم مانده باشد)